rnrnrn

Παγκόσμιο Δίκτυο Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων

Δίκτυο Περραιβία

Δευτεροβάθμια Μη Κυβερνητική Οργάνωση για τον Άνθρωπο,

το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό, και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

The Network of Associations of the Prefecture of Elassona and Overseas emigrants

"Perrevia", Secondary Non Governmental Organization, Elassona, Larisa - Greece

Ενημερωτική ημερίδα στην Ελασσόνα για τις επιχειρήσεις

Ζητούμενο η αλλαγή συμπεριφοράς των επιχειρήσεων
\r\nΤου Γιάννη Μουκίδη

\r\n\r\n

Με μεγάλη προσέλευση εμπόρων και επαγγελματιών της περιοχής, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα επιτυχημένη ημερίδα για τις μικρές επιχειρήσεις στην Ελασσόνα, στο Δημαρχείο
\r\nΗ ημερίδα που  συνδιοργάνωσαν η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ελασσόνας, υπό την προεδρία του κ. Νίκου Τζίκα είχε την θεματική: «ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΔΙΑΘΡΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ 1-49 ΑΤΟΜΑ, ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ». Το σχετικό πρόγραμμα ανέλυσαν ο κ. Βασίλειος Ζάρκος από το BEE GROUP και το ΚΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ και οι κ.κ. Χρήστος Γιακουβής και Απόστολος Νάρης από το ΚΕΚ ΔΥΝΑΜΙΚΗ και  το ΚΕΚ THESIS.
\r\nΌπως επισημάνθηκε, ανάμεσα στα άλλα, από τους ομιλητές: «Η κάθε επιχείρηση έχει τους δικούς της παράγοντες, την δική της ιστορία. Ζητούμενο είναι η αλλαγή συμπεριφοράς των ίδιων των επιχειρήσεων. Μέσα σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον στην αγορά, μέσα από μια κοινή προσπάθεια μπορεί να βγει κάτι καλό. Κάθε δύσκολη εποχή δίνει την δυνατότητα να ξαναδούμε τα πράγματα από την αρχή. Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα αφέθηκε στην τύχη της και …βέβαια είναι κάτι που σπουδάζεται! Βασικό λάθος που κάνουμε είναι πως δεν κοστολογούμε την δουλειά μας. Τα επιχειρηματικά σχέδια είναι η παρακίνηση να σκεφτόμαστε διαφορετικά. Θέλουμε ουσιαστικό περιεχόμενο για το αύριο του κάθε επιχειρηματία. Το συγκεκριμένο επιδοτούμενο πρόγραμμα στοχεύει στην αλλαγή συμπεριφοράς των συμμετεχόντων και το κέρδος είναι η γνώση που θα πάρουν».

\r\n\r\n

ΦΩΤΟ - ΕΜΠ. 1 [13]ΦΩΤΟ - ΕΜΠ. 2 [14]ΦΩΤΟ - ΕΜΠ. 3 [15]\r\n
 

\r\nΦΩΤΟ - ΕΜΠ. 4 [16]

\r\n\r\n

\r\nΝα σημειωθεί ότι το Κλαδικό Σχέδιο περιλαμβάνει δράσεις Συμβουλευτικής και Κατάρτισης προς τις επιχειρήσεις που δήλωσαν και εγκρίθηκε η συμμετοχή τους στα πλαίσια του προγράμματος «ΔΙΑΘΡΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ , ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ 1-49 ΑΤΟΜΑ, ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ»- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Β΄. Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση 58 μικρών και πολύ μικρών εμπορικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Ελασσόνας αλλά και στους Δήμους Αγιάς, Τυρνάβου και Φαρσάλων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η οικονομική κρίση.
\r\nΣτόχοι του προγράμματος είναι: Η ποιοτική αναβάθμιση και προσαρμογή των επιχειρήσεων / Η καταπολέμηση των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού / Η ενίσχυση της προσαρμοστικότητας του ανθρώπινου δυναμικού των εμπορικών επιχειρήσεων με σκοπό την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουν καθώς και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας / Η πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών / Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στο σύγχρονο εμπόριο / Η καταπολέμηση του παραεμπορίου / Η προώθηση των τοπικών προϊόντων / Η επιβίωση των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων στον αθέμιτο ανταγωνισμό.
\r\nΟ πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Νίκος Τζίκας, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο κ. Δημ. Οικονόμου και το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας αλλά και τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Γ. Πασχόπουλο για την φιλοξενία και την άψογη οργάνωση, τόνισε χαρακτηριστικά: «Καλώ όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και όλοι μαζί να  προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον για τις επιχειρήσεις μας. Θέλω να σταθώ στο ότι την περίοδο 2004 – 2020 θα τρέξουν και άλλα προγράμματα για τις μικρές επιχειρήσεις για το λιανικό εμπόριο…».

\r\r\r\r\r

Ειδήσεις από το In.gr
  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.