rnrnrn

Παγκόσμιο Δίκτυο Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων

Δίκτυο Περραιβία

Δευτεροβάθμια Μη Κυβερνητική Οργάνωση για τον Άνθρωπο,

το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό, και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

The Network of Associations of the Prefecture of Elassona and Overseas emigrants

"Perrevia", Secondary Non Governmental Organization, Elassona, Larisa - Greece

«Βάστα βρε Όλυμπε» ο τίτλος του Διπλού Μουσικού Συλλεκτικού CD -Έντονο το ενδιαφέρον για την παρουσίασή του -ΔΩΛ 26/11/09

Παρουσιάζεται το διπλό μουσικό CD του «Δικτύου Περραιβία»

\r\n\r\n

Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου -ώρα 7.30 μ.μ., στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

\r\n\r\n

· Η καρδιά της επ. Ελασσόνας θα ταξιδέψει σε όλη την υφήλιο μέσα από τη μουσική της

\r\n\r\n

· Μια μεγάλη προσπάθεια του «Δικτύου Περραιβία» για διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

\r\n\r\n

Μια όμορφη εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για το κοινό διοργανώνει το βράδυ της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου 2009 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και οι επτά Σύλλογοι Αποδήμων επαρχίας Ελασσόνας στη Λάρισα, σε συνδιοργάνωση με την ΤΕΔΚ Ν. Λάρισας, για να παρουσιάσουν το διπλό συλλεκτικό μουσικό CD που έχει τίτλο «Βάστα βρε Όλυμπε». Η συλλεκτική αυτή έκδοση περιλαμβάνει παραδοσιακές μουσικές από έναν θαυμάσιο και ονειρεμένο τόπο, την επαρχία Ελασσόνας, στις πλαγιές του μυθικού Ολύμπου.

\r\n\r\n

Οι ήχοι και τα χρώματα της επαρχίας Ελασσόνας θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο μέσα από την παραδοσιακή μουσική της περιοχής, μέσα από το διπλό μουσικό CD, το οποίο περιλαμβάνει 40 αντιπροσωπευτικά μουσικά κομμάτια της Επαρχίας Ελασσόνας.

\r\n\r\n

Πρόκειται για σπάνια παραδοσιακά τραγούδια από όλες τις γωνιές της ελασσονίτικης επαρχίας, με ντόπιους μουσικούς και τραγουδιστές, που έχουν γράψει ιστορία, όχι μόνο στην περιοχή αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο.

\r\n\r\n

Είναι, άλλωστε, ένας από τους βασικούς στόχους του Δικτύου η διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η ανάδειξη και προβολή της σε ολόκληρο τον κόσμο και έτσι η παραγωγή του μουσικού cd είναι μια μεγάλη προσπάθεια διατήρησης, αλλά και διάδοσης της παραδοσιακής μας μουσικής, που εντάσσεται μέσα στα πλαίσια ενός σοβαρού σχεδιασμού, σχετικά με την καταγραφή και διάσωση όλων των παραδοσιακών ήχων της επαρχίας Ελασσόνας ,σε ψηφιακή μορφή.

\r\n\r\n

λλωστε, οι ζωντανές μουσικές παραδόσεις των Βλάχων, των Κοπατσιαραίων, των Σαρακατσαναίων, των Ποντίων και των ντόπιων αποτελούν έναν εντυπωσιακό καμβά ηχοχρωμάτων και πολιτισμού που ενώνουν τους κατοίκους της επαρχίας Ελασσόνας, διατηρώντας την πολυπολιτισμικότητα της περιοχής ως ένα σημαντικό στοιχείο ανάπτυξης και προόδου.

\r\n\r\n

Με την έκδοση αυτού του διπλού συλλεκτικού CD, αποδίδεται τιμή σε όλους εκείνους, που μέσα από την τέχνη τους διατήρησαν τα ακούσματα – που και εκείνοι παρέλαβαν και παρέδωσαν στους νεότερους – ως ιερή παρακαταθήκη των προηγούμενων γενεών.

\r\n\r\n

Μέσα από την παρακαταθήκη αυτή αναβιώνουν καημοί, όνειρα και συναισθήματα, που τόσο περίτεχνα επενδύθηκαν από τους παραδοσιακούς οργανοπαίχτες με μουσική, στίχους και χρώματα, συντροφεύοντας τους κατοίκους της περιοχής σε κάθε τους εκδήλωση, στη χαρά και στη λύπη.

\r\n\r\n

Κυρίως, όμως, το έργο αυτό αφιερώνεται σε όλους εκείνους που αγάπησαν την παραδοσιακή μας μουσική και τη μετάγγισαν στη νέα γενιά, προσφέροντας υπηρεσίες στον τόπο και το σύγχρονο πολιτισμό.

\r\n\r\n

Ευχαριστίες του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

\r\n\r\n

Το δ.σ. του Δικτύου ευχαριστεί θερμά την καλλιτεχνική επιτροπή για τη μελέτη και επεξεργασία των ηχητικών ντοκουμέντων, τους συλλόγους και τους δημιουργούς για την παραχώρηση του αρχειακού υλικού, και τους χορηγούς, που συνέδραμαν στην κυκλοφορία του διπλού συλλεκτικού CD,οι οποίοι και θα βραβευτούν από το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ».

\r\n\r\n

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

\r\n\r\n

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προσπάθεια αυτή αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή, δείχνοντας την αυξημένη Εταιρική Κοινωνική τους Ευθύνη και την αγάπη τους για τον τόπο, οι εταιρίες: ΜΟDECO ABEE – παιδικό νεανικό έπιπλο, AΔΑΜΟΥ Α.Ε.ΒΕ. – ΤΟΥΟΤΑ Ν. Λάρισας και Μαγνησίας και ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ Θ. ΜΠΑΝΤΑΒΗ -Λάρισα (εις μνήμην πατρός Πέτρου Μπανταβή).

\r\n\r\n

Η παραγωγή του συλλεκτικού CD χρηματοδοτείται από την ΤΕΔΚ Ν. Λάρισας (υπό την προεδρία του κ. Κων. Τζανακούλη), το Επαρχείο Ελασσόνας και τον Δήμο Ελασσόνας.

\r\n\r\n

Διοργάνωση εκδήλωσης :

\r\n\r\n

Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ,Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

\r\n\r\n

Συνδιοργανωτές:
\r\n Σύλλογος Κρανιωτών Λάρισας και περιχώρων «Η ΞΗΡΟΚΡΑΝΙΑ»(πρόεδρος:Λάμπρος Γκονέλας)
\r\n Σύλλογος Καρυωτών Λάρισας «Ο ΖΕΥΣ»(πρόεδρος:Μαίρη Λαπούση)
\r\n Σύλλογος των Απανταχού Κρυοβρυσιωτών Λάρισας «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ»(πρόεδρος:Λευτ.Παλιοτζήκας)
\r\n Σύλλογος Πυθιωτών Λάρισας «ΟΙ ΣΕΛΛΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ»(πρόεδρος:Ι.Τσακιστάρας)
\r\n Σύλλογος Ελασσονιτών Λάρισας «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ»(πρόεδρος:Θ.Αστερίου)
\r\n Σύλλογος Απανταχού Σκαμνιωτών «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ» (πρόεδρος:Φίλ.Καλόγηρος)
\r\n Σύλλογος Φίλων Προϊστ.-Κλασσικών & Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Πυθίου (πρόεδρος:Αικ. Κανάκη)

\r\n\r\n

Εμφανίζονται τα χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων :
\r\n Κρανιωτών Λάρισας και περιχώρων «Η ΞΗΡΟΚΡΑΝΙΑ»
\r\n Καρυωτών Λάρισας «Ο ΖΕΥΣ»
\r\n Γυναικών Τσαριτσάνης
\r\n Κοκκινοπλιτών Ν.Πιερίας «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ»
\r\n Μορφωτικού Συλλόγου Καλλιθέας(Ποντιακό)

\r\n\r\n

Παίζουν :

\r\n\r\n

Οι θαυμάσιοι παραδοσιακοί οργανοπαίχτες και τραγουδιστές της επ. Ελασσόνας :κλαρίνο Δ. Μιχαλές και Βάϊος Δημήρης , Λαούτο Χρ. Καλαμπούκας,Βιολί Κ.Νάτσιος, Θαν. Ζιώζιας ,ποντιακή λύρα-τραγούδι Ν.Τσακιρίδης ,γκάϊντα Αντ. Ψαριάης, τραγούδι Γ.Λίτσιος,Παντ. Μητσιμπόνας, Αλέξ.Τσακιστάρας, Χρ.Αγριόδημος,, Π.Λάλος, Γυναίκες Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Ν.Πιερίας «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ¨» ,Πένυ Αγοράστη και άλλοι .

\r\n\r\n

Βραβεύσεις: Στην εκδήλωση θα τιμηθούν παλαιοί παραδοσιακοί μουσικοί και καλλιτέχνες της επ.Ελασσόνας .

\r\n\r\n

Καλλιτεχνική επιμέλεια εκδήλωσης : Καίτη Κελεπούρη,Μ.Λαπούση

\r\n\r\n

Σκηνοθετική επιμέλεια : Ι. Μαγκούτας

\r\n\r\n

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΑ Λάρισας, «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» Τηλεόραση, Εφημερίδα «ΕΚΔΟΣΗ» Ελασσόνας, Εφημερίδα «ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ» Ελασσόνας,»ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ» Ελασσόνας ,Εφημερίδα «ΝΕΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ», , «artfools» To διαδικτυακό περιοδικό Τέχνης και Πολιτισμού της Λάρισας, ΡΑΔΙΟ «ΕΛΑΣΣΟΝΑ».

\r\n\r\n

Στο φουαγιέ του ΔΩΛ θα λειτουργεί η έκθεση «Μινιατούρες Παραδοσιακών Κατοικιών» και έκθεση φωτογραφίας, μια πολυβραβευμένη δουλειά του Γυμνασίου Καλλιθέας Ελασσόνας, σε επιμέλεια Κ. Γεωργιάδη.

\r\n\r\n

Η εκδήλωση παρουσίασης του CD θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας την Πέμπτη 26/11/09 και ώρα 7.30 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Θα ακολουθήσει παρουσίαση του CD στην Ελασσόνα και σε άλλες πόλεις.

\r\n\r\n

\r\n\r\n

 

\r\r\r\r\r

One Response to «Βάστα βρε Όλυμπε» ο τίτλος του Διπλού Μουσικού Συλλεκτικού CD -Έντονο το ενδιαφέρον για την παρουσίασή του -ΔΩΛ 26/11/09

  • thomas tzikas says:

    ΠΑΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΟ ΒΑΣΤΑ ΒΡΕ ΟΛΥΜΠΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ . ΤΖΗΚΑΣ ΘΩΜΑΣ . ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ ΧΛΚΙΔΙΚΗΣ . 63080 ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ .

Ειδήσεις από το In.gr
  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.