rnrnrn

Παγκόσμιο Δίκτυο Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων

Δίκτυο Περραιβία

Δευτεροβάθμια Μη Κυβερνητική Οργάνωση για τον Άνθρωπο,

το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό, και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

The Network of Associations of the Prefecture of Elassona and Overseas emigrants

"Perrevia", Secondary Non Governmental Organization, Elassona, Larisa - Greece

Εντυπωσιακή η ανάβαση στον Θεσσαλικό Όλυμπο-Όμορφες εικόνες από τον μυθικό βουνό σε όλο τον κόσμο-Μια μεγάλη πρωτοβουλία του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

\r\n\r\n

Εντυπωσίασε η\r\nανάβαση των Ιστορικών αυτοκινήτων-αντίκα \r\n 

\r\n\r\n

στον Θεσσαλικό\r\nΌλυμπο

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Απαρχή μεγάλων\r\nσυνεργασιών του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» με τις Λέσχες του Βόλου και της Βορείου\r\nΕλλάδος  

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n\r\n \r\n

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Εντυπωσιασμένοι επέστρεψαν στις\r\nπόλεις από όπου προέρχονταν τα δεκάδες Μέλη  των Λεσχών των Φίλων του παλαιού\r\nαυτοκινήτου –αντίκα μετά  τη\r\nσυμμετοχή τους σε μια ονειρική και πρωτότυπη διαδρομή στις πανέμορφες πλαγιές\r\nτου Θεσσαλικού Ολύμπου την περασμένη\r\nΚυριακή  22/5/2011, με θέα τις ψηλότερες\r\nκορυφές του μυθικού βουνού ,που αποτελεί μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς της\r\nφύσης .

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Αξίζει να σημειωθεί ότι  τα μέλη των Λεσχών αυτών  ασχολούνται με τα συλλεκτικά οχήματα και είναι\r\nφίλοι τόσο του παλαιού αυτοκινήτου ,αλλά και παλαιών μοτοσυκλετών ,που μας\r\nπαραπέμπουν σε εποχές του περασμένου αιώνα.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Έτσι ,την περασμένη   Κυριακή 22 Μαΐου 2011 , η Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου  και Θεσσαλίας (ΛΕΚΟΒ) και ο Σύλλογος Ιστορικού Αυτοκινήτου Βορείου\r\nΕλλάδος( ΣΙΑΒΕ ) ,σε συνεργασία με το Δίκτυο\r\n«ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και την Κοινωφελή\r\nΕπιχείρηση του Δήμου Ελασσόνας (ΚΕΔΕ)  , προσκάλεσαν  όλους τους φίλους του παλαιού αυτοκινήτου ,από\r\nόλη τη Θεσσαλία αλλά και την Βόρεια Ελλάδα ,σε μια πρωτότυπη ανάβαση στο μυθικό\r\nβουνό ,το οποίο είχαν  την ευκαιρία να\r\nγνωρίσουν ,μέσα από τις ξεναγήσεις και την φιλοξενία  των τοπικών φορέων ,που περιελάμβανε  όχι μόνο την γνωριμία με τον Θεσσαλικό  Όλυμπο, με την ιστορία και τις αρχαιότητες της\r\nπεριοχής ,αλλά και με τα θαυμάσια  τοπικά\r\nμοναδικά προϊόντα της επαρχίας Ελασσόνας ,όπως είναι τα κτηνοτροφικά  (αρνάκι –κατσικάκι Ελασσόνας ,φέτα Ελασσόνας\r\nκ.ά.) και γεωργικά προϊόντα (Βιολογικά κρασιά,οπωροκηπευτικά  κ.ά. ).

\r\n\r\n

Σημειώνεται ,ότι η περιοχή του Θεσσαλικού Ολύμπου , αποτελεί\r\nαγαπημένο τόπο προορισμού των φίλων της φύσης και του Ολύμπου ,αφού η\r\nανάβαση από τη ΝΔ του πλευρά κρύβει μοναδικές ομορφιές και σπάνιες συγκινήσεις\r\n,για τους αθλητές βουνού και ορειβάτες ,οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να\r\nεπιλέξουν διαδρομές, με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας .

\r\n\r\n

ΕΛΑΣΣΟΝΑ  ( 11.00\r\nπ.μ. -13.30.μ.μ. )

\r\n\r\n

Μια ιδιαίτερα\r\nευχάριστη έκπληξη περίμενε τους κατοίκους της Ελασσόνας ,όταν το πρωΐ της περασμένης\r\nΚυριακής είδαν την κεντρική πλατεία της πόλης να είναι κατακλυσμένη  από δεκάδες ιστορικά αυτοκίνητα –αντίκες\r\n,μοτοσυκλέτες και ένα σπάνιο συλλεκτικό ποδήλατο ,που μας παρέπεμπαν όχι μόνο\r\nστις παλιές ταινίες ,αλλά και σε μνήμες των παιδικών μας χρόνων του περασμένου\r\nαιώνα.

\r\n\r\n

Σημειώνεται ότι\r\nκατέφθαναν συνεχώς αυτοκίνητα από διάφορες πόλεις και αποτελούσαν πόλο έλξης\r\nκαι θαυμασμού ,αφού δεν κυκλοφορούν ,πλέον , παρά μόνο ,όταν μετακινούνται για  τέτοια γεγονότα ,όπως ήταν η ανάβαση στον\r\nΌλυμπο.

\r\n\r\n

Στην πλατεία της\r\nπόλης έγινε επίσημη υποδοχή των επισκεπτών από τον Πρόεδρο του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» κ. Κων. Σκριάπα και τον\r\nΑντιδήμαρχο Ελασσόνας κ. Τηλέμαχο\r\nΓκαμπέτα ,οι οποίοι επέδωσαν τιμητικές πλακέτες  και αναμνηστικά της πόλης στους εκπροσώπους\r\nτων Λεσχών κ. Παπαγεωργίου Απόστ.(ΛΕΚΟΒ) και κ. Αδάμου Γ.(ΣΙΑΒΕ)  ,ενώ δέχτηκαν πλακέτες από τις Λέσχες του\r\nΒόλου και της Βόρειας Ελλάδας.

\r\n\r\n

Μεγάλη έκπληξη\r\nτης ημέρας ,που ενθουσίασε τους εκατοντάδες φίλους του αυτοκινήτου ,ήταν η\r\nεπίδειξη αγωνιστικής οδήγησης DRIFT ,από έξι οδηγούς αγώνων RALLY ,της Λέσχης Οδηγών\r\nΑγώνων Θεσσαλίας ,οι οποίοι πραγματικά καθήλωσαν όλους τους θεατές και\r\nμετέτρεψαν τον παρακείμενο της πλατείας χώρο, επί 45 λεπτά  ,σε πίστα πραγματικού rally.

\r\n\r\n

ΛΙΒΑΔΙ ΟΛΥΜΠΟΥ (14.00μ.μ.-16.30 μ.μ.)

\r\n\r\n

Στη συνέχεια  τα δεκάδες\r\n αυτοκίνητα-αντίκες σχημάτισαν ένα\r\nσπάνιο και πρωτότυπο  κομβόϊ, στην πορεία\r\nτους προς τις πλαγιές του  Θεσσαλικού\r\nΟλύμπου και  το ιστορικό Λιβάδι ,όπου\r\nτους περίμεναν οι κάτοικοι του χωριού και ο\r\nΑντιδήμαρχος Ανάπτυξης ορεινών όγκων κ. Καψάλης Νίκ., ο οποίος ανέλαβε όχι\r\nμόνο την ξενάγηση στα αξιοθέατα του χωριού(Μουσείο Γ.Ολύμπιου κ.ά.)  ,με την μεγάλη ιστορία του ,αλλά και την\r\nγνωριμία με τα θαυμάσια τοπικά προϊόντα, που είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο(\r\nτυροκομικά –κτηνοτροφικά προϊόντα, τσίπουρο κ.ά.) .Σημειώνεται ότι εκεί\r\nλειτουργούν θαυμάσιοι συνεταιρισμοί (Γυναικών ,βοσκών κ.ά.) οι οποίοι παράγουν\r\nεξαιρετικά και σπάνια γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.

\r\n\r\n

Χαρακτηριστικό\r\nείναι όλοι οι κεντρικοί δρόμοι του Λιβαδίου κατακλύστηκαν από τα Ιστορικά\r\nαυτοκίνητα-αντίκες ,ένα θέαμα πρωτόγνωρο για ένα πανέμορφο χωριό, που είναι\r\nσκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 1200 μ.και έχει μόνιμα 2.500 κατοίκους.Στην  πλατεία του χωριού και κάτω από τον αιωνόβιο\r\nπλάτανο ,τιμήθηκαν από τους συνδιοργανωτές, οι έξι  οδηγοί αγώνων RALLY της Λέσχης Οδηγών\r\nΑγώνων Θεσσαλίας ,που πραγματοποίησαν την επίδειξη αγωνιστικής οδήγησης drift στην Ελασσόνα.

\r\n\r\n

ΠΥΘΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ( 17.00-19.00 μ.μ. )

\r\n\r\n

Στη συνέχεια τα\r\nαυτοκίνητα –αντίκες είχαν προορισμό το Πύθιο ,όπου ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Πύθιος Απόλλωνας»\r\nκαι οι κάτοικοι του χωριού , επεφύλαξαν μια ιδιαίτερα ζεστή ,αλλά και\r\nσυγκινητική υποδοχή ,αφού οι γυναίκες του χωριού υποδέχονταν τους επισκέπτες\r\nαπό δεκάδες Ελληνικές πόλεις ,με τοπικά παραδοσιακά τραγούδια, δημιουργώντας\r\nμια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα ,κάτω από τις κορφές του Ολύμπου .Στη συνέχεια η\r\nπρόεδρος του Συλλόγου ,αλλά και υπεύθυνη Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων\r\nτου Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» κ. Καίτη\r\nΚελεπούρη αναφέρθηκε στην ιστορία του Πυθίου από την αρχαιότητα μέχρι\r\nσήμερα ,για την Περραιβική Τριπολίτιδα ,αλλά και ξενάγησε τους επισκέπτες στο\r\nυπό αποπεράτωση Κέντρο Ενημέρωσης\r\nΠερραιβικής Τρίπολης και Ολύμπου ,ένα έργο πνοής για το χωριό ,που είναι\r\nαποτέλεσμα της έντονης δράσης του Συλλόγου «Πύθιος Απόλλωνας» .

\r\n\r\n

Η φιλοξενία στο\r\nΠύθιο ολοκληρώθηκε με την προσφορά στους επισκέπτες μεγάλης ποικιλίας ζεστών\r\nγλυκισμάτων ,που ετοίμασαν με ιδιαίτερη φροντίδα οι γυναίκες του χωριού, ένα\r\nγεγονός που συγκίνησε όλους τους επισκέπτες ,που έφυγαν για τους προορισμούς\r\nτους ,με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εξαιρετική και ζεστή φιλοξενία .

\r\n\r\n

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΩΝ ΛΕΣΧΩΝ

\r\n\r\n

Ήδη,\r\nευχαριστήριες ανακοινώσεις έκαναν και οι δύο Λέσχες (ΛΕΚΟΒ και ΣΙΑΒΕ) ,τόσο στο\r\nΔ.Σ. του Δικτύου  «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ,στην\r\nΚοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ελασσόνας ,αλλά ιδιαίτερα σε όλους τους\r\nκατοίκους της Παρολύμπιας περιοχής του Θεσσαλικού Ολύμπου ,που η ζεστή και\r\nειλικρινής φιλοξενία τους θύμισε τις παλαιές καλές εποχές .

\r\n\r\n

ΚΟΙΝΑ ΣΧΕΔΙΑ  ΤΟΥ\r\nΔΙΚΤΥΟΥ «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΣΧΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ -ΑΝΤΙΚΑ

\r\n\r\n

Στα πλαίσια\r\nεξωστρέφειας της πολιτικής του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» , η συνεργασία του Δικτύου\r\nμε τη Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Βόλου και Θεσσαλίας και τον Σύλλογο Ιστορικών\r\nΑυτοκινήτων Βορείου Ελλάδος ,θα συνεχιστεί με άλλες κοινές δράσεις ,οι οποίες\r\nκαι θα ξεπερνούν τα εθνικά επίπεδα ,αφού θα απευθύνονται στους φίλους των\r\nΙστορικών Αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο. Ήδη, ξεκίνησε ο σχεδιασμός των επόμενων\r\nσυνεργασιών ,λεπτομέρειες των οποίων θα ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθούν οι\r\nσχετικές μελέτες.(www.lekov.gr)\r\n

\r\n\r\n

ΠΡΟΤΥΠΟ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΥΜΠΟΥ-ΚΟΚΚΙΝΟΠΗΛΟΣ

\r\n\r\n

Το Δίκτυο\r\n«ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» τονίζει ότι η Θεσσαλική πλευρά του Ολύμπου κρύβει εξαιρετικές\r\nφυσικές ομορφιές και εκπλήξεις στους απαιτητικούς ορειβάτες και αθλητές βουνού\r\nκαι αποτελεί πλέον αγαπημένο προορισμό.

\r\n\r\n

Επίσης, επισημαίνει\r\nότι στην περιοχή πραγματοποιούνται Διεθνείς αγώνες ποδηλάτου βουνού ,moto cross, αεροπτερισμός ,παρά πέντε\r\n,όπως επίσης και πολλές μορφές εναλλακτικού τουρισμού (φυσιολατρικός, θρησκευτικός,\r\nπεριβαλλοντικός, αθλητικός κ.ά.) που υποστηρίζονται με τον καλύτερο τρόπο από τους τοπικούς ορειβατικούς και\r\nαθλητικούς Συλλόγους .

\r\n\r\n

Τελευταία του\r\nπροσπάθεια είναι η πρότασή του και η διεκδίκηση της μετατροπής των\r\nκατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού σε «ΠΡΟΤΥΠΟ\r\nΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΥΜΠΟΥ-ΚΟΚΚΙΝΟΠΗΛΟΣ» ,ένα έργο που μπορεί να\r\nδημιουργήσει έντονη αναπτυξιακή δυναμική στον ορειβατικό τουρισμό της περιοχής,αλλά\r\nκαι ολόκληρης της Θεσσαλίας  ,αφού μπορεί\r\nνα φιλοξενήσει 300 ορειβάτες και να  πραγματοποιηθούν στους χώρους του σεμινάρια\r\n,συνέδρια ,φεστιβάλ, συναντήσεις αθλητών κ.΄.ά. Για τον λόγο αυτό απέστειλε\r\nστον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Γ. Παπανδρέου και σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία\r\n,σχετική επιστολή ,διεκδικώντας  την παράδοση\r\nτων κτιρίων  αυτών στην τοπική κοινωνία\r\n,ενώ ήδη έχει γίνει σχετική επερώτηση στη Βουλή από τον Βουλευτή Λάρισας κ.\r\nΡοντούλη και παρεμβάσεις από τον Βουλευτή Λάρισας κ. Έκτ. Νασιώκα . Το θέμα\r\nαυτό βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο ,με δεδομένο ότι το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»\r\nκλήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας για σχετικές συζητήσεις ,μέσα στην επόμενη\r\nεβδομάδα.(www.diktioelassonas.gr)

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

\r\r\r\r\r

Ειδήσεις από το In.gr
  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.