rnrnrn

Παγκόσμιο Δίκτυο Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων

Δίκτυο Περραιβία

Δευτεροβάθμια Μη Κυβερνητική Οργάνωση για τον Άνθρωπο,

το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό, και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

The Network of Associations of the Prefecture of Elassona and Overseas emigrants

"Perrevia", Secondary Non Governmental Organization, Elassona, Larisa - Greece

Διαγωνισμοί

Διαγωνισμός καινοτομίας-Μέχρι τις 10 Οκτωβρίου οι υποψηφιότητες

Διαγωνισμός καινοτομίας

\r\n

2014-09-23 – 20:23:51

\r\n

Μέχρι τις 10 Οκτωβρίου οι υποψηφιότητες

\r\n\r\n

Ο διαγωνισμός European Inventor Award συγκεντρώνει κάθε χρόνο τους κορυφαίους υποψηφίους που διαπρέπουν παγκοσμίως στον τομέα της καινοτομίας, καθώς και σημαντικές προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό χώρο, την πολιτική, τις επιστήμες και τα μέσα ενημέρωσης. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (European Patent Organisation ή EPO), διοργανωτής του θεσμού, απηύθυνε πρόσκληση στους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν έως τις 10 Οκτωβρίου 2014 έναν υποψήφιο που θαυμάζουν για την καινοτόμο δραστηριότητά του ή μια καινοτόμο εφεύρεση για το European Inventor Award 2015. Η τελετή απονομής του European Inventor Award θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου 2015 στο Παρίσι.

\r\n\r\n

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ερευνητές, ακαδημαϊκούς, εκπροσώπους του επιχειρηματικού και βιομηχανικού κόσμου και σε όσους ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στον τομέα της καινοτόμου δραστηριότητας. Αφού συγκεντρωθούν οι υποβεβλημένες υποψηφιότητες, μία επιτροπή εμπειρογνωμόνων του EPO αξιολογεί τις προτάσεις, με στόχο την προεπιλογή 40 περίπου υποψηφίων.

\r\n\r\n

Οι κατηγορίες στις οποίες απευθύνεται η διάκριση European Inventor Award αφορούν σε εξαιρετικές και επιτυχημένες τεχνολογίες κατοχυρωμένες από μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες, ιδιαίτερες εφευρέσεις σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, πρωτοπόρους ερευνητές που δουλεύουν σε Πανεπιστήμια ή Ερευνητικά Κέντρα, απόδοση φόρου τιμής για τη προσφορά του μεμονωμένου ευρωπαίου εφευρέτη και όλους τους εφευρέτες που δεν είναι υπήκοοι ευρωπαϊκής χώρας, αλλά έχουν κατοχυρώσει τα επινοήματά τους με Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας.

\r\n\r\n

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής στο email european-inventor@epo.org. Στοιχεία επικοινωνίας:Υπεύθυνη: κα Γιόλα Φράγκου

\r\n\r\n

E-mail: sbtke@otenet.gr Σ.Β.Θ.Κ.Ε., μέλος του EnterpriseEuropeNetwork- HellasΕλ. Βενιζέλου 4, 38221, Βόλος. Τηλ: 24210294072421029407/8, 24210281112421028111 Φαξ: 2421026394.

\r\n\r\n

Ιστοσελίδα: http://www.sbtke.gr, www.enterprise-hellas.gr.

\r\r\r\r\r

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

\r\n\r\n

\r\n
\r\n
\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

ΕΛΑΣΣΟΝΑ, 30/9/2013         

 

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 651Α/30-9-2013

 

\r\n\r\n

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

\r\n\r\n

Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ):

\r\n\r\n

Συνεχίζει τη λαμπρή ιστορία της στο χώρο των κλασσικών οχημάτων -αντίκα

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Ετοιμάζει το 2ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου σε συνεργασία με τη ΛΕΚΑΜ ,τον ΣΚΑΛ και το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Ένας σκληρός αγώνας με ειδικές διαδρομές  στο μυθικό βουνό

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Μαγικές εικόνες του Ολύμπου  σε όλο τον κόσμο

\r\n\r\n

\r\n\r\n

Η Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου , η γνωστή σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό ΛΕΚΟΒ ,συνεχίζει τη λαμπρή της ιστορία ,στο χώρο των Κλασσικών Οχημάτων και κατατάσσεται στις πλέον δραστήριες Λέσχες της Ελλάδος .

\r\n\r\n

Σημειώνεται ,επίσης ,ότι η ΛΕΚΟΒ , από φέτος έχει ενταχθεί στο δυναμικό της πανίσχυρης Ελληνικής Ομοσπονδίας των Φίλων του Παλαιού Αυτοκινήτου ,την ΕΟ-ΦΙΛΠΑ , υπό την έγκριση και εποπτεία της οποίας και μόνον, διοργανώνονται όλοι οι αγώνες Ράλι κλασσικών οχημάτων στην Ελλάδα, αφού είναι η μοναδική νόμιμη εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας FIVA .

\r\n\r\n

Για τον λόγο αυτό ,ήδη η  ΛΕΚΟΒ , προχωρά γρήγορα ,και εν όψει μεγάλων διοργανώσεων ,που αφορούν το κλασσικό όχημα, στην ανανέωση των πινακίδων των εκατοντάδων αυτοκινήτων της , με την ένδειξη ,πλέον, της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους ,που δεν έχουν πάρει ακόμα τις νέες πινακίδες ,να επικοινωνήσουν με την ΛΕΚΟΒ (Αρμόδιος  κ. Τζανέτος  Παπαγεωργίου 6938-139410,E-Mail:  lekov@lekov.gr) για την άμεση τακτοποίησή τους .

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Στα πλαίσια ,λοιπόν ,των πρωτοβουλιών της η ΛΕΚΟΒ ,συμμετέχει ενεργά στην διοργάνωση του 2ου Ιστορικού  Ράλι  ΟΛΥΜΠΟΥ 2013 (Regularity2ndOlympus Classic Rally ),  που βρίσκεται ,πλέον, την τελική ευθεία και που  πρόκειται να διοργανωθεί και φέτος στη Λάρισα ,  στην Ελασσόνα και στον Όλυμπο στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2013 .

\r\n\r\n

Σημειώνεται ότι ο σχεδιασμός της διαδρομής ,αλλά και των ειδικών διαδρομών του μοναδικού αυτού Ράλι ,στον μυθικό Όλυμπο ,έγινε από εμπειρότατα στελέχη ,που έχουν τεράστια εμπειρία διεθνών αγώνων κλασσικών αυτοκινήτων  ,αλλά και του Ράλι «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ»  και καθιερώνουν ,ήδη,  το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΙ ΟΛΥΜΠΟΥ ,που ξεκίνησε ,πέρυσι και συνεχίζει το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» , ως έναν διεθνή θεσμό και σημείο  συνάντησης ελληνικών και ξένων πληρωμάτων .

\r\n\r\n

Σημειώνεται ότι δεκάδες είναι  οι ξένες αποστολές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στον  μοναδικής ομορφιάς και διεθνών προδιαγραφών αγώνα.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Συγκεκριμένα ,το Σάββατο και την Κυριακή 12 και 13 Οκτωβρίου  2013 , ο  μεγάλος αυτός αγώνας ,που κόβει την ανάσα , διοργανώνεται  από το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»,  υπό την αιγίδα  της Περιφέρειας Θεσσαλίας(ΠΕ Λάρισας) ,του Δήμου Λαρισαίων και  του Δήμου Ελασσόνας,  φορείς που  συνεργάζονται ,για μια ακόμα φορά , με την εξαιρετική  Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ), τη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (την περίφημη ΛΕΚΑΜ) ,όπως επίσης και με τον δυνατό Σύλλογο Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ) .

\r\n\r\n

Σημειώνεται ότι οι  Λέσχες αυτές  ανήκουν όλες στην ΕΟ-ΦΙΛΠΑ -υπό την έγκριση και εποπτεία της οποίας και μόνον, διοργανώνονται όλοι οι αγώνες Ράλι κλασσικών οχημάτων στην Ελλάδα, αφού είναι η μοναδική νόμιμη εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας FIVA .

\r\n\r\n

Έτσι οι παραπάνω Λέσχες της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ,  διοργανώνουν για όλους τους φίλους του παλαιού αυτοκινήτου ,το 2ο ,στην ιστορία, Ιστορικό Ράλι Κλασσικών Οχημάτων Ολύμπου  ,στο «Βουνό των Θεών» ,έναν σκληρό αγώνα που εντάσσεται στα πλαίσια της 18ης Μακεδονικής Πλοήγησης της ΛΕΚΑΜ και η βαθμολογία προσμετράται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα «ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ» της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

ΛΕΚΟΒ -Μια Λέσχη υπόδειγμα με ξεχωριστή δράση

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΛΕΚΟΒ ,από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της ,ξεχώρισε στον χώρο του Κλασσικού Οχήματος , αφού όχι μόνο κέρδισε την εμπιστοσύνη των κατόχων αυτοκινήτων -αντίκα από τη Μαγνησία ,αλλά και από όλη τη Θεσσαλία, γι’ αυτό και έχει Μέλη από πολλά μέρη της Ελλάδος .

\r\n\r\n

Έχει προχωρήσει σε μεγάλες συνεργασίες ,ανάμεσα στις οποίες είναι  αυτές με το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ,μέσα από τις οποίες μαγικές εικόνες του Ολύμπου και όλης της Θεσσαλίας ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο.(Όλυμπος,Περτούλι ,Ράλι κ.ά.)

\r\n\r\n

Εκδήλωση -σταθμός ήταν το μεγάλο 1ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου ,που διοργανώθηκε πέρυσι στις 12 και 13 Μαΐου 2012 ,ενώ και πάλι φέτος συνδιοργανώνει το 2ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2013 ,ενός μοναδικού και σπάνιου αγώνα ,που συγκεντρώνει ήδη το διεθνές ενδιαφέρον ,αφού τα ξένα πληρώματα ,ήδη ανέρχονται  σε δεκάδες . Ο σκληρός αυτός αγώνας ,συνδιοργανώνεται από τη ΛΕΚΟΒ ,υπό την αιγίδα της Περιφέρεια  Θεσσαλίας -ΠΕ. Λάρισας ,του Δήμου Λαρισαίων ,του Δήμου Ελασσόνας και του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και θα αναδείξει τον Όλυμπο και τη Θεσσαλία σε όλο τον κόσμο .

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

\r\n\r\n

Εγγραφές: ΛΕΚΑΜ  :-Πρόεδρος κ. Τσάλιος Γεώργιος  2310-816180 (Λέσχη)- Κιν.6975-909100 , E-Mail: kos112@pathfinder.gr

\r\n\r\n

ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ: ΛΕ.Κ.Ο.Β. :κ. Τζανέτος  Παπαγεωργίου 6938-139410,E-Mail:  lekov@lekov.gr,

\r\n\r\n

Σ.Κ.Α.Λ. (Λάρισα) : Πρόεδρος κ. Γκανάκης Νικ. 6944-479588

\r\n\r\n

Πληροφορίες στα SITES: www.lekam.gr,  www.lekov.gr,     www.diktioelassonas.gr

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Με Εκτίμηση

\r\n\r\n

Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

\r\n\r\n

\r\n
\r\n
\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

Ο πρόεδρος

 Η  Γενική  Γραμματέας

Σκριάπας Κων/νος

Μπουζούκη Ελισσάβετ

Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ανάπτυξης

Οικονομολόγος

\r\r\r\r\r

Καθορίστηκε η διαδρομή για το 2ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2013-Για 2η χρονιά μια μεγάλη συνεργασία του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»με τις μεγαλύτερες Λέσχες της Ελλάδος -Οδηγοί από την Ελλάδα και ξένες χώρες ζεσταίνουν τις μηχανές για μια μοναδική εμπειρία στον Όλυμπο

Καθορίστηκε η διαδρομή  για το 2ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου  2013

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Λάρισα – Ελασσόνα 12-13 Οκτωβρίου 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Για 2η χρονιά μια μεγάλη συνεργασία του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

\r\n\r\n

με τις μεγαλύτερες Λέσχες της Ελλάδος

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Ένας σκληρός αγώνας με ειδικές διαδρομές  στο μυθικό βουνό

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Μαγικές εικόνες του Ολύμπου  σε όλο τον κόσμο

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

                       

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Το 2ο Ιστορικό  Ράλι  ΟΛΥΜΠΟΥ 2013 (Regularity2ndOlympus Classic Rally ) βρίσκεται πλέον,στην τελική ευθεία μιας και ολοκληρώθηκε η καταγραφή της διαδρομής των κλασσικών οχημάτων-αντίκα , που θα λάβουν μέρος στον αγώνα.

\r\n\r\n

Ο σχεδιασμός της διαδρομής ,αλλά και των ειδικών διαδρομών του μοναδικού αυτού Ράλι ,στον μυθικό Όλυμπο ,έγινε από εμπειρότατα στελέχη ,που έχουν τεράστια εμπειρία διεθνών αγώνων κλασσικών αυτοκινήτων  ,αλλά και του Ράλι «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ»  και καθιερώνουν ,ήδη,  το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΙ ΟΛΥΜΠΟΥ ,που ξεκίνησε ,πέρυσι και συνεχίζει το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» , ως έναν διεθνή θεσμό και σημείο  συνάντησης ελληνικών και ξένων πληρωμάτων ,αφού Δεκάδες είναι  οι ξένες αποστολές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στον  μοναδικής ομορφιάς και διεθνών προδιαγραφών αγώνα.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Ο μεγάλος αυτός αγώνας ,που κόβει την ανάσα , διοργανώνεται  το Σάββατο και την Κυριακή 12 και 13 Οκτωβρίου  2013 από το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»,  υπό την αιγίδα  της Περιφέρειας Θεσσαλίας(ΠΕ Λάρισας) ,του Δήμου Λαρισαίων και  του Δήμου Ελασσόνας,  φορείς που  συνεργάζονται ,για μια ακόμα φορά , με τη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (την περίφημη ΛΕΚΑΜ) ,όπως επίσης και με τον δυνατό Σύλλογο Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ) και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ).

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Σημειώνεται ότι οι  Λέσχες αυτές  ανήκουν όλες στην ΕΟ-ΦΙΛΠΑ -υπό την έγκριση και εποπτεία της οποίας και μόνον, διοργανώνονται όλοι οι αγώνες Ράλι κλασσικών οχημάτων στην Ελλάδα, αφού είναι η μοναδική νόμιμη εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας FIVA . Ο αγώνας πραγματοποιείται και στο πλαίσιο της 18ης Μακεδονικής Πλοήγησης της ΛΕΚΑΜ και η βαθμολογία προσμετράται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα «ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ» της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Ράλι  με μοναδικές διαδρομές και διεθνή απήχηση

\r\n\r\n

Οι διαδρομές του 2ου Ιστορικού Ράλι Ολύμπου ,που σχεδιάστηκαν και καταγράφηκαν  ,με τη φροντίδα του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και τη συνδρομή ειδικών  , θα είναι  ονειρικές και μοναδικές ,μέσα στην άγρια ομορφιά του Ολύμπου ,σε μεγάλα υψόμετρα  και φαράγγια ,με συγκινήσεις που κόβουν  την ανάσα, για σκληρούς οδηγούς κλασσικών οχημάτων .

\r\n\r\n

Οι εκατοντάδες Έλληνες και ξένοι οδηγοί  θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όχι μόνο το «βουνό των θεών» και την σπουδαία φιλοξενία των κατοίκων  ,αλλά και τα θαυμάσια τοπικά προϊόντα και τη βαθιά πολιτισμική κληρονομιά  της περιοχής του Δήμου Ελασσόνας και του Ν. Λάρισας ,αφού ήδη προετοιμάζονται εκδηλώσεις γευσιγνωσίας ,οινογνωσία και πολιτιστικά δρώμενα ,όχι μόνο στη Λάρισα που θα είναι  το σημείο εκκίνησης και η διανυκτέρευση  των πληρωμάτων  το Σάββατο (12/10) (διαγωνισμός κοινού για το πιο όμορφο όχημα, happenings και μουσική)  ,αλλά και στα πανέμορφα χωριά του Δήμου Ελασσόνας ,όπως είναι το Λιβάδι Ολύμπου ,η Καλλιθέα Ελασσόνας(Πολιτ.Σύλλογος  Καλλιθέας)  και τέλος στην Ελασσόνα κατά τον τερματισμό και την τελετή απονομής των κυπέλλων και αναμνηστικών (Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας)

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ ,ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

\r\n\r\n

Σημειώνεται ότι η Ελασσόνα ,θα αποτελεί και πάλι το κεντρικό σημείο φιλοξενίας των κλασσικών οχημάτων μιας και αποτελεί το σημείο τερματισμού του Ιστορικού Ράλι Ολύμπου την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 , στη 1 το μεσημέρι..

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Σημείο εκκίνησης είναι η κεντρική πλατεία της Λάρισας ,το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013 ώρα 10.30, σημείο όπου το απόγευμα γύρω στις 17.30 έως 19.00 θα τερματίσουν τα αυτοκίνητα την πρώτη ημέρα των διαδρομών και θα βρίσκονται εκεί ,μέχρι την επόμενη μέρα (την Κυριακή) για να τα θαυμάσουν οι φίλοι του κλασσικού αυτοκινήτου και να συμμετάσχουν σε εκδήλωση με κλήρωση δώρων και πολλές εκπλήξεις.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΙ

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

\r\n\r\n

 (σε παρένθεση ο πιθανός χρόνος διέλευσης των οχημάτων )

\r\n\r\n

ΕΚΚΙΝΗΣΗ -ΛΑΡΙΣΑ Κεντρική Πλατεία Εκκίνηση 10:30,ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ 10:36,ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ 10:51,ΤΥΡΝΑΒΟΣ 11:01,Νέος ∆ρόµος από Μελούνα,ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ 11:27(Διέλευση μέσα από το χωριό),ΕΛΑΣΣΟΝΑ 11:34,ΛΙΒΑ∆Ι ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Μέσω ∆ολίχης)  12:23 (Στάση ,ξεναγήσεις και γευσιγνωσία με τοπικά προϊόντα )

\r\n\r\n

Επιστροφή από την Π.Ε.Ο. Κατερίνης -Ελασσόνας ,ΕΛΑΣΣΟΝΑ 13:15(∆ΙΑΚΟΠΗ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ- ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ)

\r\n\r\n

Αναχώρηση από ΕΛΑΣΣΟΝΑ 16:00 μέσω Π.Ε.Ο. Ελασσόνας -Λάρισας  ,∆ΟΜΕΝΙΚΟ 16:27 (Διέλευση μέσα από το χωριό ),ΜΕΣΟΧΩΡΊ, ΤΥΡΝΑΒΟΣ 17:11,ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ 17:30,ΛΑΡΙΣΑ -Κ.Πλατεία Τερµατισµός 1ης Ηµέρας 17:38 έως 19.00 ) .

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

ΛΑΡΙΣΑ Κεντρική Πλατεία Εκκίνηση 10:00,ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ 10:06 ,ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ 10:21,ΒΡΥΟΤΟΠΟΣ 10:26

\r\n\r\n

ΡΟ∆ΙΑ 10:37,ΣΥΚΑΜΙΝΕΑ 11:13,ΚΡΥΟΒΡΥΣΗ 11:21,ΣΠΑΡΜΟΣ 11:34,ΟΛΥΜΠΙΑ∆Α 11:36,ΚΑΛΛΙΘΕΑ  11.45 (Στάση -προσφορά  ποντιακών εδεσμάτων από τον Πολιτ. Σύλλογο Καλλιθέας) ,ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ  (Υποδοχή ,Ξενάγηση στα κελάρια ,οινογνωσία ,προσφορά δώρων )12.25 ,ΕΛΑΣΣΟΝΑ -ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ -ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΑ στις 1 το μεσημέρι .

\r\n\r\n

Θα ακολουθήσει αμέσως μετά ,η επίσημη τελετή απονομής των επάθλων και των κυπέλλων στους μεγάλους νικητές ,σε μια πανηγυρική εκδήλωση με σπάνιες τοπικές γεύσεις ,παραδοσιακή μουσική και χορευτές .Όλες αυτές τις ώρες τα κλασσικά οχήματα θα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας ,όπου και μπορούν να τα θαυμάσουν όλοι ελεύθερα.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Όπως και πέρυσι, προβλέπεται να αποτελέσει ένα σημαντικό γεγονός, μια ιδιαίτερη εκδήλωση, που συνδυάζει απαράμιλλη φυσική ομορφιά, ευγενική άμιλλα και συγκινήσεις και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον φίλων της κλασσικής αυτοκίνησης διεθνώς μιας και οι εικόνες από τον αγώνα θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο , αφού ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μεγάλα κανάλια και δίκτυα, αναδεικνύοντας την Θεσσαλία και ειδικότερα τον Όλυμπο, ως ένα μοναδικό τουριστικό προορισμό.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

\r\n\r\n

Κεντρικός Συντονιστής -Εγγραφές: ΛΕΚΑΜ  :-Πρόεδρος κ. Τσάλιος Γεώργιος  2310-816180 (Λέσχη)- Κιν.6975-909100 , E-Mail: kos112@pathfinder.gr

\r\n\r\n

ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ: Σ.Κ.Α.Λ. (Λάρισα) : Πρόεδρος κ. Γκανάκης Νικ. 6944-479588

\r\n\r\n

ΛΕ.Κ.Ο.Β. :κ. Τζανέτος  Παπαγεωργίου 6938-139410,E-Mail:  lekov@lekov.gr,

\r\n\r\n

Πληροφορίες στα SITES: www.lekam.gr,  www.lekov.gr,     www.diktioelassonas.gr

\r\n\r\n

 

\r\r\r\r\r

29 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Ελασσόνας

Δήμος Ελασσόνας λογοΕκδόθηκε στις 24/9/2013 η πρώτη ανακοίνωση πρόσληψης σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας στους δήμους και στις περιφέρειες. Οι συμβάσεις εργασίες θα έχουν διάρκεια πέντε μηνών και αφορούν κυρίως βοηθητικό προσωπικό κατηγορίας ΥΕ. Η προθεσμία υποβολής της αίτησης ξεκινά στις 26-9-2013 και λήγει στις 11-10-2013 και ώρα 12η μεσημβρινή.

\r\n\r\n

Δυνατότητα αίτησης έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνω των 18 ετών, οι οποίοι ανήκουν στη βαθμίδα της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, είναι δηλαδή απόφοιτοι Γυμνασίου ή Δημοτικού. Οι άνεργοι θα αξιολογηθούν με βάση συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια, όπως η ηλικία, η διάρκεια της ανεργίας και η οικογενειακή οικονομική κατάσταση.

\r\n\r\n

Ειδικότερα, στο Δήμο Ελασσόνας αναμένεται να ανακοινωθούν 29 θέσεις ΥΕ γενικών καθηκόντων, οι οποίοι θα απασχοληθούν στον τομέα της καθαριότητας και ως βοηθητικό προσωπικό. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, ενώ τα ΚΕΠ του Δήμου Ελασσόνας θα παρέχουν υποστήριξη στους ενδιαφερόμενους για την ηλεκτρονική συμπλήρωση της αίτησής τους.

\r\n\r\n

Οι ωφελούμενοι, τα κριτήρια και οι αμοιβές

\r\n\r\n

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση δικαιούχοι είναι οι:
\r\n1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
\r\n2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,
\r\n3. εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
\r\n4. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
\r\n5. άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ – ΤΕΙ εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ

\r\n\r\n

Τα κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων που θα εξεταστούν από το ΑΣΕΠ, είναι τα ακόλουθα:
\r\n1. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες
\r\n2. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας της παρ. 5.2 με ανώτατο όριο τους 36 μήνες
\r\n3. Ετήσιο εισόδημα ατομικό, ή οικογενειακό
\r\n4. Ηλικία
\r\n5. Αριθμός ανήλικων τέκνων

\r\n\r\n

Σημειώνεται ότι η καθαρή αμοιβή των απασχολούμενων θα είναι 490 ευρώ για ανέργους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ το μήνα για τους ανέργους κάτω των 25 ετών.

\r\r\r\r\r

Στη Σαγκάη της Κίνας η «Ακαδημία Χορών» Ελασσόνας!

Στη Σαγκάη της Κίνας η «Ακαδημία Χορών» Ελασσόνας!

\r\n

Συντάκτης: Δημοσιεύτηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2013

\r\n\r\n

ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Του Γιάννη Μουκίδη

\r\n\r\n

Για την μακρινή Σαγκάη της Κίνας αναχωρεί αύριο Πέμπτη η αποστολή της «Ακαδημίας Έρευνας Παραδοσιακών Χορών» Ελασσόνας, προκειμένου να συμμετάσχει με το τμήμα ενηλίκων στο 24ο Φεστιβάλ Τουρισμού που θα διεξαχθεί εκεί 12-25 Σεπτεμβρίου, μετά από ειδική πρόσκληση που δέχθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ και το Υπουργείο Τουρισμού της επαρχίας της Σαγκάης και αφού έγινε ο έλεγχος του φακέλου υποψηφιότητας που απεστάλη. Το συγκεκριμένο φεστιβάλ (STF) της Σαγκάης διεξάγεται για περισσότερα από είκοσι χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το 1990. Το όλο γεγονός είναι μια μεγάλης κλίμακας μητροπολιτική γιορτή και έχει θέμα «Περπατώντας με ευτυχία και χαρά».

\r\n\r\n

ΦΩΤΟ - ΑΚ. 2 [11]ΦΩΤΟ - ΑΚ. 1 [10]ΦΩΤΟ - ΑΚ. 3 [12]

\r\n

 

\r\n

 

\r\n

ΦΩΤΟ - ΑΚ. 4 [13]

\r\n\r\n

\r\n
\r\nΟι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Τουρισμού, όπου τα Ελληνικά «χρώματα» εκπροσωπούνται από τον Ελασσονίτικο σύλλογο, ανοίγουν με μια δίωρη μεγάλη παρέλαση στον πολύ γνωστό εμπορικό δρόμο Huaihai Road (ή «θάλασσα της ευτυχίας» από τις δυνατές επευφημίες του κοινού που θα παρευρεθεί), το βράδυ της Παρασκευής(13 Σεπτεμβρίου). Το φεστιβάλ λειτουργεί ως μια τέλεια εκδήλωση για τους ντόπιους και είναι ευκαιρία για τους ξένους να ανακαλύψουν τη γοητεία του κινεζικού πολιτισμού και της ιστορίας. Παράλληλα αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία για τους Κινέζους να έρθουν σε επαφή με γνωστούς πολιτισμούς, για τους οποίους γνωρίζουν λίγα πράγματα, να μάθουν για την ιστορία τους, να διδαχθούν τα επιτεύγματα τους και να εξερευνήσουν τα φυσικά κάλλη και τις ιδιομορφίες κάθε χώρας που θα φιλοξενήσουν. Μια σειρά από παραδοσιακά, καθώς και μη παραδοσιακά προγράμματα διασκέδασης πραγματοποιούνται παράλληλα σε διάφορους χώρους, σε όλη την πόλη. Η διοργάνωση έχει γίνει μια μεγάλη γιορτή για τη Σαγκάη των 23.000.000 κατοίκων, την πόλη με το μεγαλύτερο λιμένα στον κόσμο και είναι πλέον το πιο σημαντικό γεγονός της Σαγκάης. Η παρέλαση όλων των καλλιτεχνών κατά την τελετή έναρξης γίνεται σε ζωντανή αναμετάδοση από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο και προσελκύει ένα ακροατήριο των 200 εκατομμυρίων ατόμων! Κατά τη διάρκεια της εκεί παρουσίας η «Ακαδημία Χορών» Ελασσόνας θα επισκεφτεί την πλατεία People’s Square, το Μουσείο της Σαγκάης, την περιοχή του Nanjing Road (το δρόμο με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον κόσμo) και την αρχαία πόλη Chenghuangmiao, θα περιηγηθεί στα εργοστάσια μεταξιού και μαργαριταριών, θα ξεναγηθεί στο Ναό του Jade Buddha (με το ομώνυμο μουσείο) και θα παρουσιάσει το πρόγραμμά της στο Global Harbor (το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ασίας). Χρήζει αναφοράς η επιλογή της Ακαδημίας για παρουσίαση του προγράμματός της στο διάσημο υδάτινο χωριό Zhouzhuang (σε κοντινή απόσταση από τη Σαγκάη) καθώς και η επίσκεψη στα Longmen Grottos (χώρος όπου βρίσκονται τα πανύψηλα αγάλματα του Βούδα). Όπως έγινε γνωστό, για την εφετινή διοργάνωση οι ξένες συμμετοχές αναμένεται να ανέλθουν στις 30, μεταξύ των οποίων αποστολές από Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Φινλανδία, Νότια Κορέα, Ινδία, Ελβετία, Ιταλία, Ρωσία, Ουκρανία, Σλοβακία, Νέα Ζηλανδία, Ινδονησία, Μπρουνέι, Πολωνία, Αυστραλία καθώς και από τις τοπικές περιφέρειες του Μακάο και του Χονγκ Κονγκ. Αρχηγός της αποστολής είναι ο πρόεδρος της «Ακαδημίας Χορών» Στέλιος Κατσάρας, ενώ την μουσικοχορευτική επιμέλεια του προγράμματος στην Κίνα έχει αναλάβει ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και χοροδιδάσκαλος της Ακαδημίας Γιώργος Κόκκινος. Την «Ακαδημία Χορών» συνοδεύουν οι καταξιωμένοι και ταλαντούχοι μουσικοί και μέλη του Ελασσονίτικου συλλόγου Κώστας Παλάγκας(μπουζούκι), Θανάσης Παρασκευάς(ακορντεόν), Παναγιώτης Μπίσμπας(κλαρίνο) και Δημήτρης Σκρέτας(νταούλι, τουμπερλέκι), ενώ την ορχήστρα θα πλαισιώσει και ο γνωστός Ελασσονίτης – Λαρισαίος λάτρης της παραδοσιακής μουσικής και όχι μόνο, ένθερμος υποστηρικτής των εκδηλώσεων του συλλόγου Μιχάλης Μαντέλας(τρομπέτα, βιολί). Η αποστολή απαρτίζεται από 48 χορευτές, μουσικούς και μέλη της Ακαδημίας. Σημειώνεται ότι το κόστος του ταξιδιού θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τους συμμετέχοντες.

\r\r\r\r\r

Ειδήσεις από το In.gr
  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.