rnrnrn

Παγκόσμιο Δίκτυο Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων

Δίκτυο Περραιβία

Δευτεροβάθμια Μη Κυβερνητική Οργάνωση για τον Άνθρωπο,

το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό, και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

The Network of Associations of the Prefecture of Elassona and Overseas emigrants

"Perrevia", Secondary Non Governmental Organization, Elassona, Larisa - Greece

Δημόσιες ευχαριστίες Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» προς το Επιμελητήριο Λάρισας για τη στήριξή του στην υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

 

\r\n\r\n

ΠΡΟΣ

\r\n\r\n

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

\r\n\r\n

Υπόψη Προέδρου κ. Γιαννακόπουλου Σωτ. και των Μελών ΔΣ

\r\n\r\n

TΗΛΕΦ.:2410-255388

\r\n\r\n

E-Mail: info@larissa-chamber.gr

\r\n\r\n

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:Εμπορικός Σύλλογος Ελασσόνας (EMail:info@esel.gr)

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

ΘΕΜΑ: «Δημόσιες ευχαριστίες Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» προς το Επιμελητήριο Λάρισας»

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Θαυμάσια τα αποτελέσματα του Προγράμματος  Κοινωφελούς Εργασίας του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

\r\n\r\n

Έγινε Δημόσια παρουσίαση των αποτελεσμάτων 

\r\n\r\n

στο Δημαρχείο Ελασσόνας

\r\n\r\n

Απασχολήθηκαν δημιουργικά 36 άνεργοι επί 5 μήνες

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Αξιότιμα Μέλη του Επιμελητήριου Λάρισας ,

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε δημόσια για τη μεγάλη και καθοριστική βοήθεια και συνεργασία σας ,προκειμένου να υλοποιήσουμε και να ολοκληρώσουμε με απόλυτη επιτυχία το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας ,του οποίου Δικαιούχος ήταν το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και εξελίχθηκε κατά το χρονικό διάστημα 1/6-31/10/2012 ,στην Ελασσόνα.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Στο Πρόγραμμα αυτό απασχολήθηκαν 36 άνεργοι του Ν. Λάρισας επί 5 μήνες ,προσφέροντας σπουδαίο επιστημονικό έργο στην περιοχή του Δήμου Ελασσόνας ,στο οποίο  ,εσείς ήσασταν θερμοί αρωγοί και υποστηρικτές ,παρέχοντας στο Δίκτυο σπουδαία βοήθεια σε Η/Υ ,Δίκτυα ,επικοινωνίες ,χώρους εργασίας και συνεδριάσεων και όποια άλλη υποστήριξη σας ζητήθηκε στα πλαίσια της καθημερινής μας εργασίας  ,στο παράρτημά σας στην Ελασσόνα, αποδεικνύοντας έτσι την αυξημένη κοινωνική σας ευθύνη και τη συμπόρευση με τις αγωνίες των εθελοντικών οργανώσεων ,αλλά και της κοινωνίας ,που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την πρωτοφανή κρίση που περνά η χώρα μας.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Η δική σας υποστήριξη σε μια Εθελοντική Οργάνωση ,όπως είναι το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», να υλοποιήσει σπουδαίες δράσεις ,θα μας τιμά πάντα και θα μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε , για μια καλύτερη κοινωνία ,για μια Θεσσαλία της ανάπτυξης και της προόδου και για έναν υγιή επιχειρηματικό κόσμο, τον οποίο εσείς εκπροσωπείτε  και ο οποίος θα συμβάλει τα μέγιστα στην έξοδο της χώρας  από την κρίση.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

ΔΙΚΤΥΟ «ΠΕΡΑΙΒΙΑ»-ΠΡΟΤΥΠΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Σε μια ανοιχτή συγκέντρωση ,με  την παρουσία του εκπροσώπου σας κ. Δημ. Οικονόμου , έγινε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012   ,στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελασσόνας ,η παρουσίαση των εργασιών και των αποτελεσμάτων από την υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας  ,που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο τέλος Οκτ. 2012, από το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» .

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Τόσο το Δίκτυο, που ήταν ο Δικαιούχος του Προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας  ,με συμπράττοντα  Φορέα τον Δήμο Ελασσόνας  αλλά και όλοι οι Σύλλογοι-Μέλη του ,είχαν  μια σπουδαία ευκαιρία να προσφέρουν σημαντικό έργο για την περιοχή Ελασσόνας και αυτό έκαναν  με τον καλύτερο τρόπο.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία του Δικτύου και κατά συνέπεια όλων των συλλόγων – μελών του για τους οποίους το Δίκτυο, πρώτιστα, ενδιαφέρεται ,αποδεικνύοντας τον σπουδαίο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι ΜΚΟ στη διαφάνεια ,την αξιοκρατία και τη σωστή αξιοποίηση των πόρων.

\r\n\r\n

Σημειώνεται ότι όλες οι διαδικασίες που τηρήθηκαν για την επιλογή των 36 ανέργων ,διακρίθηκαν από απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία ,η ,δε, επιλογή ,έγινε σύμφωνα με τα κριτήρια ΑΣΕΠ, όρο που ,από την πρώτη στιγμή ,ζήτησε το Δίκτυο από την Πολιτεία, ενώ υπήρξε πλήρης ασφαλιστική κάλυψη, για όλους .

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Το Δίκτυο , που έδωσε μεγάλο αγώνα για να διεκδικήσει τους Κοινοτικούς αυτούς πόρους (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο)  και να αυξήσει την απασχόληση στην περιοχή ,ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, εγγυήθηκε  τη λειτουργία όλων των διαδικασιών, κατά υποδειγματικό τρόπο και έχει  την απόλυτη εμπιστοσύνη όλων των Ενεργών Πολιτών ,τους οποίους εκπροσωπεί και τιμά .

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Σημειώνεται ,δε, ότι το Δίκτυο ,πραγματοποίησε ,την πρώτη μέρα υλοποίησης του Προγράμματος , Ημερίδα για τους απασχολούμενους με θέμα την Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους εργασίας και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εκπαίδευσή τους ,μέσα από τη συμμετοχή τους σε Ημερίδες και Συνέδρια ,όπως ,επίσης και τη συνεργασία τους με διάφορες Υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα( Δασαρχείο,Εφορίες Αρχαιοτήτων και Βυζαντινών Μνημείων, Περιφέρεια ,Δήμους κ.ά).

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Παρουσίαση του Έργου από τους εργαζόμενους  

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Τα Στελέχη του  Δικτύου  «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» (Συντονιστές:Κ. Σκριάπας, Κ. Φουρκιώτης , Ν. Γάτσας -νομ. Σύμβουλος) ,όπως και οι ίδιοι οι  εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα , παρουσίασαν  τις 4 δράσεις του προγράμματος, που υλοποιήθηκαν από 1 Ιουνίου έως 31 Οκτ. 2012.

\r\n\r\n

Ειδικότερα οι δράσεις που υλοποιήθηκαν είναι οι εξής:

\r\n\r\n

ΔΡΑΣΗ 1:

\r\n\r\n

Ψηφιοποίηση πολιτιστικού αποθέματος αρχειακού υλικού σωματείων της περιοχής (εφημερίδων, περιοδικών, φωτογραφιών κ.α.)

\r\n\r\n

ΔΡΑΣΗ 2:

\r\n\r\n

Ηλεκτρονική καταγραφή για ανάδειξη των μνημείωνΔημιουργία ιστοσελίδας

\r\n\r\n

ΔΡΑΣΗ 3 :

\r\n\r\n

Νέοι παράδοση & τέχνες

\r\n\r\n

ΔΡΑΣΗ 4 :

\r\n\r\n

Ανάδειξη φυσικών μνημείωνδιαμόρφωση χώρων Ενίσχυση εθελοντισμού

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Σύμφωνα με τα Μέλη του ΔΣ ,αλλά και του προέδρου του Δικτύου κ. Κων. Σκριάπα  οι σκοποί που ήταν να απασχοληθεί πλήρως  το ανθρώπινο δυναμικό, να δοθεί   δημιουργική απασχόληση σε κάθε έναν από τους  36  εργαζόμενους, σε ένα καλό εργασιακό  περιβάλλον  και να παραχθεί  ένα σημαντικό πολιτιστικό ή και αναπτυξιακό αποτέλεσμα για τον τόπο  και τους συλλόγους της περιοχής, επιτεύχθηκαν , ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε μια σχέση εμπιστοσύνης της εθελοντικής οργάνωσης με τους εργαζόμενους ,με τους οποίους η συνεργασία του Δικτύου θα συνεχιστεί και στο μέλλον .

\r\n\r\n

Σημειώνεται ,δε ,ότι σκοπός του Δικτύου ,ήταν οι εργαζόμενοι αυτοί να αποκτήσουν την απαραίτητη εργασιακή ,αλλά και επιστημονική εμπειρία ,έτσι ώστε να μπορούν να συνεχίσουν τον εργασιακό τους βίο , με περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ευχαριστεί και πάλι  δημόσια ,το ΔΣ του Επιμελητηρίου σας ,τα στελέχη σας στο Παράρτημα της Ελασσόνας που μας πρόσφεραν μια εξαιρετική φιλοξενία και υποστήριξη και ιδιαίτερα το μέλος του ΔΣ ,αλλά και Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας  κ. Δημ. Οικονόμου ,γιατί ανταποκριθήκατε κατά τρόπο συγκινητικό στο αίτημά μας και στηρίξατε  την πρωτοποριακή αυτή προσπάθεια του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» για την απασχόληση νέων ανέργων στην περιοχή, αξιοποιώντας πόρους της Ευρωπαϊκής ένωσης και μόνο.  

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Με εκτίμηση

\r\n\r\n

Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

\r\n\r\n

\r\n
\r\n
\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

Ο πρόεδρος

Η  γενική  γραμματέας

Σκριάπας Κων/νος

Μπουζούκη Ελισσάβετ

Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ανάπτυξης

Οικονομολόγος

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\r\r\r\r

Ειδήσεις από το In.gr
  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.