rnrnrn

Παγκόσμιο Δίκτυο Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων

Δίκτυο Περραιβία

Δευτεροβάθμια Μη Κυβερνητική Οργάνωση για τον Άνθρωπο,

το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό, και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

The Network of Associations of the Prefecture of Elassona and Overseas emigrants

"Perrevia", Secondary Non Governmental Organization, Elassona, Larisa - Greece

Ενδιαφέρουσα συνάντηση της Γ.Γ. Περιφέρειας Θεσσαλίας με την Σ.Ε. του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας

Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη 09/02/2010 συνάντηση εργασίας της Γ.Γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας κας Πόπης Γερακούδη με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις) Θεσσαλίας στα πλαίσια της προετοιμασίας διεξαγωγής του 4ου συνεδρίου του Δικτύου, στην πόλη του Βόλου, στις 14 Μαρτίου 2010, με θέμα : «Η Δικτύωση, ο ρόλος και η συμβολή των ΜΚΟ στη Βιώσιμη Ανάπτυξη».

\r\n\r\n

Τα μελη της Σ.Ε. του Δικτύου ενημέρωσαν την κυρία Γενικό για την μέχρι σήμερα δεκάχρονη πορεία και συμβολή του Δικτύου στα θέματα ανάπτυξης της περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν καθώς και στις νέες προοπτικές που ανοίγονται στο μέλλον. Ενημέρωσαν επίσης την κα Γενικό ότι το 4ο Συνέδριο, πέρα από την επίκαιρη θεματολογία του , κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικό , δεδομένου ότι θα συνδυαστεί και με την Ιδρυτική Καταστατική Συνέλευση του Δικτύου των ΜΚΟ της Θεσσαλίας , στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν όλοι οι Σύλλογοι, Σωματεία, ΜΚΟ της Θεσσαλίας, που δρουν στο Περιβάλλον, στο Πολιτισμό, στην Κοινωνική Αλληλεγγύη και Κοινωνική Οικονομία. Είναι μια μεγάλη και πρωτοποριακή, για τα Ελληνικά δεδομένα, προσπάθεια της Κοινωνίας των Πολιτών, να συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις, στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος.

\r\n\r\n

Η κ. Γερακούδη τόνισε ότι η διοργάνωση του Συνεδρίου όχι μόνο θα πρέπει να γίνει με τον καλύτερο τρόπο, αλλά και να αποτελέσει την απαρχή μιας τεράστιας προσπάθειας εξωστρέφειας της Θεσσαλίας, στην Ελλάδα και στον κόσμο και στην προσπάθεια αυτή η Περιφέρεια θα είναι ο μεγάλος σύμμαχος και αρωγός του Δικτύου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η λειτουργία του Δικτύου αντιμετωπίστηκε με θέρμη από την κ. Γερακούδη και συμφωνήθηκε η καλή συνεργασία με το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας, με δεδομένο ότι η πρωτοπόρα και καινοτόμα, για τα Ελληνικά δεδομένα, αυτή προσπάθεια θα πρέπει να συνεχιστεί, με δεδομένο ότι το νέο σχέδιο διοικητικής αποκέντρωσης «Καλλικράτης» προβλέπει την δημιουργία Περιφερειακού Συμβουλίου Διαβούλευσης, όπως και Δημοτικού Συμβουλίου Διαβούλευσης στο οποίο συμμετέχουν, εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Οργανώσεων Εργοδοτών, Εργαζομένων, Επαγγελματικών Συλλόγων κ.ο.κ.

\r\n\r\n

Η κα Γενική Γραμματέας αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της εκπροσώπησης της Κοινωνίας των Πολιτών, μέσα από τη δικτύωση των ΜΚΟ και των συλλόγων της περιφέρειας Θεσσαλίας, στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, δεσμεύτηκε να εξετάσει την όσο το δυνατό γρηγορότερη στέγαση του Δικτύου και την παραχώρηση κάθε δυνατής διευκόλυνσης, θεωρώντας ότι το Δίκτυο αποτελεί ένα δυνατό εργαλείο δημιουργικής παρέμβασης σε επίπεδο Θεσσαλίας και όχι μόνο.

\r\n\r\n

Στη συνάντηση με την Γ.Γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας κα Γερακούδη, παρόντα ήταν τα μέλη της Συντονιστικής επιτροπής: Χρήστος Καραζούπης από την Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει», , Κων/νος Σκριάπας από το Δίκτυο Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», Νικ.Μπόνιας από τους Νέους Αγρότες, Βασ. Τσιάρας από την Πανθεσσαλική Ένωση Ατόμων Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, Τάσος Βασιλειάδης από το «Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας», Δημήτρης Γουγουλιάς από την κίνηση «Θεσσαλοί Πολίτες του Κόσμου», καθώς και η Ζωή Φτίκα, Δασολόγος -Περιβαλλοντολόγος από την ομάδα ειδικών επιστημόνων του Δικτύου.

\r\n\r\n

Λάρισα 11/2/2010

\r\n\r\n

Η Συντονιστική Επιτροπή για την ίδρυση του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας

\r\n\r\n

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

\r\n\r\n

1. Χρήστος Καραζούπης endrasei@hol.gr , τηλ. 6972-098.613

\r\n\r\n

2. Τσιάρας Βασίλειος vtsiaras@otenet.gr τηλ. 6976-797.955

\r\n\r\n

3. Σκριάπας Κων/νος skriapask@gmail.com τηλ. 6974-881.944

\r\n\r\n

4. Βασιλειάδης Τάσος tasos@entre.gr τηλ. 6977-435.587

\r\n\r\n

5. Μπόνιας Νίκος diktio_thessalia@yahoo.gr τηλ. 6937-206.287

\r\n\r\n

6. Γουγουλιάς Δημήτρης dzg10@yahoo.gr τηλ. 6973-323.787

\r\n\r\n

7. Φτίκα Ζωή ftikazoi@otenet.gr τηλ. 6945-512.875

\r\n\r\n


\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Η Γ.Γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας

\r\n\r\n

\r\n

Η Γ.Γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας

\r\n\r\n\r\n

\r\n\r\n


\r\n\r\n\r\n

\r\n\r\n


\r\n\r\n


\r\r\r\r\r

Ειδήσεις από το In.gr
  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.