rnrnrn

Παγκόσμιο Δίκτυο Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων

Δίκτυο Περραιβία

Δευτεροβάθμια Μη Κυβερνητική Οργάνωση για τον Άνθρωπο,

το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό, και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

The Network of Associations of the Prefecture of Elassona and Overseas emigrants

"Perrevia", Secondary Non Governmental Organization, Elassona, Larisa - Greece

Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας : Επιτυχημένη Ημερίδα του Λάρισα

Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας :

\r\n\r\n

 Επιτυχημένη Ημερίδα  του Λάρισα

\r\n\r\n

Στην τελική ευθεία για τις Εκλογές του -πρώτου στην ιστορία- Δ.Σ. στις 2 Φεβρ. 2011

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα που διοργάνωσε η ΠΔΕ του Δικτύου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και Συλλόγων της Θεσσαλίας την περασμένη  Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λάρισας και στην οποία κλήθηκαν οι διοικήσεις των Μ.Κ.Ο και των Συλλόγων του Νομού Λάρισας,με συμμετοχή δεκάδων εκπροσώπων από όλο το Ν. Λάρισας .

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Την ενημέρωση σχετικά με το πρωτοποριακό αυτό εγχείρημα ,δηλ. της δικτύωσης όλων των Συλλόγων και των φορέων της Θεσσαλίας παρουσίασαν ο πρόεδρος κ. Κ. Σκριάπας, ο Γεν. Γραμματέας κ. Δ. Γουγουλιάς, η Αντιπρόεδρος κ. Ζ. Φτίκα και ο Ταμίας κ. Β. Τσιάρας   , ενώ έγιναν  και εγγραφές των ΜΚΟ – Συλλόγων ως ιδρυτικών μελών του Δικτύου.Στην Ημερίδα ήταν παρών και ο Νομικός Σύμβουλος του Δικτύου Δικηγόρος κ. Νικ. Γάτσας .

\r\n\r\n

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν, ήδη, προηγηθεί αντίστοιχες εκδηλώσεις στις έδρες των άλλων νομών της Θεσσαλίας (Βόλος, Καρδίτσα, Τρίκαλα), όπου έγιναν οι εγγραφές των συλλόγων του κάθε νομού, ως ιδρυτικών μελών με αποτέλεσμα οι εγγραφές στο Δίκτυο να ανέρχονται,ήδη, σε πολλές δεκάδες .

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Οι πυλώνες δράσης και οι προτεραιότητες που θέτει το νέο Δίκτυο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Θεσσαλίας είναι το Περιβάλλον ,ο Πολιτισμός ,η Κοινωνική Αλληλεγγύη, η Κοινωνική Οικονομία και η βιώσιμη Ανάπτυξη. Τα μεγάλα αυτά θέματα το Δίκτυο θα τα επεξεργάζεται με όλους των εκπροσώπων των Συλλόγων σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες ,οι οποίοι θα λειτουργούν ως Επιστημονικοί Σύμβουλοι του Δικτύου(προβλέπεται από το Καταστατικό) και από κοινού θα σχεδιάζονται οι πρωτοβουλίες και ο τρόπος δράσης και παρέμβασης ,σε κάθε επίπεδο.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Σημειώνουμε ότι ,για την εγγραφή ενός συλλόγου, ως Ιδρυτικού Μέλους του Δικτύου, απατούνται

\r\n\r\n

1.       Το  Ειδικό πληρεξούσιο, με το οποίο  ο φορέας  ορίζει τον Εκπρόσωπό του.

\r\n\r\n

2.       Το Καταστατικό του Συλλόγου (μαζί με τις τυχόν τροποποιήσεις του, αν υπάρχουν).

\r\n\r\n

3.       Το Τέλος Εγγραφής, που ανέρχεται στο ποσό των είκοσι (20,00)  ευρώ.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ  Δ.Σ.

\r\n\r\n

Σημειώνεται ,επίσης ,ότι ήδη η τεράστια αυτή προσπάθεια ,που θεωρείται καινοτόμα και πρωτοποριακή ,ολοκληρώνεται με τις εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου στην ιστορία των Θεσσαλικών Συλλόγων και Φορέων ,Διοικητικού Συμβουλίου ,που θα γίνουν στο Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Λάρισας (Παπακυριαζή 44) την Τετάρτη 2/2/2011 –ώρα 6.00 μ.μ. ,ημερομηνία κατά την οποία λήγουν οι εγγραφές των Ιδρυτικών Μελών και θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες για το 11μελές Δ.Σ. του Δικτύου .

\r\n\r\n

Σημειώνεται ότι όλοι υποψήφιοι ,που σημειωτέο θα προέρχονται από όλους τους Νομούς της Θεσσαλίας ,θα έχουν  τη δυνατότητα να αναπτύξουν  τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους ,μέσα από ολιγόλεπτη εισήγηση.

\r\n\r\n

Έτσι ,ένας φορέας τόσο χρήσιμος για τη Θεσσαλία ,που ήταν και είναι το ζητούμενο κάθε οργανωμένης κοινωνίας ,είναι πλέον πραγματικότητα ,αφού όλοι οι εκπρόσωποι των εθελοντικών Οργανώσεων και των Ενεργών Πολιτών , αποκτούν  ένα θεσμικό όργανο , μέσα από το οποίο μπορούν να εκφράζονται, να μελετούν και να προτείνουν λύσεις σε όλα τα μείζονα θέματα που απασχολούν Τον σύγχρονο Άνθρωπο και να συμμετέχουν σε όλες τις Επιτροπές Κοινωνικής Διαβούλευσης που ο Νόμος ορίζει .

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Αναλυτικές πληροφορίες, τόσο για το Δίκτυο και για τη διαδικασίες που έπονται , αλλά και έντυπα-φόρμες των δικαιολογητικών,  μπορεί ο καθένας να βρει   στην ιστοσελίδα του Δικτύου στη διεύθυνση :  www.mkothessalias.gr .Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στους  Κώστα Σκριάπα 6974-881944 και Δημήτρη Γουγουλιά  6973-323787.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Για την Π.Δ.Ε.  του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας

\r\n\r\n

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

ΚΩΝ. ΣΚΡΙΑΠΑΣ                                                             ΔΗΜ. ΓΟΥΓΟΥΛΙΑΣ

\r\r\r\r\r

Ειδήσεις από το In.gr
  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.