rnrnrn

Παγκόσμιο Δίκτυο Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων

Δίκτυο Περραιβία

Δευτεροβάθμια Μη Κυβερνητική Οργάνωση για τον Άνθρωπο,

το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό, και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

The Network of Associations of the Prefecture of Elassona and Overseas emigrants

"Perrevia", Secondary Non Governmental Organization, Elassona, Larisa - Greece

Καταφύγια ΝΔ Ολύμπου

6ος FAETHON OLYMPUS MARATHON 2017:Οι επίσημες ΦΩΤΟ του μεγάλου αγώνα που ταξιδεύει τη μαγεία του Ολύμπου σε όλο τον κόσμο

Η οργανωτική επιτροπή του FAETHON OLYMPUS MARATHON θα ήθελε να ενημερώσει τους αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες ΦΟΜ 44 χιλ και RUPICAPRA αντίστοιχα, πως οι επίσημες φωτογραφίες των αγώνων βρίσκονται διαθέσιμες στο παρακάτω link : https://onedrive.live.com/?authkey=%21AFQov%5FoF2djQBfw&id=E33AEE491880BCDB%211787&cid=E33AEE491880BCDB
Ο κάθε αθλητής μπορεί να κατεβάσει δωρεάν τις προσωπικές του φωτογραφίες.
Η επίσημη φωτογράφιση του αγώνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρία GO experience!

Για την οργανωτική επιτροπή του ΦΟΜ

Πιτένης Α.- Κωστούλης Δ.- Νίκου Β.

\r\r\r\r\r

Έντονες συγκινήσεις στο περίφημο 4ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2015-Το Ράλι που ταξίδεψε εικόνες του Πηλίου και του Ολύμπου σε όλο τον κόσμο-Μια μεγάλη διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας από το ΔΙΚΤΥΟ «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

Έντονες συγκινήσεις στο  περίφημο 4ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2015

\r\n\r\n

Η μεγάλη εκκίνηση φέτος από το Βόλο

\r\n\r\n

Δεκάδες «δεσποινιδούλες» ετών 50+ μαγεύτηκαν από το Πήλιο και  τον Όλυμπο

\r\n\r\n

Το Ράλι που ταξίδεψε  εικόνες του Πηλίου και του Ολύμπου  σε όλο τον κόσμο

\r\n\r\n

Έκλεψε τις καρδιές πληρωμάτων και θεατών

\r\n\r\n

Τεράστια προβολή της  Θεσσαλίας και της Ελλάδας

\r\n\r\n

Μαγικές εικόνες από

\r\n\r\n

Βόλο, Πήλιο, Βυζίτσα,Λάρισα, Όλυμπο,Ελασσόνα

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 Αυξημένη αδρεναλίνη είχε και φέτος  μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση που ταξίδεψε εικόνες της μαγικής Θεσσαλίας σε όλο τον κόσμο ,όπως είναι το περίφημο για την ποιότητά του και πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο της κλασσικής αυτοκίνησης , 4ο ιστορικό Ράλι Ολύμπου  ,που έγινε   στις 10 και 11  Οκτωβρίου 2015  στη Θεσσαλία, με εκκίνηση αυτή τη φορά από το Βόλο   (10/10 /2015) και τερματισμό ,όπως πάντα, στην Ελασσόνα ,την επόμενη μέρα το μεσημέρι (11/10/2015) .

\r\n\r\n

Σημειώνεται ότι το Ράλι είναι επετειακό για τη ΛΕΚΑΜ ,που συμπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας της και ο αγώνας εντάσσεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα «ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ » της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Το Ράλι αυτό ,διατήρησε τη φήμη του ,που ξεπερνά τα όρια της Ελλάδας ,ως  ένας μοναδικός και σκληρός αγώνας, με διεθνείς προδιαγραφές, που το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και  Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ)  ,μια  τις πιο δυνατές Λέσχες της Ελλάδος ,έχει καθιερώσει ως θεσμό για τη Θεσσαλία και την Ελλάδα και είχε  και φέτος ,σε περίοδο μεγάλης κρίσης , δεκάδες συμμετοχές ,γεγονός σπάνιο  για αγώνες κλασσικών αυτοκινήτων -αντίκα .

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Η εκκίνηση δόθηκε φέτος από την παραλία του Βόλου , από τον κ. Κίτσιο Γ. που εκπροσωπούσε τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό   και τους Προέδρους της ΛΕΚΑΜ  κ. Γ. Τσάλιο, του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ κ. Κ. Σκριάπα ,του ΣΚΑΛ κ. Ν. Γκανάκη και της ΛΕΚΟΒ κ. Τέλη Δουλόπουλο ,σε μια κατάμεστη  παραλία του Βόλου  ,στην οποία όλοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά μυθικά αυτοκίνητα ,»δεσποινιδούλες….» ηλικίας πολλών δεκαετιών ,που μας παραπέμπουν στις αρχές του περασμένου αιώνα (ηλικίες οχημάτων από 30+ έως 85+ ).

\r\n\r\n

Ο τερματισμός έγινε στην Ελασσόνα ,που είναι ο καθιερωμένος τόπος κατάληξης του Ράλι Ολύμπου ,όπου βρίσκεται και η έδρα του πολυβραβευμένου Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», που έχει εμπνευστεί και καθιερώσει το Ράλι Ολύμπου, ως θεσμό για τη Θεσσαλία και την Ελλάδα.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Σκοπός των διεθνών δράσεων η ανάδειξη της μαγικής Ελληνικής υπαίθρου

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Λατρεμένος προορισμός  του Ράλι Ολύμπου για φέτος ήταν το Πήλιο ,το οποίο ανέβασε την αδρεναλίνη των πληρωμάτων ,με τα πανέμορφα τοπία, τις μοναδικές διαδρομές και τα δύσκολα χιλιόμετρα που είχαν να διανύσουν οι «αμαζόνες» της κλασσικής αυτοκίνησης , με σειρά ειδικών διαδρομών που έκοβαν την ανάσα.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Έκλεψαν τις καρδιές όλων τα Χάνια Πηλίου ,Ζαγορά, Άγιος Ιωάννης, Τσαγκαράδα, Μηλιές, Βυζίτσα ,(όπου έγινε μια μεγάλη στάση ανασυγκρότησης-έκθεση αυτοκινήτων ,γεύμα πληρωμάτων στις μοναδικές ταβέρνες του χωριού και φυσικά με ταυτόχρονη επίσκεψη στον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Βυζίτσας Πηλίου «Οι Εσπερίδες» που κατέπληξαν με τη φιλοξενία και την ποιότητα των μοναδικών Πηλιορείτικων προϊόντων  που παρασκευάζουν οι ίδιες .

\r\n\r\n

Στη συνέχεια   την τιμητική τους είχαν οι Πινακάτες, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Βλάσιος, Α. Λεχώνια ,Κ. Λεχώνια, Αγριά , Βόλος , με τελικό προορισμό τη Λάρισα ,όπου έγινε ο τερματισμός και η διανυκτέρευση των πληρωμάτων. Σημειώνεται ότι μεγάλο μέρος του αγώνα διεξήχθη υπό βροχή ,δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τα πληρώματα ,που είχαν να διανύσουν εκατοντάδες δύσκολα χιλιόμετρα.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Ο Όλυμπος , η λατρεία των οδηγών Κλασσικών αυτοκινήτων

\r\n\r\n

Τη δεύτερη μέρα , η εκκίνηση δόθηκε από τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννη και τον Πρόεδρο του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» κ. Κ. Σκριάπα και  ο απόλυτος προορισμός των κλασσικών οχημάτων ,ήταν, όπως κάθε χρόνο, το «βουνό των θεών» ,ο Όλυμπος , που αποτελεί τη μεγάλη αγάπη όλων των ελληνικών και ξένων πληρωμάτων , που θεωρούν στόχο ζωής την ανάβαση στο μυθικό βουνό και μάλιστα μέσα από φαράγγια και απότομες πλαγιές που κόβουν την ανάσα. (Διαδρομή:Γιάννουλη, Αμπελώνας, Βρυότοπος, Ροδιά, Συκαμινέα, Κρυόβρυση, Σπαρμός, Ολυμπιάδα, Καλλιθέα,Ελασσόνα -αφού προηγήθηκε η καθιερωμένη, πλέον, επίσκεψη στην Οινοποιϊα Ελασσόνας)

\r\n\r\n

Ακολούθησε το γεύμα των απονομών των κυπέλλων στους νικητές στο χωριό Ολυμπιάδα Ολύμπου, όπου παραβρέθηκε το ΔΣ του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» (Κ. Φουρκιώτης, Ελισ. Μπουζούκη,Θ. Αστερίου,Ι. Τσακιστάρας κ.ά.)  και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λάρισας κ. Αθαν. Παιδής , που υποδέχτηκε τα εκατοντάδες πληρώματα  στην περιοχή ,πολύ νωρίτερα  στην Οινοποιΐα Ελασσόνας και χαιρέτισε τη μεγάλη αυτή διοργάνωση.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Το  περίφημο, πλέον, » Ιστορικό Ράλι Ολύμπου « του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» είναι ένα γεγονός, που κάθε χρόνο αλλάζει προορισμούς και ταξιδεύει εικόνες της Θεσσαλίας και της Ελλάδας , όπως είναι ο Όλυμπος, τα Μετέωρα, η Λίμνη Πλαστήρα, το Πήλιο,τα αρχαιολογικά και θρησκευτικά Μνημεία,τα αξιοθέατα   κ.ά. σε όλο τον κόσμο και  συγκεντρώνει την προσοχή των φίλων της κλασσικής αυτοκίνησης διεθνώς, αφού οι συμμετοχές ελλήνων και ξένων είναι δεκάδες σε ένα υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών  γεγονός.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Ιστορικό Ράλι Ολύμπου :

\r\n\r\n

Eργαλείο προβολής της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Με απόφαση του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και της ΛΕΚΑΜ    οι διαδρομές του Ράλι Ολύμπου κάλυψαν φέτος δύο Νομούς (Μαγνησίας και Λάρισας )  και ο σκοπός ήταν  να αναδειχτούν όλες οι ενδιάμεσες κωμοπόλεις και χωριά ,αλλά κυρίως  το Πήλιο  , ως ο απόλυτος τουριστικός προορισμός .Για τον λόγο αυτό οι επιλογές που επιλέχτηκαν ήταν οι καλύτερες ,ενώ η Βυζίτσα ήταν η μεγάλη  στάση για να επισκεφτούν τα πληρώματα τον Γυναικείο Συνεταιρισμό, με τα μοναδικά του προϊόντα.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και η ΛΕΚΑΜ ευχαριστούν όλους τους συντελεστές που βοήθησαν το μεγάλο αυτό γεγονός να τελειώσει με απόλυτη επιτυχία και με ασφάλεια, κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες , όπως είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας ,ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ-Δήμος Βόλου, ο Δήμος Λαρισαίων, η Βιομηχανία ΕΨΑ, το Χρώμα Πάνος¨»-Βόλος, η εταιρία VECHRO,τα οπτικά ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ , η εταιρία Βανακάρας Ηλίας (Κρύσταλλα αυτοκινήτων ΦΙΛΗΣ-Λάρισα  )  , η αλυσίδα Ξενοδοχείων DIVANI COLLECTION -Aθήνα-Κέρκυρα-Λάρισα -Μετέωρα, ενώ την τεχνική Κάλυψη του Ράλι είχε ,όπως κάθε χρόνο , η EXPRESS SERVICE .

\r\n\r\n

Οι παραπάνω  στήριξαν  σημαντικά το μεγάλο γεγονός και ήδη είναι  ένα από τα αγαπημένα και καλύτερα οργανωμένα Ράλι στο χώρο της κλασσικής αυτοκίνησης ,ανανεώνοντας το ραντεβού για το 5ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2016 στη Θεσσαλία και την Ελλάδα, πάντα με την εγγύηση ποιότητας του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και της παντοδύναμης ΛΕΚΑΜ. Πληροφορίες στα SITES: www. lekam.gr, www.diktioelassonas.gr

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

\r\n\r\n

\r\n
\r\n
\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

Ο πρόεδρος

 Ο    Γενικός  Γραμματέας

Σκριάπας   Κων/νος

Κων.   Κυριλλίδης

Οικονομολόγος,   Σύμβουλος Ανάπτυξης

Δημοσιογράφος  

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\r\r\r\r

Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Ελασσόνας:Ετήσια ανάβαση στον Μύτικα του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Αυγούστου

Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Ελασσόνας

\r\n\r\n

Οικονόμου 1 – Τ.Κ. 40200 Ελασσόνα – Τηλ. 24930.25448 Fax. 24930.29614

\r\n\r\n

www.xoselassonas.gr     e-mail: info@xoselassonas.gr

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Θέμα: Ετήσια ανάβαση στον Μύτικα του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας

\r\n\r\n

 Ο Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Ελασσόνας προσκαλεί όλους τους φίλους στην Ετήσια Ανάβαση του Συλλόγου στον Μύτικα το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Αυγούστου. Πιστός στο ραντεβού του, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας αναλαμβάνει να ανεβάσει στην ψηλότερη κορυφή της χώρας μας, όποιον το επιθυμεί.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Διαμονή το βράδυ στο καταφύγιο «Χριστάκη» με το φεγγάρι να γεμίζει και την επόμενη μέρα αναχώρηση το πρωί για την ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα (2918 μ.), το «Πάνθεον» των προγόνων μας.

\r\n\r\n

Θα γίνουν και εναλλακτικές διαδρομές με καθοδήγηση προς άλλες κορυφές, Σκολιό (2911 μ.), Σκάλα (2866 μ.), Χριστάκη (2714 μ.), για όσους προτιμήσουν κάτι πιο εύκολο. Φυσικά, όποιος το επιθυμεί μπορεί να παραμείνει και να απολαύσει τη μέρα του στο καταφύγιο του «Χριστάκη».

\r\n\r\n

 Θα ακολουθήσουμε το Μυστικό Μονοπάτι για τον Όλυμπο -που πλέον δεν είναι τόσο μυστικό και η Αθηνά Κρικέλη με τη δημοσιογραφική ομάδα της –Ellopia Media Group EMG– θα είναι μαζί μας στη μεγάλη αυτή γιορτή.

\r\n\r\n

 Η μετακίνηση θα γίνει με ιδιωτικά οχήματα και συνίσταται η επιλογή 4×4, γιατί ο δρόμος είναι δύσκολος χωματόδρομος. Ξεκινάμε από Ελασσόνα, από τα γραφεία του Συλλόγου στις 15:30, συναντιόμαστε με άλλους φίλους στην Καλλιθέα Ολύμπου στις 16:00, περνάμε από το χωριό Καλύβια και συνεχίζουμε ακολουθώντας χωματόδρομο απόστασης περίπου 20 χλμ. που θα μας οδηγήσει στο καταφύγιο «Χριστάκη» (2450 μ.) – το καταφύγιο αποτελεί κομβικό σημείο για όλες σχεδόν τις διαδρομές.

\r\n\r\n

 Ακολουθεί τακτοποίηση στο καταφύγιο (η διαμονή είναι δωρεάν). Το «Χρηστάκη» βρίσκεται στη θέση «Μεγάλη Γούρνα» και διαθέτει 45 κλίνες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στη διαμονή, οι υπόλοιποι μπορούν να διαμείνουν σε δικά τους αντίσκηνα.

\r\n\r\n

 Πρόγραμμα Κυριακής

\r\n\r\n

Ξύπνημα στις 8:00, πρωινό γεύμα, έλεγχος του εξοπλισμού και αναχώρηση για τον Μύτικα.

\r\n\r\n

Επιστροφή το μεσημέρι στο καταφύγιο, φαγητό και αναχώρηση για την επιστροφή.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Απαραίτητα υλικά:

\r\n\r\n

• Άνετα ρούχα

\r\n\r\n

• Ορειβατικά παπούτσια

\r\n\r\n

• Σακίδιο πλάτης

\r\n\r\n

• Δεύτερα ρούχα

\r\n\r\n

• Θερμοεσώρουχα προαιρετικά

\r\n\r\n

• Ζεστό Φλις

\r\n\r\n

• Μπουφάν

\r\n\r\n

• Δεύτερες κάλτσες

\r\n\r\n

• Αδιάβροχο μπουφάν

\r\n\r\n

• Νερό

\r\n\r\n

• Αποξηραμένη τροφή ή κάποιο σνακ

\r\n\r\n

• Υπνόσακος

\r\n\r\n

• Γάντια

\r\n\r\n

• Σκούφος

\r\n\r\n

• 2 ζευγάρια κάλτσες

\r\n\r\n

• Φακός

\r\n\r\n

• Προαιρετικά ατομικός εξοπλισμός βουνού (κράνος, μποντριέ, μπατόν)

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Βασικές Πληροφορίες

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Αρχηγός διαδρομής: Γενικός αρχηγός Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας – Ζιώγας Χαράλαμπος:6982.050.761

\r\n\r\n

Αρχηγός αποστολής: Πρόεδρος Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας – Τριανταφύλλου Γεώργιος: 6974.728.071

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Σημείο αναχώρησης: Γραφεία Χ.Ο.Σ Ελασσόνας, Κεντρική πλατεία Ελασσόνας, Οικονόμου 1

\r\n\r\n

Ώρα αναχώρησης: 15:30

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Τιμή συμμετοχής: 5 ευρώ

\r\n\r\n

Δωρεάν για τα μέλη του Συλλόγου και για παιδιά κάτω των 15 ετών

\r\n\r\n

Επιπλέον 10 euro για την προαιρετική συμμετοχή στο φαγητό (2 γεύματα και 1 πρωινό)

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

* Απαραίτητη προϋπόθεση για παιδιά κάτω των 18 να συνοδεύονται!

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Η Βάση Ετοιμότητας των Ελλήνων Διασωστών της Ελασσόνας θα είναι μαζί μας για την ασφάλειά μας.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε μαζί μας

\r\n\r\n

το αργότερο ως την Τετάρτη 19 Αυγούστου και ως τις 22:00.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Τηλέφωνα επικοινωνίας

\r\n\r\n

Πρόεδρος του Συλλόγου, Τριανταφύλλου Γεώργιος: 6974.728.071

\r\n\r\n

Γενικός Αρχηγός του Συλλόγου, Ζιώγας Χαράλαμπος: 6982.050.761

\r\n\r\n

Γραμματεία Συλλόγου: 24930-25.448

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Μέρες και ώρες λειτουργίας του Συλλόγου

\r\n\r\n

Δευτέρα & Παρασκευή 19:30 – 22:30

\r\n\r\n

Τετάρτη 10:00 – 13:00

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Για το Δ.Σ.

\r\n\r\n

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Τριανταφύλλου Γεώργιος                                          Σφήκα Βίκη

\r\r\r\r\r

Βραβεύτηκε η διεθνούς φήμης Δημοσιογράφος κ. Αθηνά Κρικέλη και προβλήθηκε το πολυβραβευμέο Ντοκιμαντέρ για τον Όλυμπο, από το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ΣΤΙς 16/7/2015- Σημαντική Ημερίδα για στελέχη υψηλής εξειδίκευσης

Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»:

\r\n\r\n

Η  Λάρισα έλαμψε από Πολιτισμό

\r\n\r\n

 \r\n

\r\n

\r\n\r\n

Σημαντική Ημερίδα για στελέχη υψηλής εξειδίκευσης

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Βραβεύτηκε η διεθνούς φήμης Δημοσιογράφος κ. Αθηνά Κρικέλη και προβλήθηκε το πολυβραβευμέο Ντοκιμαντέρ για τον Όλυμπο

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Η χθεσινή βραδιά ήταν διαφορετική από τις άλλες για τη  Λάρισα ,κατά την οποία  το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» στο στρατηγείο της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και  Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων στο κτίριο του «Μύλου του Παππά«, όπου προετοιμάζεται, κατά τρόπο μεθοδικό , η υποψηφιότητα της πόλης της Λάρισας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021  (www.larissa2021.eu), βράβευσε την διεθνούς φήμης δημοσιογράφο-ανταποκρίτρια  σε πολλά επικίνδυνα μέρη του πλανήτη ,Ελληνίδας κ. Αθηνά Κρικέλη.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ’ ,που δεν είναι άλλο από το Παγκόσμιο Δίκτυο των Ελασσονιτών, αναγνωρίζοντας την  τεράστια προσφορά της  κ. Κρικέλη στην ανάδειξη του Ολύμπου ,της Θεσσαλίας και της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, μέσα από πολυβραβευμένα Ντοκιμαντέρ, τίμησε , με μια σεμνή τελετή και  πολλή συγκίνηση, με την παρουσία δεκάδων υψηλής εξειδίκευσης επιστημόνων-συνεργατών του , μια σπουδαία ,περήφανη και  πολυβραβευμένη διεθνώς Ελληνίδα. Σημειώνεται ότι η κ. Κρικέλη είναι η Ιδρύτρια-Διευθύντρια του Ellopia Media Group της Νέας Υόρκης και είναι συνεργάτης του National Geographic.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Υψηλή εξειδίκευση για το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Η εντυπωσιακή αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνδυασμό με την επιστημονική Ημερίδα που διοργάνωσε το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ’, υπό την Αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων (Αντιδήμαρχος κ. Πάνος Σάπκας) και τη συνεργασία του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας, για ενημέρωση των Επιστημονικών συνεργατών του, πάνω σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα ,που είχε ως εισηγητές σπουδαίους και ειδικούς τεχνοκράτες ,που διαχειρίζονται τέτοια σοβαρά θέματα (κ. Σαμαντζής Χαράλ.-,Συντονιστής Ευρωπαικών Προγραμμάτων-,Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας-Γραφείο Διασύνδεσης( HORIZON 2020,ERASMUS+ κ.ά) , κ. Γάτσας Νικ.-Δικηγόρος LLM -Νομικός Σύμβουλος Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»(Οδηγός Χρηματοδοτήσεων από Ευρωπαϊκά Προγράμματα,  κ. Μπέλλης Βασ. –Γενικός Διευθυντής-Certified in Project Management-IPMA Level D-Αναπτυξιακή Καρδίτσας ΑΝ.ΚΑ ΑΕ(Capacity Building ΜΚΟ) ,κ. Σαραφίδου Μελίνα-Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας  θεσσαλίας (EΣΠΑ 2014-2020) και  κ. Τσιτσιβάς Δημ. -Καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλίας-Πληροφορική (Πιστοποίηση Εκπαιδευτών).

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Ο Πρόεδρος τους Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» κ. Κων.Σκριάπας, οι Αντιπρόεδροι κ.κ. Αστερίου Θ. και Φουρκιώτης Κ. ,όπως επίσης και τα Μέλη κ.κ Φουνταρλή Ανδρομάχη και Μπουζούκη Ελισσ.,που παίρνουν αυτές τις πρωτοβουλίες και διεκδικούν για την Κοινωνία των Πολιτών ένα καλύτερο μέλλον με την αξιοποίηση των Νέων Επιστημόνων και της Νέας Γενιάς , υποδέχτηκαν την κ. Κρικέλη Αθηνά και τη μητέρα της ,αλλά και όλους τους επιστημονικούς συνεργάτες του Δικτύου ,που είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τις εξειδικευμένες εισηγήσεις έγκριτων ομιλητών από την ελεύθερη αγορά και το Πανεπιστήμιο , αλλά και το πολυβραβευμένο Ντοκιμαντέρ «Ελασσόνα, το μυστικό μονοπάτι του βουνού Όλυμπος’» .

\r\n\r\n

Το ντοκιμαντέρ αυτό πήρε το πρώτο βραβείο Award of Excellence (βραβείο Αριστείας ) στην Αμερική στο φεστιβάλ «Best Short films» προβλήθηκε στο PBS (κάτι σαν την ΕΡΤ στην Αμερική ) και έδωσαν τηλεθέαση (μόνο στην Νέα Υόρκη) 11 εκατομμύρια τηλεθεατές.

\r\n\r\n

Παίχτηκε σε 4 αμερικανικά πανεπιστήμια της ΝΥ, και οι φοιτητές «υποχρεώθηκαν» να παραδώσουν εργασία με βαθμολογία στον καθηγητή τους με θέμα τον Όλυμπο.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας,Καθηγητής Βιοτεχνολογίας Παν/μιου Θεσσαλίας  κ. Κουρέτας Δημ. , ο Δημοσιογράφος κ. Σιούλας Ιωάννης , εκ μέρους της Ομάδας Υποστήριξης της Υποψηφιότητας της Λάρισας, ο Γ.Γ. του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας κ. Τσιάρας Βασ., το ΔΣ. του περίφημου Faethon Olympus Marathon (Πιτένης, Κωστούλης κ.ά) ,που την περασμένη εβδομάδα διοργάνωσε τον πιο σκληρό και διάσημο Μαραθώνιο της Ελλάδας  στον Όλυμπο, η πρόεδρος του παραρτήματος UNESCO Λάρισας κ. Καφετζούλη Χριστ., ο Πρόεδρος της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης Λάρισας κ. Τοπούζας Βασ., Στελέχη της Επιτροπής Διασύνδεσης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας κ. Μητρακόπουλος Κων. και Γενιτσεφτσής Χρ. ,πολλοί εκπρόσωποι Πολιτιστικών Φορέων και δεκάδες φανατικοί φίλοι της τιμώμενης δημοσιογράφου κ. Κρικέλη.       

\r\n\r\n

Η όλη εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την υποστήριξη της υποψηφιότητας της Λάρισας ως Πολιτιστική  Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 ,που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.                        

\r\n\r\n

—————————-

\r\n\r\n

ΑΘΗΝΑ ΚΡΙΚΕΛΗ-

\r\n\r\n

Μια σπουδαία και περήφανη  Ελληνίδα στην πρώτη γραμμή της Ενημέρωσης

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη .

\r\n\r\n

Παρακολούθησε σπουδές δημοσιογραφίας στο Λονδίνο την περίοδο 1987 με 1990, ενώ έκανε μεταπτυχιακό στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

\r\n\r\n

Το 1999 δημιούργησε και υπήρξε διευθύνουσα σύμβουλος την πρώτη διαδικτυακή ελληνοαμερικανική τηλεόραση[εκκρεμεί παραπομπή] και την εταιρεία Ellopia Media Group.

\r\n\r\n

Τα ντοκιμαντέρ της έχουν βραβευθεί τρεις φορές από την Ελλάδα, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, ενώ επίσης έχει βραβευτεί το 1997, και από τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι για την προσφορά της στην διαμόρφωση της κουλτούρας της Νέας Υόρκης.

\r\n\r\n

Το 2006 κέρδισε δύο βραβεία Telly Awards στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2007 κερδίζει άλλα δυο ίδια βραβεία για τα ντοκιμαντέρ «Εντατική μιας ζωής» και «Οι εγκλωβισμένοι στην Κύπρο».

\r\n\r\n

Υπήρξε η μόνη Ελληνίδα που αποτέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής των βραβείων Emmy Awards. 1ο βραβείο στις Κάννες το 2011 καλύτερο πολιτικό ντοκιμαντέρ «Οι εγκλωβισμένοι στην Κύπρο».

\r\n\r\n

Είναι ανταποκρίτρια της Φωνής της Αμερικής στην Νέα Υόρκη, ενώ η ραδιοφωνική της εκπομπή «Τα δικά μας» φιλοξενείται στο Μουσείο Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης της Αμερικής ως το πιο αντιπροσωπευτικό της ελληνικής γλώσσας. Επίσης είναι πολιτική ανταποκρίτρια της ΕΡΤ 3.

\r\n\r\n

 Είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας των Τηλεοπτικών Τεχνών και Επιστημών (National Academy Of Television Arts and Sciences, ΝATAS), του Συλλόγου Τεχνολόγων Μηχανικών Πληροφορικής (Σ.Μ.Π.Τ.Ε.), του Φόρεϊν Εξπρές (Foreign Press) και του Συνδέσμου Ανταποκριτών των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Correspondent Association, UNCA).

\r\n\r\n

Σήμερα ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Με Εκτίμηση

\r\n\r\n

Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

\r\n\r\n

\r\n
\r\n
\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

Ο πρόεδρος

 Ο    Γενικός  Γραμματέας

Σκριάπας Κων/νος

Κων. Κυριλλίδης

Οικονομολόγος-Σύμβουλος Ανάπτυξης                        

τ. Αν. Στέλεχος ΟΤΕ

\r\n\r\n

www.diktioelassonas.gr

\r\r\r\r\r

Bράβευση στους πρόποδες του Ολυμπου

Bράβευση στους πρόποδες του Ολυμπου

\r\n\r\n

Όλυμπος 7 / 6 / 15

\r\n\r\n

(απο αριστερά: Ευάγγελος Απόστόλου ΓΓ Επαγγελματιών, Μπέτυ Σκουφά Βουλευτής Σύριζα, Αθηνά Κρικέλη, αναπληρωτής Δήμαρχος Ολύμπου Νικόλαος Λάππας)

\r\n\r\n

Στις ρίζες του Ολύμπου, κοντά στο Άλσος “Προμηθέα” και στο φιλόξενο “Κτήμα Φακή”,

\r\n\r\n

έγινε η συνάντηση των συντελεστών της βραβευμένης, πλέον, παραγωγής ντοκιμαντέρ της

\r\n\r\n

Αθηνάς Κρικέλη “The secret path to Mt. Olympus”. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που

\r\n\r\n

χρηματοδοτήθηκε από την Ellopia Media Group που έχει έδρα στη Νέα Υόρκη και έχει καταστεί σημαντικότατη δύναμη προβολής της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο, με βραβευμένες παραγωγές της στις Κάννες, και πολλά Διεθνή Φεστιβάλ παγκόσμιας κλίμακας και εμβέλειας. Το ντοκυμαντέρ προβλήθηκε το 2014 στο PBS (Public Broadcasting System) της Αμερικής αποσπώντας θερμότατες κριτικές.

\r\n\r\n

(από αριστερά. Χαράλαμπος Ζιώγος Διασώστης Ελασσόνας, Αθηνά Κρικέλη, Γιώργος Τριανταφύλου πρέδρος Ορειβατικού συλλόγου Ελασσόνας , Βασιλική Παγκαία, Γραμματεία ΧΟΣ Ελασσόνας,   Γιώργος Ζιώγας Εικονολήπτης)

\r\n\r\n

Αφορμή της συνάντησης ήταν η απονομή εκ μέρους της Ellopia Media Group και του Φεστιβάλ Short Films Competition των πιστοποιητικών Αριστείας στους συντελεστές της παραγωγής:

\r\n\r\n

Δημήτρης Ζησόπουλος, Αnnie Rassios, Kώστας Κρικέλης Λία Δελκοτζάκη, Αννα

\r\n\r\n

Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Ζιώγας, Χαράλαμπος Ζιώγας, Νίκος Ντάγκας , Ελλη

\r\n\r\n

Κονιδάρη, Γρηγόρης Κοντός, Γιώργος Τριανταφύλου, Ορειβατικός Ομιλος Ελασσόνας,

\r\n\r\n

Ομάδα διάσωσης Ελασσόνας, Honey Bee productions.

\r\n\r\n

Με θέα τις κεραμοσκεπές του Λιτόχωρου και το Αιγαίο πέλαγος, κάτω από την βαριά

\r\n\r\n

ανάσα του μυθικού βουνού, του Ολύμπου, στο “Κτήμα Φακή” ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση πλήθος κόσμου, ελάχιστοι τοπικοί θεσμικοί παράγοντες του τόπου, (αυτοί που αναγνωρίζουν τη σημασία της παραγωγής ως εργαλείο προβολής) συνεργάτες αλλά και εκπρόσωποι συλλόγων που αγαπούν και γνωριζουν τον Ολυμπο, ανάμεσα σ’ αυτούς η βουλευτής Μπέτη Σκούφα, ο Δήμαρχος Λιτοχώρου και αναπληρωτής Δήμαρχος Ολύμπου Νικόλαος Λάππας αλλά και σημαντικές προσωπικότητες της δημοσιογραφίας, όπως ο Κώστας Μπλιάτκας τέως διευθυντής της ΕΡΤ3, ο Αποστόλου Ευάγγελος ΓΓ σωματείου επαγγελματιών Λιτοχώρου, Γεώργιος Τριανταφύλλου πρόεδρος ορειβατικού συλλόγου Ελασσόνας, Πλάτων Τασχουνίδης Πρόεδρος τηλεοπτικού οργανισμού DION, Εύη Μιχωλού Δημοσιογράφος Dion TV, Μπέτυ Σκουφά Βουλευτής Σύριζα Ν. Πιερίας, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Δρόσας, Ομάδα Διάσωσης Ελασσόνας, Οδηγοί βουνού Λιτοχώρου, Μαρία Συλλοπούλου υπεύθυνη έκδοσης του περιοδικού της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, Explorer. Την εκδήλωση προλόγισε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ζησόπουλος, για την Αθηνά Κρικέλη μίλησε ο τέως Διευθυντής της ΕΡΤ 3 Κωνσταντίνος Μπλιάτκας.

\r\n\r\n

Το ντοκιμαντέρ που αρίστευσε στις ΗΠΑ, “The secret path to the mountain Olympus” ενέπνευσε την διευθύντρια της Ellopia media group Αθηνά Κρικέλη και αποκάλυψε στην εκδήλωση πως επίκειται επόμενο ντοκυμαντέρ που τα γυρίσματά του ξεκινούν άμεσα μέσα στον Ιούνιο. Το νέο ντοκιμαντερ έχει ώς θέμα την γέννηση του βουνού Ολυμπος, ενώ ακολουθεί μια σειρά ντοκιμαντερ που η θεματολογία τους θα έχει να κάνει με άλλες πτυχές, ιστορικές, πολιτιστικές, μυθικές, ελληνιστικές, χριστιανικές, του βουνού και των ανθρώπων.

\r\n\r\n

(το βραβείο)

\r\n\r\n

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε “στρογγυλή τράπεζα” όπου συμμετείχαν σκηνοθέτες,

\r\n\r\n

εικονολήπτες, αεροεικονολήπτες, επιστήμονες, οδηγοί βουνού. Ανάμεσά τους ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ζησόπουλος, ο κορυφαίος 3d animator και σκηνοθέτης Γιώργος Πούρικας, ο εξαιρετικός αερο­εικονολήπτης Θοδωρής Τζάρτος, ο σκηνοθέτης Κώστας Κρικέλης, η graphics designer Άννα Παπακωνσταντίνου, η γεωλόγος Annie Rassios, η εκπρόσωπος της Εllopia Cyprus Πόλυ Βότση, ο εκπρόσωπος της Olympus Adventure Nίκος Ντάγκας, ο δημοσιογράφος Κώστας Μπλιάτκας και ο εικονολήπτης Γιώργος Ζιώγας. Οι πρώτες λήψεις στα πλαίσια των επόμενων short films, θα απευθύνεται επίσης στο διεθνές κοινό, κάτι που θα καταρρίψει την παγιωμένη πεποίθηση της πλειοψηφίας των ξένων, πως ο Όλυμπος δεν είναι ένα μυθικό βουνό ­ όπως η Ατλαντίδα ­ όπου ζούσαν κάποτε οι Θεοί, αλλά ένα υπαρκτό θαύμα της φύσης που μπορεί ο καθένας να επισκεφθεί. Η συνεχής απόκτηση διεθνών βραβείων τα τελευταία δέκα χρόνια, αποτελεί αδιαμφισβήτητη επιβεβαίωση πως η Ellopia, η σκηνοθέτης Αθηνά Κρικέλη και οι ομάδες – ιδιώτες συνεργάτες κυρίως από Ελλάδα αποτελούν μια δυνατή αντιπροσώπευση της Ελλάδας στον παγκόσμιο κινηματογραφικό χώρο.

\r\n\r\n

Κώστας Μπλιάτκας Τέως Διευθυντής της ΕΡΤ3

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

(με τον τέως Διευθυντής της ΕΡΤ3 Κωνσταντίνο Μπλιάτκα, Αθηνά Κρικελη και Ιωάννης Λάκης )

\r\n\r\n

Με καύσιμο υλικό το πάθος της η Αθηνά Κρικέλη ξεκίνησε ώς γραφέας στην εφημερίδα

\r\n\r\n

Μακεδονία! Καταφέρνει να αννανεώνεται και να παράγει προϊον συνεχώς καλύτερο! Οταν έχει κανείς τέτοιο καύσιμο υλικό στην καριέρα του είναι “υπερηχητικό αεροπλάνο”, δεν είναι της γραμμής Θεσσαλονίκη Αθήνα, είναι της γραμμής Θεσσαλονίκη­Νέα Υόρκη. Από μικρή εξειδικεύτηκε σε αυτό που τώρα ανακαλύπτει σιγά-σιγά η Ελλάδα, την ερευνητική δημοσιογραφία, το αποκαλυπτικό ντοκυμαντέρ και στην συνέχεια το πάντρεμά τους που είναι η δημιουργία υψηλού επιπέδου “film making” μέχρι το τεκμηριογράφημα.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Η Αθηνά Κρικέλη πιάνει το θέμα της και μετά ο κόσμος να χαλάσει, είτε προκειται για την επίθεση στους δίδυμους πύργους στην Νέα Υόρκη, τους εγκλωβισμένους της Κύπρου ή τα μυστικά μονοπάτια του Μυθικού Ολύμπου, η Αθηνά είναι εκεί με τις κάμερες και την ευρηματικότητά της. Έχει σπάσει τα σύνορα της Ελλάδας και είναι σε κριτικές επιτροπές διεθνούς κύρους όπου βάζει την δική μας πινελιά.

\r\n\r\n

Μήνυμα Κυβερνήτη πολιτείας Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο μέσω του συμβούλου του

\r\n\r\n

Πίτερ Βαλόνε

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Τις εγκάρδιες ευχές μου σε όλη την ομάδα του Ellopia για την πρόσφατη βράβευση σας για το ντοκυμαντέρ “Elassona secret path to Mt. Olympus” Ο τηλεοπτικός οργανισμός Ellopia

\r\n\r\n

διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών σε αυτή την μεγάλη

\r\n\r\n

πολιτεία της Αμερικής την Νέα Υόρκη για την υπηρεσία που παρέχετε και το έργο σας. Θέλω να σας επαινέσω όλους. Δεχθείτε τις θερμότερες ευχές μου και συνεχίστε την επιτυχή πορεία σας.

\r\n\r\n

Δημήτρης Ζησόπουλος Σκηνοθέτης

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

“Πράγματα στην Ελλάδα που είναι εξαιρετικά, πολύ ενδιαφέροντα για όλο τον πλανήτη, εμείς δεν τα αξιοποιούμε. Αυτό δεν είναι γκρίνια, είναι μια διαπίστευση. Πχ για τον Ολυμπο δεν υπάρχει μια αξιόλογη δουλειά που να μπορεί να προβληθεί από ένα μεγάλο ξένο μέσο. Η Αθηνά που ζει στην Αμερική 20 χρόνια, “φίξαρε” ένα οπτικοακουστικό προϊόν και το παρουσίασε στο εξωτερικό.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Οταν πάμε για ψάρεμα, δεν βάζουμε δόλωμα πίτσα που αρέσει σε μας, αλλά σκουλήκια που αρέσουν στα ψάρια”

\r\n\r\n

Αθηνά Κρικέλη Δημιουργός ντοκυμαντέρ

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

“Εγώ είμαι ‘το τελικό προϊόν, η ειδοποιός διαφορά ανήκει στους συνεργάτες μου, υπέροχοι

\r\n\r\n

επαγγελματίες με πάθος και αγάπη αλλά κυρίως γνώση και σεβασμό σε αυτό που κάνουν. Το βραβείο και το χειροκρότημα ανήκει σ αυτούς”.

\r\r\r\r\r

Ειδήσεις από το In.gr