rnrnrn

Παγκόσμιο Δίκτυο Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων

Δίκτυο Περραιβία

Δευτεροβάθμια Μη Κυβερνητική Οργάνωση για τον Άνθρωπο,

το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό, και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

The Network of Associations of the Prefecture of Elassona and Overseas emigrants

"Perrevia", Secondary Non Governmental Organization, Elassona, Larisa - Greece

Ο Μίμης Πλέσσας σε συναυλία προς τιμή του στο Βόλο Μια μαγική μουσική παράσταση με τίτλο «Θα πιω απόψε …το Φεγγάρι.!»

Ο Μίμης Πλέσσας

\r\n\r\n

σε συναυλία προς τιμή του στο Βόλο

\r\n\r\n

Μια  μαγική μουσική παράσταση με τίτλο

\r\n\r\n

«Θα πιω απόψε …το Φεγγάρι.!»

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Θα τιμηθεί από το Δήμο Βόλου,το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας  τον Σύλλογο Ελασσονιτών και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ «

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Ο Βόλος τραγουδά και τιμά τον Μίμη Πλέσσα  

\r\n\r\n

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου  2014  

\r\n\r\n

Μουσική ,τραγούδι, χορογραφίες ,νοσταλγία

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Ο πολυβραβευμένος Έλληνας συνθέτης Μίμης Πλέσσας ,θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο

\r\n\r\n

σε μια μοναδική  μουσική  παράσταση που θα γίνει την   Τετάρτη 19 Νοεμβρίου   2014 και ώρα 8  μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ιωνίας Βόλου » και προετοιμάζεται με ιδιαίτερη φροντίδα από τον Σύλλογο Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας και το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ’ , σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Βόλου- Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας , προκειμένου να τιμηθεί ο σπουδαίος αυτός καλλιτέχνης για την τεράστια προσφορά του στη Μουσική ,στις Τέχνες και στον Παγκόσμιο Πολιτισμό.  

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Στην υψηλής ποιότητας και αισθητικής  αυτή εκδήλωση ,που έχει τίτλο «Θα πιω απόψε …το Φεγγάρι.!», ο Βόλος ,με τον πλέον εντυπωσιακό  τρόπο ,θα τιμήσει τον μεγάλο Έλληνα Συνθέτη  Μίμη Πλέσσα, μέσα από ένα μαγικό  ταξίδι στα ομορφότερα τραγούδια του  που όλοι αγαπήσαμε ,που τραγουδούν  οι καλύτεροι ερμηνευτές .

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Είναι μια ακόμα πρωτοβουλία του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας (Επιμέλεια -συντονισμός:Κ. Σκριάπας)  ,που αυτή τη φορά παρουσιάζει έναν από τους σημαντικότερους διαμορφωτές του νεώτερου Μουσικού μας Πολιτισμού , ο οποίος μάλιστα έχει τιμηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού για τη μεγάλη του προσφορά στον Παγκόσμιο Πολιτισμό (2004 -Άνθρωπος της Χρονιάς) και  έχει συγγράψει εκατοντάδες μουσικά έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

\r\n\r\n

Σημειώνεται ότι η μεγάλη αυτή συναυλία , που είναι μια πλούσια μουσική παράσταση ,με τη συμμετοχή δεκάδων σπουδαίων συντελεστών , απευθύνεται σε όλο το απαιτητικό μουσικόφιλο κοινό του  Βόλου και της Μαγνησίας  και περιλαμβάνει μια πανδαισία με 30  από τα καλύτερα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα,  με σπουδαίους μουσικούς και ερμηνευτές ,χορογραφίες, βιντεοπροβλές  ,κείμενα ,συγκίνηση ,νοσταλγία  και  σολίστες ,σε  ένα μαγικό ταξίδι στις καλλίτερες στιγμές των μεγάλου συνθέτη .

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Συντελεστές: Συντονισμός -Επιμέλεια εκδήλωσης :Κ. Σκριάπας-Πρόεδρος Συλλόγου Ελασσονιτών ,

\r\n\r\n

Ενορχήστρωση-Διεύθυνση Ορχήστρας: Ζαφείρης Κουκουσέλης

\r\n\r\n

Ερμηνευτές:,Νίκος  Αλεξίου ,Κατερίνα  Αποστολοπούλου ,Κώστας Ζεμπίλας ,Ζωή Τζαλαβρέτα

\r\n\r\n

Μουσικοί-σολίστ :Ζαφείρης  Κουκουσέλης -Πιάνο -πλήκτρα , Δημ. Μπεφάνης -Μπουζούκι ,Ν. Αλεξίου -Κιθάρα, ,Βαγγέλης Χάνος – Μπάσο,Άγγελος Τσιριγωτάκης -Τύμπανα, 

\r\n\r\n

Συμμετέχει η Χορωδία παραδοσιακής μουσικής «ΙΩΝΙΑ»

\r\n\r\n

Διεύθυνση -Διδασκαλία Χορωδίας : Κορνηλία Φραγκογιάννη, 

\r\n\r\n

Επιμέλεια κειμένων -Αφήγηση:Χριστίνα Γουλιώτη,

\r\n\r\n

 Χορογραφίες :Βάσω Τηλιοπούλου (CHORUS Line),

\r\n\r\n

Βιντεοπροβολή : Γιώργος  Τζήκας

\r\n\r\n

Ηχητικά -Φωτισμός: Γιώργος  Ζαγόρης

\r\n\r\n

Η μεγάλη αυτή εκδήλωση( με συμβολική ,μάλιστα, είσοδο-ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:ΔΙΑΥΛΟΣ -Τοπάλη 14-Βόλος -ΤΗΛΕΦ. 24210-25363), έχει ιδιαίτερο κοινωνικό σκοπό αφού θα ενισχύσει το πλούσιο έργο κοινωνικής αλληλεγγύης του Δικτύου ΄ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» με τη στήριξη ευπαθών ομάδων σε τρόφιμα και φάρμακα.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Την εκδήλωση , συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος  Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας , η  Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου  και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ,  με την υποστήριξη  του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», για να τιμηθεί με τον καλύτερο τρόπο και όπως του αξίζει, ένας μεγάλος δημιουργός  ,που δικαιούται από όλους μας και της αναγνώρισης και του σεβασμού .

\r\n\r\n

Για τη ζωή και το έργο του Μίμη Πλέσσα θα μιλήσει η Χριστ. Γουλιώτη .

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Τέλος ,αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας έχει  διοργανώσει μέχρι σήμερα σπουδαίες και μοναδικές εκδηλώσεις ,υψηλής ποιότητας και αισθητικής ,που άφησαν ιστορία και αφορούσαν τη Σοφία Βέμπο, το Μάνο Χατζιδάκι, τον Γ. Μουζάκη, το Νίκο Καββαδία, τον Στ. Καζαντζίδη, το Νίκο Γκάτσο, τον Αλ. Σακελλάριο, τον Ελληνικό Κινηματογράφο, την Οπερέτα ,το Μιούζικαλ  ,τον Γ. Ζαμπέτα, μεγάλα φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής κ.ά..

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Βιογραφικό Μίμη Πλέσσα

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Γεννήθηκε στην Αθήνα και από τα μαθητικά του χρόνια υπήρξε ο πρώτος σολίστ του πιάνου στην Ελληνική Ραδιοφωνία.
\r\n Με το κουαρτέτο και τις ορχήστρες του συνεργάστηκε με όλους τουε τότε διάσημους τραγουδιστές (Δανάη, Μαρούδας, Μόλυ, Παναγόπουλος, Νινή Ζαχά, Τζίμυ Μακούλη κλπ).
\r\n Νεαρός πιανίστας ακόμα τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο μουσικής του πανεπιστημίου Minnesota το 1951 και την επόμενη χρονιά ανεδείχθη πέμπτος κατα σειρά πιανίστας στις ΗΠΑ.

\r\n\r\n

Δούλεψε για το θέατρο και τον κινηματογράφο στον ψυχαγωγικό τον κλασσικό αλλά και στον προοδευτικό τομέα κάθε είδους και έλαβε Ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις (Παρίσι, Εδιμβούργο, Αλτο Μόντε, Ουάσινγκτον, Κάρλοβι Βάρι ).
\r\n ‘Εχει γράψει μουσική για 104 ταινίες και 70 θεατρικές παραστάσεις.
\r\n Διεύθυνε με έργσ του τις μεγαλύτερες ορχήστρες σε όλο τον κόσμο.

\r\n\r\n

Τιμήθηκε επανειλημμένα με χρυσούς και πλατινένιους δίσκους ενώ το έργο του » Ο Δρόμος» (στίχοι Λ. Παπαδόπουλου) κατέχει αναμφισβήτητα την πρώτη θέση στην Ελληνική Δισκογραφία.

\r\n\r\n

Στις 4 Φεβρουαρίου 2004 ο υπουργός πολιτισμού στην τελετή των προσωπικοτήτων του παραδίδει τον τίτλο «ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ» για την πολιτισμική προσφορά του στον Παγκόσμιο πολιτισμό.

\r\n\r\n

Την άνοιξη του 2006 βραβεύεται από την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ για την συνολική προσφορά του στον πολιτισμό και από τα ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ του 2006 για την προσφορά του στην ΤΕΧΝΗ και τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
\r\n Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τιμήθηκε απο τις εκδόσεις ΔΟΜΗ παρουσιάζοντας μια μεγαλειώδη τρίωρη συναυλία με αναφορές στην μουσική ιστορία των Ελλήνων.
\r\n Το 2007 ηχογραφούνται συνθέσεις του στις ΗΠΑ. την Μ. Βρετανία, την Γαλλία, την Ολλανδία και την Ισπανία,.
\r\n Παράλληλα κρατάει όλες τις δραστηριότητες του διατηρώντας πάντα το υψηλό επίπεδο που χαρακτηρίζει  όλες του τις δημιουργίες και τις συναυλιακές του εμφανίσεις που τον καθιέρωσαν διεθνώς.

\r\n\r\n

 

\r\r\r\r\r

Ειδήσεις από το In.gr
  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.