rnrnrn

Παγκόσμιο Δίκτυο Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων

Δίκτυο Περραιβία

Δευτεροβάθμια Μη Κυβερνητική Οργάνωση για τον Άνθρωπο,

το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό, και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

The Network of Associations of the Prefecture of Elassona and Overseas emigrants

"Perrevia", Secondary Non Governmental Organization, Elassona, Larisa - Greece

Το «Δίκτυο Περραιβία» και η Greenpeace Βράβευσαν 213 νέους φοιτητές και σπουδαστές της επ.Ελασσόνας

Το «Δίκτυο Περραιβία» και η Greenpeace

\r\n\r\n

Βράβευσαν  213 νέους φοιτητές και σπουδαστές της επ.Ελασσόνας

\r\n\r\n

την Πέμπτη  30 Δεκεμβρίου 2010

\r\n\r\n

Διάλεξη με θέμα : «Πλανήτης Γη και Κλιματικές Αλλαγές»

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Η τυχερή φοιτήτρια της Φιλολογίας  δ. Μπεκιάρη Μαρία (LAPTOP) από το Λύκειο Δομένικου

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Με μια ιδιαίτερα σεμνή ,αλλά και συγκινητική εκδήλωση τίμησε  και φέτος το  Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» τη Νέα Γενιά, συνεχίζοντας έναν όμορφο  θεσμό, για τρίτη χρονιά , σε επίπεδο επ. Ελασσόνας.

\r\n\r\n

Για τον λόγο αυτό συνεργάστηκε με  την GREENPEACE, μία διεθνή περιβαλλοντική οργάνωση, που ιδρύθηκε το 1971, με  παρουσία σε πάνω από σαράντα χώρες σε όλο τον κόσμο και διακρίνεται για τις δυναμικές της παρεμβάσεις σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

\r\n\r\n

Η φετινή εκδήλωση  είχε ως κεντρικό θέμα το περιβάλλον και τους κινδύνους από  τις αλόγιστες παρεμβάσεις του ανθρώπου ,όπως είναι η εξόρυξη των ορυκτών κοιτασμάτων .

\r\n\r\n

Η εκδήλωση έγινε την Πέμπτη  30 Δεκεμβρίου 2010 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ελασσόνας –Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη» σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ελασσόνας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ,στην οποία το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» τίμησε  και βράβευσε τους 213 νέους φοιτητές-σπουδαστές  της επ. Ελασσόνας, όπως κάνει κάθε χρόνο, δημιουργώντας έτσι μια στενή σχέση με το νέο επιστημονικό δυναμικό της επ. Ελασσόνας.

\r\n\r\n

Πεποίθηση του Δικτύου είναι ότι το Περιβάλλον δεν το κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας ,αλλά το δανειστήκαμε από τα παιδιά μας. Για τον λόγο αυτό το Δίκτυο κάλεσε στην  εκδήλωση την Παγκόσμια Οργάνωση Greenpeace  ,προκειμένου να παρουσιάσει το θέμα:«Πλανήτης  Γη και Κλιματικές αλλαγές»  ,  αναδεικνύοντας έτσι ότι το πρόβλημα της μόλυνσης του περιβάλλοντος ,θέτει σε κίνδυνο την ισορροπία του Πλανήτη μας .

\r\n\r\n

Την παρουσίαση  και το γενικό συντονισμό της εκδήλωσης είχε  το μέλος του Δ.Σ. του Δικτύου δ. Ελισσάβετ Μπουζούκη .

\r\n\r\n

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Πρόεδρου του Δικτύου κ. Κων. Σκριάπα ,ο οποίος τόνισε τη σημασία που αποδίδει το Δίκτυο στη Νέα Γενιά και στους νέους επιστήμονες της επαρχίας ,όπως επίσης και στο τεράστιο θέμα των κλιματικών αλλαγών που θέτουν σε κίνδυνο την ισορροπία του πλανήτη.

\r\n\r\n

Για τον λόγο αυτό,τόνισε ότι   η χρήση των ΑΠΕ ,όπως επίσης και η «πράσινη» ανάπτυξη της επαρχίας είναι η απάντηση στο ενδεχόμενο εξόρυξης του λιγνίτη ,η οποία θα είναι καταστροφική για το μέλλον της περιοχής και των βιολογικών της προϊόντων. Επίσης ,σημείωσε  ότι το Δίκτυο «Περραιβία» δεν ξεχνά και όλους εκείνους τους άξιους νέους, που δεν πέτυχαν την εισαγωγή τους σε μια ανώτερη ή ανώτατη σχολή και αξίζει να τονιστεί ότι ο σεβασμός, η εκτίμηση και η συμπαράσταση του Δικτύου παραμένουν στον ίδιο,ακριβώς , βαθμό, αφού η επιτυχία τους στο μέλλον περνά μέσα από πληθώρα άλλων δραστηριοτήτων, μέσα από τις οποίες έχουν την ευκαιρία να προοδεύσουν και να διακριθούν.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Βασιλείου πατήρ Ευάγγ. Γκανάτσιος ,η εκπρόσωπος του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Βάσω Γκατζιούρα-Γιώτσα  ,ο αν. Προϊστ.  του Περιφερ. Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Πάτσης Δημ. ,και η εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ελασσόνας ,αλλά και Δασάρχης Ελασσόνας  κ. Φτίκα Ζωή .

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Στη συνέχεια ο Διευθυντής του  Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας και Περιβαλλοντολόγος κ. Σπύρος Αναγνωστάκης παρουσίασε ένα θαυμάσιο οδοιπορικό σε MULTIMEDIA περιβάλλον ,με θέμα:  «ΟΛΥΜΠΟΣ-Το παγκόσμιο Μνημείο της Φύσης» ,με σκοπό οι νέοι να γνωρίσουν το μυθικό βουνό ,τον Όλυμπο, που αποτελεί παγκόσμιο μνημείο της φύσης  .

\r\n\r\n

Κεντρικός ομιλητής  της εκδήλωσης  ήταν ο  Υπεύθυνος  της GreenpeaceHellas   για θέματα Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών  κ. Γρηγορίου Παναγιώτης, ο οποίος ανέπτυξε το  θέμα:«Πλανήτης  Γη και Κλιματικές αλλαγές»  ,  αναδεικνύοντας έτσι ότι το πρόβλημα της μόλυνσης του περιβάλλοντος ,θέτει σε κίνδυνο την ισορροπία του Πλανήτη μας .Η διάλεξη του κ. Γρηγορίου προκάλεσε αίσθηση και ήταν μια δυνατή φωνή κατά της εξόρυξης του Λιγνίτη στην επαρχία Ελασσόνας ,η οποία θα καταστρέψει το μοναδικό περιβάλλον της περιοχής και θα την οδηγήσει σε μαρασμό .

\r\n\r\n

Απονομή Επαίνων

\r\n\r\n

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» απένειμε  στους φετινούς επιτυχόντες της επ. Ελασσόνας, επαίνους, κλήρωσε  έναν Φορητό Υπολογιστή (LAPTOP), προσφορά του Δήμου Ελασσόνας και μοίρασε δωρεάν βιβλία Πληροφορικής.

\r\n\r\n

Τυχερή της κλήρωσης αναδείχτηκε η φοιτήτρια  Μπεκιάρη Μαρία ,από το Λύκειο Δομένικου ,που σπουδάζει στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

\r\n\r\n

Την Εκδήλωση τίμησαν  με την παρουσία τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Τηλέμαχος Γκαμπέτας, κ. Νίκ. Γάτσας, κ. Ιωάννης Δραγατσίκης, κ. Ράπτης Ιωάννης, εκπρόσωποι φορέων και πολλοί γονείς.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Ο Πρόεδρος και  το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

\r\n\r\n

\r\n
\r\n
\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

 

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

 

 

 

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\r\r\r\r

One Response to Το «Δίκτυο Περραιβία» και η Greenpeace Βράβευσαν 213 νέους φοιτητές και σπουδαστές της επ.Ελασσόνας

  • parolimpios says:

    Καλη Χρονια Μπραβο σας για την βραβευση των νεων επιστημόνων.Εντυπωσιακο .Ενω αντιθετα στις μεγαλουπόλεις η επιτυχια του μαθητη δεν του επιφέρει καποια κοινωνικη αναγνωριση,γιατι απλα δεν τον γνωρίζει κανένας.\r\nΕπιπλεον αυτο το βραβειο αυξανει και την ηθικη υποχρεωση του νεου φοιτητή να αποδειξει οτι το πηρε αξια και προσπαθει μετην μετέπειτα πορεια του να μην διαψευσει αυτους που τον βραβευσαν.Να συνεχισετε αυτη την προσπαθεια,και θα ηταν σωστο να απεκταθει και στα παιδια των ετεροδημοτων που εχουν αξιοζηλευτες επιδόσεις. Να νοιωθουν οτι δεν ειναι ξένα στον τόπο των γονιων τους

Ειδήσεις από το In.gr
  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.