rnrnrn

Παγκόσμιο Δίκτυο Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων

Δίκτυο Περραιβία

Δευτεροβάθμια Μη Κυβερνητική Οργάνωση για τον Άνθρωπο,

το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό, και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

The Network of Associations of the Prefecture of Elassona and Overseas emigrants

"Perrevia", Secondary Non Governmental Organization, Elassona, Larisa - Greece

Άριστες οι εντυπώσεις για το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» σε Ημερίδα στον Δήμο Τεμπών

Άριστες οι εντυπώσεις για το  Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»  σε Ημερίδα στον Δήμο Τεμπών

\r\n\r\n

Παρουσίασε τις δράσεις του  σε φορείς της περιοχής  

\r\n\r\n

  

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

\r\n\r\n

  

\r\n\r\n

Μια θαυμάσια Ημερίδα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 20/1/2011 στην έδρα του Δήμου Τεμπών (Μακρυχώρι)  με πρωτοβουλία  φορέων της περιοχής , οι οποίοι βρίσκονται στη διαδικασία της δικτύωσής τους

\r\n\r\n

 και της δημιουργίας ενός Δικτύου των Μαζικών Φορέων της περιοχής, δηλ. ενός δευτεροβάθμιου οργάνου .

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

\r\n\r\n\r\n

\r\n\r\n\r\n

\r\n\r\n

Στην Ημερίδα αυτή μοναδικός καλεσμένος ,προκειμένου να μεταφέρει την εμπειρία του και τις καλές του πρακτικές ήταν το Δίκτυο ¨ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ΄, το οποίο χαίρει της μεγάλης εκτίμησης όλων των φορέων και παραγόντων της περιοχής ,οι οποίοι αναζητούν τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων όλων των φορέων που δρουν στην περιοχή.

\r\n\r\n

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» εκπροσώπησε ο Πρόεδρός του , οικονομολόγος κ. Κων. Σκριάπας και η Υπεύθυνη Αξιοποίησης και Ανάπτυξης Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δικτύου ,ιατρός – κυτταρολόγος κ. Καίτη Κελεπούρη ,οι οποίοι παρουσίασαν όλη τη φιλοσοφία της συνένωσης των δυνάμεων των Συλλόγων και των Φορέων ,μέσα από τη δημιουργία Δικτύων , προκειμένου το παραγόμενο αποτέλεσμα πάνω σε θέματα Πολιτισμού ,Περιβάλλοντος ,Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Οικονομίας , να συμβάλει στην ανάπτυξη μιας περιοχής .

\r\n\r\n

Η Ημερίδα αυτή που έγινε με μεγάλη συμμετοχή προέδρων και μελών των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων της περιοχής του δήμου Τεμπών ξεκίνησε με την τοποθέτηση  του μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής της κίνησης «Θεσσαλοί Πολίτες του Κόσμου», Δημήτρη Γουγουλιά , ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία οργάνωσης της εκδήλωσης και αναφέρθηκε στην εκτίμηση και στην καλή φήμη του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» , το οποίο παντού αναφέρεται ως Πρότυπο Καλής Πρακτικής στον κόσμο των  Εθελοντικών Οργανώσεων και επιτελεί εξαιρετικό έργο στην  περιοχή αναφοράς του.

\r\n\r\n

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του δημάρχου Τεμπών κ.  Κώστα Κολλάτου, ο οποίος τόνισε την ανάγκη ανάπτυξης των δράσεων πολιτισμού και ανάπτυξης της περιοχής πέρα από την καθημερινότητα. Αναφέρθηκε στην πρόθεσή του να συστήσει άμεσα τον Πολιτιστικό Οργανισμό του δήμου Τεμπών και ζήτησε την συνεργασία όλων των φορέων για την ανάπτυξη των θεμάτων που αφορούν τον πολιτισμό και την γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής.

\r\n\r\n

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»  παρουσίασε αναλυτικά τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που μπορεί να πάρει ένα Δίκτυο Συλλόγων και Φορέων  ,πάνω στα μείζονα θέματα που απασχολούν τις τοπικές -και όχι μόνο- Κοινωνίες ,έτσι ώστε να δημιουργούνται όλες εκείνες οι δυνάμεις οι οποίες μπορούν να αναδείξουν την ιστορία ,τον πλούτο και τα δυνατά σημεία μιας περιοχής ,έτσι ώστε αυτός να μετατραπεί προοδευτικά σε έναν τόπο προορισμού και να συμβάλει προοδευτικά στην πρόοδο και στην ανάπτυξη. Το επιτυχές μοντέλο του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» (με 70 συλλόγους εκ των οποίων οι 18 της διασποράς), αποδεικνύει ότι τέτοιες πρωτοβουλίες της κοινωνίας των πολιτών, οι οποίες πηγάζουν από τον ευγενή πόθο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, σε όλα τα επίπεδα ,επιφέρουν θετικότατα αποτελέσματα.

\r\n\r\n

Η συσπείρωση της κοινωνικής βάσης και η δυναμική διεκδίκηση για αξιοποίηση των δυνατοτήτων του τόπου(των φυσικών και ανθρώπινων πόρων της κοινωνικής οικονομίας, της αλληλεγγύης και των πολιτιστικών αγαθών) είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη.

\r\n\r\n

Εντύπωση προκάλεσε σε όλους τους συμμετέχοντες στην Ημερίδα  ο τρόπος λειτουργίας του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» , το οποίο θεωρούν ως ένα μοναδικό παράδειγμα Καλής Πρακτικής σε ότι αφορά τη Δικτύωση Εθελοντικών Οργανώσεων και ζήτησαν τη συνδρομή του Δικτύου και στις επόμενες φάσεις της διαδικασίας ίδρυσης ενός αντίστοιχου Δικτύου και στην περιοχή των Τεμπών.

\r\n\r\n

 Για τον λόγο αυτό συστήθηκε Διοικούσα Επιτροπή προκειμένου να ολοκληρώσει τις διαδικασίες.

\r\n\r\n

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» καλείται σε διάφορα μέρη της Ελλάδος ,προκειμένου να παρουσιάσει τις δράσεις του και την τεχνογνωσία του .

\r\n\r\n

Για τον λόγο αυτό συμμετείχε σε ειδικές Ημερίδες στην Καρδίτσα ,στον Αλμυρό ,στο Τυμπάκι του Ν. Ηρακλείου Κρήτης αλλά  και σε πολλές επιτροπές Κοινωνικής Διαβούλευσης  ,ενώ πρωτοστατεί ,από τη θέση της προεδρίας ,στην δικτύωση όλων των Συλλόγων και φορέων ν της Θεσσαλίας , με τη δημιουργία του Δικτύου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Θεσσαλίας ,το οποίο για πρώτη φορά στην ιστορία της Θεσσαλίας ,θα εκλέξει το πρώτο του Διοικητικό Συμβούλιο, την επόμενη εβδομάδα (2/2/2011) στη Λάρισα. Μια μεγάλη και ιστορική προσπάθεια που φτάνει αίσια στο τέλος της και παραδίδει στους Ενεργούς Πολίτες όλης της Θεσσαλίας ,ένα δυνατό ,σύγχρονο και αποτελεσματικό Φορέα Κοινωνικής παρέμβασης .

\r\r\r\r\r

Ειδήσεις από το In.gr
  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.