rnrnrn

Παγκόσμιο Δίκτυο Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων

Δίκτυο Περραιβία

Δευτεροβάθμια Μη Κυβερνητική Οργάνωση για τον Άνθρωπο,

το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό, και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

The Network of Associations of the Prefecture of Elassona and Overseas emigrants

"Perrevia", Secondary Non Governmental Organization, Elassona, Larisa - Greece

Μια σειρά ιστορικών παρεμβάσεων του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ‘ για την μετατροπή των Κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού σε ‘ΠΡΟΤΥΠΟ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΥΜΠΟΥ’ΚΟΚΚΙΝΟΠΗΛΟΣ‘» Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας για την αξιοποίηση των Κατασκηνώσεων»Όλη η αλληλογραφία αλλά και η αλήθεια των παρεμβάσεων από το Δίκτυο που έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης των Αθλημάτων Βουνού στον Όλυμπο

\r\n
\r\n
\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

ΕΛΑΣΣΟΝΑ, 10/4/2011

 

\r\n\r\n\r\n

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΝ

\r\n\r\n

Προς

\r\n\r\n

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

\r\n\r\n

Υπόψη κ. Υπουργού

\r\n\r\n

ΑΘΗΝΑ

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

ΘΕΜΑ:

\r\n\r\n

«Μετατροπή των Κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού σε

\r\n\r\n

 “ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΥΜΠΟΥ-ΚΟΚΚΙΝΟΠΗΛΟΣ”

\r\n\r\n

– Ένταξη των εργασιών συντήρησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  Θεσσαλίας 2007-2013»

\r\n\r\n

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

    Με βαθειά έκπληξη ,ανησυχία και θλίψη πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ του Ν. Λάρισας και όχι μόνο, ότι διερευνάτε τη δυνατότητα  να χρησιμοποιήσετε τις Κατασκηνώσεις Κοκκινοπηλού Ολύμπου ,ως Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών ,όπως έγινε και κατά το παρελθόν ,με παταγώδη αποτυχία και με την δημιουργία,εξ αυτού του λόγου , πλείστων όσων προβλημάτων στην πολύπαθη περιοχή της επαρχίας Ελασσόνας ,στην οποία η εγκατάλειψη των Κατασκηνώσεων ,αλλά κυρίως η λάθος χρήση τους , δεν δημιούργησε ποτέ καμιά  προοπτική προόδου .

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Επειδή ,ο σχεδιασμός σας (σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας ,που έχει την ευθύνη των χώρων αυτών ) να χρησιμοποιήσετε τις κατασκηνώσεις για φιλοξενία μεταναστών ( αν φυσικά είναι αλήθεια και χωρίς-φυσικά- να έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα απέναντι σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ιδιαίτερη δυσκολία και κατάσταση  ,αφού ,απεναντίας ,η περιοχή μας  και οι κάτοικοί της , φημίζονται για την μοναδική φιλοξενία και ευγένεια ) ,

\r\n\r\n

θέλουμε να σας πληροφορήσουμε ότι,

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

το Δίκτυο « ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», που είναι το αποτέλεσμα μιας δυνατής και στενής συνεργασίας 70 Συλλόγων Ελασσονιτών ,από όλο τον κόσμο και που θεωρείται ως Πρότυπο Καλής Πρακτικής ,εντός και εκτός Ελλάδος,

\r\n\r\n

διεκδικεί

\r\n\r\n

την παραχώρηση της χρήσης τους στην Τοπική Κοινωνία  ,σε συνεργασία με όλους τους Συλλόγους –Μέλη του από όλο τον κόσμο, όλους τους Συλλόγους των Απανταχού Κοκκινοπλιτών ,όλες  τις  Ενώσεις και Συνεταιρισμούς της περιοχής ,αλλά κυρίως με  την τοπική κοινωνία ,έτσι ώστε αυτές οι εγκαταστάσεις να αξιοποιηθούν ,επιτέλους ,αναπτυξιακά ,με τη δημιουργία  στον χώρο αυτό ,αλλά και σε άλλα εγκαταλελειμμένα ,επί δεκαετίες -κτίρια του χωριού Κοκκινοπηλού του

\r\n\r\n

«ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ  ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ –ΚΟΚΚΙΝΟΠΗΛΟΣ» .

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Κε Υπουργέ,

\r\n\r\n

Επειδή ,πιθανά, να μην γνωρίζετε, σας πληροφορούμε ότι στην περιοχή μας ,δραστηριοποιούνται εξαιρετικοί Ορειβατικοί και Χιονοδρομικοί Σύλλογοι ,αναπτύσσονται όλα τα αθλήματα βουνού ,διοργανώνονται Διεθνείς αγώνες ποδηλάτου βουνού ,αεροπτερισμός( παγκόσμιοι αγώνες),αεροπλάνα ελαφρού τύπου  κ.ά.  ,με αποτέλεσμα η περιοχή να  αποτελεί πόλο έλξης ορειβατών ,περιπατητών και αθλητών βουνού ,από όλο τον κόσμο.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ,που όπως αναφέραμε παραπάνω εκπροσωπεί όλες τις Εθελοντικές –Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της περιοχής και όλων των Αποδήμων ,τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ,με τρόπο μεθοδικό , στην μετατροπή της Θεσσαλικής πλευράς του Ολύμπου ,σε τόπο προορισμού των φίλων της φύσης ,αλλά και των αθλητών βουνού από όλο τον κόσμο, διοργανώνοντας μεγάλες εκδηλώσεις .

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Απαραίτητη προϋπόθεση ,όμως ,για την υποστήριξη αυτής της προσπάθειας που καταβάλλουν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής αυτής ,μέσα και από το Δίκτυο ¨ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” δηλ. της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού και επισκεψιμότητας  ,είναι η κατασκευή από την Πολιτεία ,τουλάχιστον τριών (3) Καταφυγίων στην Θεσσαλική πλευρά του Ολύμπου ,στην οποία ,ουδέποτε λήφθηκε μια τέτοια μέριμνα ,όπως έγινε ,κατά τρόπο μεθοδικό από την Ανατολική πλευρά του βουνού (και πολύ ορθά) με την αρωγή της (τότε)  Νομαρχίας και των συναρμόδιων Υπουργείων  .

\r\n\r\n

Επανειλημμένα  το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» (αλλά και φορείς της περιοχής,όπως  ο Δήμος Ελασσόνας, το (τότε)  Επαρχείο , οι ΧΟΣ κ.ά)  έχουν ζητήσει εγγράφως την κατασκευή τριών καταφυγίων στην Θεσσαλική πλευρά του Ολύμπου  και την ένταξή τους στα αναπτυξιακά έργα υποδομής του ΕΠ. Θεσσαλίας 2007-2013 ,χωρίς αποτέλεσμα μέχρι σήμερα,ενώ τέτοια έργα (καταφύγια,υποδομές κ.ά.) έχουν ,αλλού, κατασκευαστεί μέσω των ΕΣΠΑ, αφού αυτά τα έργα ,μπορούν να θεωρηθούν ,ιδιαιτέρως,αναπτυξιακά  και ως τέτοια μπορούν να χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση,αλλά και Εθνικούς πόρους.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Καταλαβαίνετε ,λοιπόν, ότι η επαρχία Ελασσόνας ,στερήθηκε ,κατά τρόπο εγκληματικό και από παντελή έλλειψη αναπτυξιακής πολιτικής και οράματος, από αυτούς που όφειλαν να έχουν και πρόγραμμα και όραμα ,της στοιχειώδους υποδομής ορειβατικού τουρισμού , η οποία θα βοηθούσε την περιοχή στην αγωνιώδη της προσπάθεια για ανάπτυξη και την παραμονή των κατοίκων στις εστίες τους.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Δείγμα της πλήρους εγκατάλειψης ,από όλους εκείνους που είχαν ιερό καθήκον –τόσα χρόνια- ,να οδηγήσουν και την δική μας περιοχή  στην ανάπτυξη ,όπως έγινε-και πολύ ορθά-σε τόσες άλλες περιοχές της Ελλάδας, είναι και η εγκατάλειψη των Κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού ,οι οποίες ,με την πάροδο του χρόνου ,έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές ,ενώ μπορούσαν να είχαν αποδοθεί στις τοπικές κοινωνίες ,οι οποίες θα τις συντηρούσαν και θα τις λειτουργούσαν  με τέτοιο τρόπο ,που θα ωφελούσαν όλη την επαρχία και θα δημιουργούσαν την αναπτυξιακή δυναμική που χρειάζεται και ο δικός μας τόπος.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Κε Υπουργέ,

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Η Επαρχία Ελασσόνας φημίζεται για τον Όλυμπο, για το θαυμάσιο περιβάλλον, για τον πολιτισμό   ,για την ιστορία του ,αρχαία ,Βυζαντινή και νεώτερη ,τα εξαιρετικά της κτηνοτροφικά και γεωργικά βιολογικά και ποιοτικά της προΐόντα (Π.Ο.Π. Φέτα ,Αρνάκι –Κατσικάκι ,βραβευμένα κρασιά ,βιολογικές καλλιέργειες  κ.α΄.) .

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Για τον λόγο αυτό έχει όλα εκείνα τα εχέγγυα να αναπτυχθεί .

\r\n\r\n

Μέσα, όμως , από συγκεκριμένη αναπτυξιακή πολιτική ,την στήριξη της Πολιτείας και την αξιοποίηση των δυνατών της σημείων .

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Όλοι εμείς ,που αποτελούμε την Κοινωνία των Ενεργών Πολιτών της περιοχής και προσφέρουμε εθελοντικά ,μέσα από  δεκάδες Συλλόγους και φορείς , ανησυχούμε για την επικίνδυνη προοπτική μιας νέας κακής χρήσης των Κατασκηνώσεων και

\r\n\r\n

σας πληροφορούμε ότι

\r\n\r\n

όλη η τοπική κοινωνία είναι αποφασισμένη να αντιδράσει  δυναμικά ,με κάθε δυνατό  τρόπο, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Από την άλλη πλευρά ,να λάβετε υπόψη ότι ήδη ,ο Δήμος Ελασσόνας ,επίσημα έχει ζητήσει την παραχώρηση των Κατασκηνώσεων στην τοπική κοινωνία ,όπως το ίδιο κάνουμε και εμείς ως Δευτεροβάθμια Ομοσπονδία ,που εκπροσωπούμε όλες τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της περιοχής και όλων των Αποδήμων της περιοχής ,σε όλο τον κόσμο, συντασσόμενοι απόλυτα με τον σχεδιασμό του Δήμου Ελασσόνας   .

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Η εγγύηση και η σοβαρότητα που προσφέρει ο νέος Καλλικρατικός Δήμος Ελασσόνας ,είναι δεδομένη και το ενδιαφέρον του για την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων των κατασκηνώσεων είναι έμπρακτο ,ενώ η συνεργασία του με όλους τους τοπικούς φορείς και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» είναι υποδειγματική .

\r\n\r\n

 Για τον λόγο αυτό και τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής θα είναι εξαιρετικά. 

\r\n\r\n

Σε συνεργασία με τον Δήμο Ελασσόνας ,με τον οποίο συμβαδίζουμε απόλυτα στην αναπτυξιακή χρήση των κτιρίων των κατασκηνώσεων , με πολλή δική μας εθελοντική εργασία ,με την στήριξη όλων των κατοίκων της επαρχίας μας  ,προτείνουμε να επισκευάσουμε ,να συντηρήσουμε και να χρησιμοποιήσουμε τις Κατασκηνώσεις Κοκκινοπηλού ως  χώρο φιλοξενίας των ορειβατών ,αφού όπως αναφέραμε και παραπάνω ,η περιοχή στερείται ,αδικαιολόγητα ,καταφυγίων ,που θα βοηθούσαν στην ανάπτυξη του ορειβατικού μας τουρισμού.

\r\n\r\n

Σημειώνουμε ότι δεν συμβαίνει το ίδιο στον Ανατολικό Όλυμπο ,όπου κατασκευάστηκαν ,μέχρι πρόσφατα ,πολλά καταφύγια ,με μέριμνα και της Νομαρχίας Πιερίας ,μέσω ΕΣΠΑ( !!).

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Επίσης , με τη στήριξη του Δικτύου ¨ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ¨, με τη συνδρομή όλων των ορειβατικών Συλλόγων της περιοχής, του (υπό σύσταση) Γυναικείου Συνεταιρισμού Κοκκινοπηλού ,αλλά και όλων των φορέων της περιοχής ,που με θέρμη υποστηρίζουν το εγχείρημα αυτό  , θα μετατρέψουμε τον χώρο αυτό σε κέντρο με το όνομα «ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΥΜΠΟΥ –ΚΟΚΚΙΝΟΠΗΛΟΣ» ,απ’ όπου θα ξεκινούν αναβάσεις στον Όλυμπο, ,με την απασχόληση ντόπιων πιστοποιημένων οδηγών βουνού και τη φιλοξενία των ορειβατών με την ευθύνη του Γυναικείου Συνεταιρισμού .Παράλληλα , θα διοργανώνονται ,σεμινάρια ,επιδείξεις ,Διεθνή συνέδρια αθλητών βουνού,εκπαιδεύσεις στην ορειβασία και στην αναρρίχηση ,αθλητικά γεγονότα για όλα τα αθλήματα βουνού και συνεργασία με αντίστοιχους φορείς εντός και εκτός Ελλάδος , αφού η συνεργασία των ορειβατικών και αθλητικών  μας Συλλόγων επεκτείνεται ήδη, παντού,μέσα από τους διεθνείς αγώνες που, ήδη,  διοργανώνονται στην περιοχή .

\r\n\r\n

Αντιλαμβάνεστε ,λοιπόν ,ότι έχουμε και σχέδιο και μεθοδολογία ,αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό , για να μετατρέψουμε ,τα άψυχα και εγκαταλελειμμένα ,εδώ και δεκαετίες ,κτίρια των Κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού , σε ένα δυνατό  αναπτυξιακό εργαλείο ,για όλη την περιοχή ,αλλά και όλο το Νομό Λάρισας .

\r\n\r\n

Και σε αυτό ,ευελπιστούμε ,να έχουμε την συμπαράσταση και της Περιφ. Ενότητας Ν. Λάρισας , της αιρετής Περιφέρειας ,αλλά και των αρμόδιων Υπουργείων.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Θα είναι ,μεγάλο έγκλημα και πλήγμα για την περιοχή μας ,αν αγνοήσετε για μια ακόμα φορά τα μηνύματα της εποχής και να στερήσετε από τον Κοκκινοπηλό, αυτό που δικαιούται  και από τη γεωγραφική του θέση στον Όλυμπο (Υψόμετρο 1250 μ.) ,αλλά και από την λαμπρή του ιστορία  .

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Δεν έχετε αυτό το δικαίωμα ,να στερήσετε δηλ. την ελπίδα και να εμποδίσετε την αναπτυξιακή δυναμική σε μια ολόκληρη περιοχή, την επαρχία Ελασσόνας  ,όταν μάλιστα αυτή βρίσκεται στις πλαγιές του παγκόσμιου μνημείου της Φύσης και φημίζεται παγκόσμια, για την μοναδική της κτηνοτροφία και τα προϊόντα της.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Το ότι η προνομιακή θέση του ευλογημένου αυτού τόπου ,που βρίσκεται στις πλαγιές του Ολύμπου ,τον οποίο  ονειρεύονται όλοι οι ορειβάτες του κόσμου να επισκεφτούν ,δεν οδήγησε μέχρι  σήμερα σε κανενός είδους  ανάπτυξη ,αλλά αντίθετα είναι από τις πλέον υποβαθμισμένες περιοχές της χώρας μας, θα πρέπει να δημιουργεί και σε εσάς –που επί δεκαετίες ως Κυβερνώντες είχατε -και έχετε και σήμερα -τις τύχες της χώρας στα χέρια σας, μόνο  θλίψη,ντροπή και ενοχές .

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Εμάς ,πέρα από τα παραπάνω ,μας δημιουργεί και αγανάκτηση και θυμό και υποψία και οργή.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Επειδή ,τα πράγματα ,είναι πλέον ξεκάθαρα ,ότι δηλ. η τοπική κοινωνία ,μέσα από τους φορείς της ,θέλει να μετατρέψει ,αυτό που η Πολιτεία επί χρόνια είχε ξεχάσει , σε ένα δυνατό αναπτυξιακό εργαλείο ,για όλη την περιοχή

\r\n\r\n

Σας καλούμε

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Να αναθεωρήσετε πλήρως ,τα όποια σχέδιά σας ,που θα καταδικάσουν για μια ακόμα φορά την επαρχία Ελασσόνας ,να χάσει ένα ακόμα τρένο ,που θα οδηγούσε στην ανάπτυξη.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Μην οδηγήσετε την τοπική κοινωνία στα άκρα και μην συνδέσετε το όνομά σας με μια αναχρονιστική συμπεριφορά ,που, δυστυχώς, τόσα χρόνια μας κράτησε μακριά από την ανάπτυξη και οδήγησε τους νέους μας στην μετανάστευση.

\r\n\r\n

Αντίθετα ,μπορείτε να συνεργαστείτε και εσείς ,ως Υπουργείο, με τους φορείς ,αλλά και τα συναρμόδια Υπουργεία , να πάμε αυτόν τον τόπο μπροστά . Έτσι ,μόνο ,γράφεται η Ιστορία .

\r\n\r\n

Σε συμφωνία με τις τοπικές κοινωνίες και με όραμα.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Είμαστε βέβαιοι ότι θα λάβετε υπόψη τις απόψεις μας , του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ,που έχει την θερμή υποστήριξη  των 70 Συλλόγων-Μελών από όλο τον κόσμο και που με τη σειρά τους εκπροσωπούν δεκάδες χιλιάδες Ενεργούς Πολίτες, που βρίσκονται σε αναμονή .

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Τη δημιουργία του «ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ –ΚΟΚΚΙΝΟΠΗΛΟΣ»  την ζητά ο τόπος και το χρωστάμε και στους εαυτούς μας ,αλλά κυρίως στα παιδιά μας .

\r\n\r\n

Είναι ένα Κέντρο χρήσιμο για όλη τη Θεσσαλία και την Ελλάδα.

\r\n\r\n

Γιατί ουδέποτε αξιοποιήσαμε επαρκώς το τεράστιο Brand Name ,που λέγεται Όλυμπος. Με ότι αυτό συνεπάγεται για την παγκόσμια αγορά του τουρισμού και των αθλημάτων βουνού.

\r\n\r\n

 Σ’ αυτά θα πρέπει να δώσουμε απαντήσεις με έργα και με όραμα.

\r\n\r\n

Τα έργα αυτά  προκαλούν αλυσιδωτές αντιδράσεις και προκαλούν αναπτυξιακή  δυναμική σε τόσους άλλους τομείς ,όπως είναι η προώθηση των τοπικών προϊόντων ,η ανάπτυξη εναλλακτικού τουρισμού, η δημιουργία θέσεων εργασίας ,η παραμονή των κατοίκων στις εστίες τους, η αποκέντρωση, η ευημερία των κατοίκων , η δημιουργία κοινωνικών επιχειρήσεων και επιχειρηματικότητας, η ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ,νέες επενδύσεις ,αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων και τόσα άλλα .

\r\n\r\n

Για τον λόγο αυτό ,ανακοινώνουμε την επιστολή σε όλους τους εμπλεκόμενους ,πιστεύοντας ότι μέσα από συντονισμένη δράση ,μπορούμε να απογειώσουμε την προοπτική της περιοχής του Θεσσαλικού Ολύμπου. (π.χ. Το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στην παραχώρηση, η Περιφέρεια να εντάξει έργα στο ΕΠ 2007-2013, το Υπουργείο Περιφ. Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας να συντάξει ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για την ανάπτυξη των παρολύμπιων περιοχών και να δώσει αναπτυξιακά κίνητρα  κλ.π )

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνεργασία και διευκρίνιση, διαθέτοντας ως συνεργάτες εξαιρετικούς επιστήμονες  ,πιστεύοντας ότι το αποτέλεσμα της κοινής μας δράσης ,θα αποδειχθεί  εποικοδομητικό  προς όφελος όλης της επ. Ελασσόνας.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Έχουμε ,πλέον και γνώση και αποκτούμε -επιτέλους και ευτυχώς -και μνήμη.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Παρακαλούμε να έχουμε την απάντησή σας σε όσα αναφέρουμε στην παρούσα επιστολή μας .

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

\r\n\r\n

1.        Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Γ. Παπανδρέου

\r\n\r\n

2.        Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο

\r\n\r\n

3.        Υπουργείο Εσωτερικών ,Αποκέντρωσης και Ηλεκτρον. Διακυβέρνησης-Υπόψη κ. Υπουργού

\r\n\r\n

4.        Υπουργείο Εθνικής Άμυνας -Υπόψη κ. Υπουργού

\r\n\r\n

5.        Υπουργείο Περιφ.Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας-Υπόψη κ. Υπουργού

\r\n\r\n

6.        Υπουργείο Παιδείας ,Δια Βίου Μάθησης και Θ%

\r\r\r\r\r

Ειδήσεις από το In.gr
  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.