rnrnrn

Παγκόσμιο Δίκτυο Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων

Δίκτυο Περραιβία

Δευτεροβάθμια Μη Κυβερνητική Οργάνωση για τον Άνθρωπο,

το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό, και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

The Network of Associations of the Prefecture of Elassona and Overseas emigrants

"Perrevia", Secondary Non Governmental Organization, Elassona, Larisa - Greece

Τον Ιούλιο το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων επαρχίας Ελασσόνας

Επιστροφή στη γενέθλια γη…

\r\n\r\n

Το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Επαρχίας Ελασσόνας πραγματοποιείται φέτος από τις 10 – 12 Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ελασσόνας. Το Συνέδριο συνδιοργανώνουν το Επαρχείο και ο Δήμος Ελασσόνας, οι Δήμοι και οι Κοινότητες της επαρχίας Ελασσόνας και το Δίκτυο Συλλόγων επ. Ελασσόνας και Αποδήμων «Περραιβία», ως φορείς που εκπροσωπούν την τοπική αυτοδιοίκηση και τους συλλόγους αποδήμων.

\r\n\r\n

Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να καθιερωθεί το Συνέδριο Αποδήμων ως θεσμός που θα υπηρετεί την επικοινωνία και την ενδυνάμωση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με τους Ελασσονίτες σε όλο τον κόσμο, φέρνοντας σε επαφή τους απόδημους με τη γενέτειρα και τις δυνάμεις του τόπου.

\r\n\r\n

Κύριοι στόχοι της διοργάνωσης είναι η ανάπτυξη διαύλων επικοινωνίας με τους απόδημους της επαρχίας Ελασσόνας, η συνεργασία των επιστημονικών, επιχειρηματικών και πολιτισμικών δυνάμεων των αποδήμων με τις δυνάμεις της περιοχής και η σύσταση για πρώτη φορά του Συμβουλίου Αποδήμων επ. Ελασσόνας.

\r\n\r\n

Στο συνέδριο έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή Ελασσονίτες απόδημοι από την Ελλάδα και τον κόσμο και αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι παρεμβάσεις τους, οι εισηγήσεις και οι προτάσεις τους στις θεματικές ενότητες του συνεδρίου.

\r\n\r\n

Τα θέματα που θα εξεταστούν είναι ο πολιτισμός και η επικοινωνία, η ανάπτυξη και η επιχειρηματικότητα, ο Όλυμπος και η ανάδειξη της περιοχής, οι δράσεις και τα προβλήματα των αποδήμων.

\r\n\r\n

Με απώτερο στόχο την επίτευξη στενής συνεργασίας των αποδήμων με τους ανθρώπους και τους φορείς της επαρχίας μας και τη δημιουργία αναπτυξιακής προοπτικής για την περιοχή, η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου προσκαλεί τους απόδημους της επαρχίας Ελασσόνας να συμμετέχουν στις εργασίες του 1ου Παγκόσμιου Συνεδρίου είτε ως εισηγητές είτε ως σύνεδροι και να καταθέσουν εκεί τις απόψεις τους για τις θεματικές του συνεδρίου.

\r\n\r\n

Όσοι Απόδημοι επιθυμούν να παραβρεθούν στις εργασίες του συνεδρίου, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, επικοινωνώντας με τα Γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής (διεύθυνση: Χρ. Βλαχοδήμου 1, τηλ. +30-2493025440, φαξ +30-2493025053, email synedriogr@gmail.com) ή να επισκεφτούν την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου www.elassonasynedrio.gr, για να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής και να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες.

\r\n\r\n

Καλούνται, τέλος, όλοι οι κάτοικοι εσωτερικού να ενημερώσουν τους συγγενείς, τους φίλους και τους συνεργάτες τους που ζουν στο εξωτερικό, για τη διοργάνωση και το πρόγραμμα του Συνεδρίου Αποδήμων, και να ενημερώσουν άμεσα την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου για απόδημους Ελασσονίτες που έχουν διακριθεί στο εξωτερικό ως επιστήμονες, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, πολιτικοί κλπ, προκειμένου να τιμηθούν από το Συνέδριο ως «πρεσβευτές» της επαρχίας Ελασσόνας στο εξωτερικό.

\r\n\r\n

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
\r\nΠαρασκευή, 10 Ιουλίου 2009
\r\n 20:00 – 21:30: Υποδοχή συνέδρων στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ελασσόνας
\r\n · Χαιρετισμοί εκπροσώπων κυβέρνησης
\r\n · Χαιρετισμός από Έπαρχο Ελασσόνας, κ. Μαρία Μαμάρα
\r\n · Χαιρετισμός από Δήμαρχο Ελασσόνας, κ. Γεώργιο Πασχόπουλο
\r\n · Χαιρετισμοί εκπροσώπων αποδήμων
\r\n 21:30 – 23:30: Μουσική συναυλία στην Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας

\r\n\r\n

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2009
\r\n Συνεδρίες: Αμφιθέατρο Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ελασσόνας
\r\n 09:00 Προσέλευση Συνέδρων
\r\n 09:30 Έναρξη εργασιών του Συνεδρίου
\r\n · 1η Συνεδρία: Θεματική ενότητα: Πολιτισμός – Εκπαίδευση – Νεολαία
\r\n · 2η Συνεδρία : Θεματική ενότητα: Επιχειρηματικότητα – Ανάπτυξη – Περιβάλλον
\r\n · 3η Συνεδρία : Θεματική ενότητα: Επικοινωνία – Δράσεις Αποδήμων
\r\n 14:30 Γεύμα
\r\n 17:30 Περιήγηση στο Δήμο Σαρανταπόρου
\r\n 21:30 Συναυλία στην Κεντρική Πλατεία της Ελασσόνας με δημοτική ορχήστρα.
\r\n 23:00 Δείπνο

\r\n\r\n

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2009
\r\n 4η Συνεδρία: Θεματική ενότητα: Γενική Συνέλευση αποδήμων
\r\n 09:30 Γενική Συνέλευση Αποδήμων – Εισηγήσεις
\r\n 10:00 Προτάσεις ενεργοποίησης Συμβουλίου Απόδημων Ελασσονιτών
\r\n 10:30 Συζήτηση επί των προτάσεων και δήλωση υποψηφίων για το συμβούλιο αποδήμων
\r\n 11:00 Ψηφοφορία και εκλογή Συμβουλίου Αποδήμων
\r\n 11:30 Σύνοψη – Συμπεράσματα Συνεδρίου – Λήξη εργασιών Συνεδρίου
\r\n 17:30 Επίσκεψη για Ιερά Μονή Σπαρμού
\r\n 19:00 Ξενάγηση στο Λιβάδι. Καφές και γεύμα συνοδεία της ορχήστρας των χάλκινων του Λιβαδίου

\r\n\r\n

logo_synedriou

\r\n\r\n


\r\r\r\r\r

One Response to Τον Ιούλιο το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων επαρχίας Ελασσόνας

  • parolimpios says:

    Θα προτεινα αντι περιηγησεων και ξεναγησεων επισκεψεις εις τας καφετεριας της επαρχιας και αφουγκρασμο των νεων και των προβληματων τους.\r\nΝα ευρετε τροπον ωστε να ερθουν σε επαφη με τα παιδια σας τα παιδια των αποδημων,τα οποια οταν επισκεπτονται την γενεθλιο γη των γονιων τους νοιωθουν ΞΕΝΟΙ,δεν υπαρχει ενας να τους δεχτει στην παρεα τους ,οι συλλογοι οι τοπικοι δεν εχουν προγραμματα προς εναγκαλισμο και αφομοιωση αυτων των νεων στην διαρκεια των διακοπων των. \r\nΚαι γιατι να επισκεπτουν αυτα τα παιδια των 14-20 χρονων το χωριο? Για να καθονται με τον ΜΠΑΜΠΑ και τη ΜΑΜΑ να τρωνε σουβλακια στην πλατεια η να μενουν κλιεσμενα στο σπιτι με τον ΠΑΠΠΟυ και τη ΓΙΑΓΙΑ?ΚΑΙ γιατι να ξαναρθουν?ΚΑΙ αν δεν ερθουν αυτα τα παιδια ποιος θα ερθει?\r\nΣτην παρελαση παρακολουθουσα δυο παιδακια πατριωτων μας απο την Αθηνα και πονεσε η καρδια μου .Στεκονταν βαριεστημενα διπλα στους γονεις τους που χειροκροτουσαν τα αλλα παιδακια που παρηλαυνον .Ενας μεγαλοεπισημος δεν σκεφτηκε να τα παρει να τα βαλει να παρελαυσουν να γινουν ενα με τα αλλα παιδια και τα ντοπια παιδακια να μαθουν να δεχονται τα αλλα να τα βλεπουν σαν αδερφια τους

Ειδήσεις από το In.gr
  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.