rnrnrn

Παγκόσμιο Δίκτυο Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων

Δίκτυο Περραιβία

Δευτεροβάθμια Μη Κυβερνητική Οργάνωση για τον Άνθρωπο,

το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό, και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

The Network of Associations of the Prefecture of Elassona and Overseas emigrants

"Perrevia", Secondary Non Governmental Organization, Elassona, Larisa - Greece

Σημαντική Προσυνεδριακή Ημερίδα για την Κοινωνική Οικονομία στη Λάρισα -Από το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας -Με την υποστήριξη του Δικτύου»ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

Λάρισα 23/11/2015                                                              ΕΠΕΙΓΟΝ

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

\r\n\r\n

Άμεση ανάγκη για τη χώρα η ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας

\r\n\r\n

Απαιτείται διαφάνεια και σοβαρότητα στη διαχείριση των πόρων

\r\n\r\n

Σημαντική Προσυνεδριακή Ημερίδα για την Κοινωνική Οικονομία στη Λάρισα

\r\n\r\n

\r\n\r\n

Σημαντικά μηνύματα προέκυψαν στην  προσυνεδριακή  Ημερίδα Κοινωνικής Οικονομίας  ,που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα (Πέμπτη 19/11/2015)  στη Θεσσαλία (Λάρισα) , με πρωτοβουλία του Δικτύου Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Θεσσαλίας ,σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Παρατηρητήριο των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών και την Πανελλήνια Ένωση Συμπράξεων Κοινωνικής Οικονομίας (ΠΕΣΚΟ), θεσμών που είναι ,άλλωστε και Ιδρυτικό Μέλος, με τίτλο: «Κοινωνικές Αναπτυξιακές Συμπράξεις με τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εθελοντικών Οργανώσεων και Κοινωνικών Επιχειρήσεων «.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Οι Ημερίδες αυτές που διοργανώνονται, με μεγάλη επιτυχία , από το Πανελλήνιο Παρατηρητήριο ,θα συνεχιστούν και στις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας, ενόψει του προγραμματισμένου Συνεδρίου στην Αθήνα, την άνοιξη του 2016.

\r\n\r\n

Βασικοί εισηγητές στην Ημερίδα ,πέρα από τον πρόεδρο του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας Κων. Σκριάπα,

\r\n\r\n

ήταν οι κ.κ. : Βασ. Τακτικός -Πανελλήνιο Παρατηρητήριο των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών¨-Αθήνα,,Χρ. Καραζούπης-Πανελλήνια Ένωση Συμπράξεων Κοινωνικής Οικονομίας (Αθήνα), Δημ. Μιχαηλίδης -Δίκτυο ΚΟΙΝΣΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη)  ,Τάσος Βασιλειάδης -Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (Λάρισα) ,Κων. Οικονομόπουλος -ΜΚΟ Κοινωνία 3/3 (Αθήνα).

\r\n\r\n

Σημαντικές παρεμβάσεις έκαναν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λαρισαίων κ. Σούλτης Γεώργιος και Δεληγιάννης Δημήτριος, ο Διευθυντής της ΕΕΤΑΑ στην Θεσσαλία κ. Φεγγίτης Δημ. ,ο εκπρόσωπος της ΑΝΚΑ Α.Ε. κ. Μπρουζιώτης Θεόφ.,   ενώ στην εκδήλωση παρέστη ο κ. Νίκος Πουτσιάκας -Περιφερειακός Σύμβουλος και Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

ΟΙ διοργανωτές  συνοψίζουν τα συμπεράσματα της Ημερίδας στα εξής :

\r\n\r\n

1.Άμεση ανάγκη πραγματοποίησης του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Κοινωνικής Οικονομίας στην Αθήνα , την ερχόμενη άνοιξη 2016,όπου θα τεθούν όλα τα μεγάλα θέματα και θα καθοριστεί η εθνική πολιτική στο θέμα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας  

\r\n\r\n

2. Σοβαρή και ειλικρινής πολιτική εκ μέρους της Πολιτείας, που πρέπει  να στηρίζει  την κοινωνική επιχειρηματικότητα, χωρίς τις αγκυλώσεις και στρεβλώσεις του παρελθόντος

\r\n\r\n

3. Η Κοινωνική Οικονομία μπορεί να δώσει μια αξιόπιστη λύση στο πρόβλημα της παραγωγής ,της αυτάρκειας της χώρας σε πρωτογενή αγαθά ,σε παροχή  υπηρεσιών ,αλλά και στο πρόβλημα της απασχόλησης νέων ανέργων επιστημόνων.

\r\n\r\n

4. Αναγκαία η συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την Κοινωνικά των Πολιτών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας σε τοπικό επίπεδο και την αξιοποίηση του λεγόμενου «κοινωνικού κεφαλαίου» με την υπογραφή Συμφώνων Συνεργασίας

\r\n\r\n

5. Η ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα ,μπορεί να γίνει μόνο από την ίδια την κοινωνία και τις οργανώσεις της και όχι από Φορείς της Δημόσιας ή Ιδιωτικής Οικονομίας ,που έχουν  τεράστιες ευθύνες για την καθυστέρηση ανάπτυξης στη χώρα της κοινωνικής οικονομίας (2%) ,ενώ στην Ευρώπη κατέχει το 10% της οικονομίας.

\r\n\r\n

6. Η διαχείριση των πόρων θα πρέπει να γίνει με πλήρη διαφάνεια και  να κατευθυνθούν ,επιτέλους, στους πραγματικούς δικαιούχους που το  ΕΚΤ προσδιορίζει και όχι στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων ,που μέχρι σήμερα δεν πρόσφεραν τίποτα στην κοινωνική οικονομία .

\r\n\r\n

7 Εξυγίανση του χώρου της κοινωνικής οικονομίας και ο αποκλεισμός όλων αυτών που μέχρι σήμερα διασπάθισαν τον δημόσιο πλούτο και αφήνουν πίσω μια χώρα με απόλυτη ανεργία, χωρίς δομές ,στην απόλυτη φτώχια  ,με έλλειψη παραγωγής και κυρίως χωρίς προοπτική .

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Οι Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, με συντονιστή  το Πανελλήνιο Παρατηρητήριο και την ΠΕΣΚΟ,  θα αγωνιστούν για πλήρη διαφάνεια ,αξιοκρατία και ορθολογική διαχείριση των πόρων ,ιδιαίτερα μάλιστα ενόψει μάλιστα της νέας προκήρυξης των περιφερειακών Μηχανισμών Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα και θα καταγγείλουν και στο ΕΚΤ, οποιαδήποτε προσπάθεια αλλοίωσης της βούλησης του νομοθέτη ,που είναι η στήριξη των πραγματικών δικαιούχων και όχι των μεσαζόντων ,που εμπλέκονται για λόγους κερδοσκοπίας  την Κοινωνική Οικονομία .

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Στην Ημερίδα της Λάρισας συμμετείχαν πολλοί  εκπρόσωποι κοινωνικών επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών(Συλλόγων, ΑΜΚΕ, σωματείων κ.ά.) ,,επαγγελματικοί φορείς ,εμπορικοί σύλλογοι ,νέοι επιχειρηματίες , άνεργοι νέοι επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων , αλλά και ενδιαφερόμενοι  για την κοινωνική επιχειρηματικότητα, που δίνει λύσεις σε ανέργους νέους και κυρίως νέους επιστήμονες , στους οποίους το ποσοστό ανεργίας ανέρχεται στο 60%.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Με Εκτίμηση

\r\n\r\n

Για το Δ.Σ του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

ΚΩΝ. ΣΚΡΙΑΠΑΣ                                                          ΒΑΣ. ΤΣΙΑΡΑΣ

\r\n\r\n

                     Οικονομολόγος –Σύμβουλος Ανάπτυξης                         Καθηγητής Γερμανικών  –Επιθεωρητής  Ποιότητας

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

—————————————————————————————————————-

\r\n\r\n

www.mkothessalias.gr

\r\n\r\n

EMailinfo@mkothessalias.gr

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Σύνθεση ΔΣ Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας

\r\n\r\n

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Kων. Σκριάπας  (Π.Ε. Μαγνησίας )

\r\n\r\n

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:Γεώργιος Ζώγας (Π.Ε. Μαγνησίας )

\r\n\r\n

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Βασ. Τσιάρας  (Π.Ε. Λάρισας )

\r\n\r\n

ΤΑΜΙΑΣ :Βάϊος Μαλέκας  (Π.Ε. Τρικάλων )

\r\n\r\n

ΜΕΛΟΣ ΔΣ-ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ :Δημ. Ζούπης  (Π.Ε. Μαγνησίας )

\r\n\r\n

ΜΕΛΟΣ ΔΣ :Γεώργιος Καραβίδας  (Π.Ε. Καρδίτσας )

\r\n\r\n

ΜΕΛΟΣ ΔΣ:Βαλάντω Καπλάνη (Π.Ε. Τρικάλων )

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

ΜΕΛΟΣ ΔΣ: Κυριάκος Τσίπης (Π.Ε. Λάρισας )

\r\n\r\n

ΜΕΛΟΣ  ΔΣ:Κων. Ζούπης (Π.Ε. Μαγνησίας )

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

ΜΕΛΟΣ ΔΣ :Ιωάννης Τσακιστάρας (Π.Ε. Λάρισας )

\r\n\r\n

ΜΕΛΟΣ ΔΣ :Ηλίας Φιλοκώστας (Π.Ε. Τρικάλων )

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\r\r\r\r

Ειδήσεις από το In.gr
  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.