rnrnrn

Παγκόσμιο Δίκτυο Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων

Δίκτυο Περραιβία

Δευτεροβάθμια Μη Κυβερνητική Οργάνωση για τον Άνθρωπο,

το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό, και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

The Network of Associations of the Prefecture of Elassona and Overseas emigrants

"Perrevia", Secondary Non Governmental Organization, Elassona, Larisa - Greece

Τακτική Γενική Συνέλευση του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου 2010-2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

Προς Συλλόγους-Μέλη Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

\r\n\r\n

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση –Πραγματοποίηση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

 2010-2013»

\r\n\r\n

Αγαπητοί  μας  Συμπατριώτες ,

\r\n\r\n

Κατ’ αρχή εκ μέρους του Προέδρου και του Δ.Σ  του Δικτύου ,σας στέλνουμε  πατριωτικούς χαιρετισμούς και τις καλύτερες ευχές για υγεία και κάθε τι καλό στη ζωή σας.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Αφορμή της επιστολής μας αυτής είναι η  ενημέρωσή σας για τις τελευταίες δράσεις του Δικτύου  και -το πιο σημαντικό – η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σας  στην εκλογο-απολογιστική Συνέλευση του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», στην οποία θα εκλέξουμε όλοι μαζί το ΝΕΟ μας ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ για τα επόμενα ΤΡΙΑ (3) χρόνια .

\r\n\r\n

ΘΕΜΑ 1ο

\r\n\r\n

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ :

\r\n\r\n

«ΟΛΥΜΠΟΣ :

\r\n\r\n

Αθλήματα Βουνού ,Εναλλακτικός Τουρισμός  και Ανάπτυξη»

\r\n\r\n

Μια σπουδαία   Ημερίδα του Δικτύου «Περραιβία» στην Ελασσόνα για το μυθικό βουνό

\r\n\r\n

Προσκεκλημένος ο παγκοσμίου φήμης ορειβάτης μεγάλου υψομέτρου Νικ. Μαγγίτσης

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Με την παρουσία εκατοντάδων συνέδρων ,που κατέκλυσαν τους χώρους του Δημαρχείου Ελασσόνας  πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερα σημαντική, χρήσιμη  και ενδιαφέρουσα Συνάντηση Εργασίας του  Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» στην Ελασσόνα την Τρίτη 3/8 /2010 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου Ελασσόνας με θέμα: «ΟΛΥΜΠΟΣ: Αθλήματα βουνού – Ορειβατικός Τουρισμός και Ανάπτυξη ».

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Στη συνάντηση συμμετείχαν όλοι  οι ορειβατικοί και αθλητικοί σύλλογοι της περιοχής, εκπρόσωποι των συλλόγων – μελών του Δικτύου, άνθρωποι που ασχολούνται επαγγελματικά  για τον εναλλακτικό τουρισμό και τα αθλήματα βουνού, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες, οι οποίοι ,πέρα από το έντονο ενδιαφέρον για τη θεματολογία της Συνάντησης, κατέθεσαν και   τη δική τους προσέγγιση για την περιοχή του Ολύμπου, ως αγαπημένου προορισμού αθλητών και ορειβατών από όλο τον κόσμο.

\r\n\r\n

Τα θέματα της συνάντησης ήταν : 1) Αθλήματα βουνού στην Ελλάδα και τον κόσμο, 2) Ορειβατικός και αναρριχητικός τουρισμός στον Όλυμπο, 3) Αεροπτερισμός και ποδήλατο βουνού στον Όλυμπο , 4) Προοπτικές εναλλακτικών μορφών τουρισμού στον Όλυμπο  και 5) Υποδομές επαρχίας Ελασσόνας .

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

\r\n\r\n

Εισηγητές της Συνάντησης ήταν:

\r\n\r\n

1. Νίκος Μαγγίτσης,  ο παγκοσμίου  φήμης αθλητής βουνού και ορειβάτης μεγάλου υψομέτρου, ο οποίος  παρουσίασε ένα  οδοιπορικό (VIDEO),που κόβει την ανάσα, στη στέγη του Κόσμου , το Έβερεστ, με τις πλέον αντίξοες συνθήκες, με τίτλο «Από τον Όλυμπο μέχρι το Έβερεστ»

\r\n\r\n

 2. Νίκ. Ντάγκας –Υπεύθυνος της TREKKING HELLAS Ανατ. Θεσσαλίας

\r\n\r\n

3. Νικ. Καρύδης-Καθηγητής Φυσικής Αγωγής-Εκπαιδευτής-πρώην Αρχηγός Εθνικής Ομάδας Αλεξίπτωτου Πλαγιάς 

\r\n\r\n

4. Στεφ. Γκατζιούρας-Βαλκανιονίκης Ποδηλάτης-Αθλητής  και

\r\n\r\n

5. Αθ. Πιτένης –Πρόεδρος ΧΟΣ Ελασσόνας .

\r\n\r\n

Σημειώνεται ,δε, ότι όλοι οι παραπάνω ,υψηλής τεχνικής κατάρτισης και ποιότητας , εισηγητές , παραμένουν  στο πλευρό του Δικτύου ¨ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ¨ ως Τεχνικοί Σύμβουλοι, προκειμένου να καθοριστούν οι προτεραιότητες ,αλλά και να υλοποιηθούν δράσεις προς την κατεύθυνση του εναλλακτικού τουρισμού και των αθλημάτων βουνού ,σε σχέση με τον Όλυμπο.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

ΘΕΜΑ 2ο

\r\n\r\n

ΗΜΕΡΙΔΑ με ΘΕΜΑ :

\r\n\r\n

«Πρόγραμμα LEADER και αξιοποίησή του από τους Συλλόγους -Μέλη του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Με ιδιαίτερη επιτυχία  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010  στην Ελασσόνα ,ημερίδα με  θέμα: «Πρόγραμμα LEADER και αξιοποίησή του από τις ΜΚΟ του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ,που διοργανώθηκε από το Δίκτυο Συλλόγων επ. Ελασσόνας «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» σε συνεργασία με την Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε. ,στην προσπάθεια ενημέρωσης όλων των μελών του σχετικά με τα Προγράμματα Ο.Π.Α.Α.Χ. και LEADER και την πλήρη αξιοποίησή τους .

\r\n\r\n

Σκοπός της Ημερίδας ήταν  η ενημέρωση για τις δυνατότητες  αξιοποίησης του Προγράμματος LEADER στα πλαίσια του Άξονα 4, από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις –Μέλη του Δικτύου Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ,αλλά και μεταφορά της εμπειρίας και των καλών πρακτικών στα μέλη του Δικτύου από τα στελέχη της Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε. .

\r\n\r\n

Όπως είναι γνωστό η Α.Ε.ΝΟ.Λ.  Α.Ε. διαθέτει την τεχνογνωσία αλλά και την μεγάλη εμπειρία, να διαχειριστεί και να υλοποιήσει το εγκεκριμένο τοπικό πρόγραμμα LEADER στα πλαίσια του Άξονα 4- Εφαρμογή της προσέγγισης LEADER για την περίοδο 2007-2013 για το σύνολο του Νομού Λάρισας,το οποίο ,ήδη, βρίσκεται σε εξέλιξη.

\r\n\r\n

Στην Ημερίδα αυτή που  συμμετείχαν δεκάδες Σύλλογοι-Μέλη του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» αναλύθηκαν οι  δυνατότητες υλοποίησης δράσεων, από τα Μέλη του Δικτύου και οι οποίες  μπορούν να ενταχθούν και να ενισχυθούν μέσα από το Πρόγραμμα LEADER και Ο.Π.Α.Α.Χ. Μόλις ξεκινήσουν οι προθεσμίες που αφορούν τους Συλλόγους μας ,θα ενημερωθείτε σχετικά για την κατάθεση των προτάσεών σας για έγκριση των δράσεών σας και χρηματοδότηση.Μην ξεχνάτε ότι θα είμαστε συμπαραστάτες σας στη διαδικασία αυτή.

\r\n\r\n

ΘΕΜΑ 3ο

\r\n\r\n

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» στην ΕΛΑΣΣΟΝΑ –5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

\r\n\r\n

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

\r\n\r\n

Σύμφωνα με το άρθρο 10 του Καταστατικού του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» καθορίζεται ότι το κυρίαρχο σώμα του Δικτύου αποτελεί η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων των ταμειακά εντάξει Σωματείων-μελών.

\r\n\r\n

(Ταμειακά εντάξει θεωρούνται τα Σωματεία που έχουν πληρώσει τις συνδρομές τους μέχρι και του έτους που διανύεται κατά την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης).

\r\n\r\n

Επίσης, σύμφωνα με το καταστατικό η θητεία του Δ.Σ. του Δικτύου είναι τριετής και ως εκ τούτου θα πρέπει να γίνουν εκλογές για την εκλογή νέου Δ.Σ, για τα επόμενα τρία χρόνια. Σημειώνεται ότι τα μέλη του πρώτου Δ.Σ. του Δικτύου έχουν εκλεγεί στην πρώτη Συνέλευση στις 2 Δεκ. 2007 .

\r\n\r\n

Για τον λόγο αυτό

\r\n\r\n

Σας καλούμε

\r\n\r\n

Στην  Τακτική  Εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση των μελών του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» .

\r\n\r\n

Χρόνος                 :   Κυριακή , 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010  

\r\n\r\n

Τόπος Διεξαγωγής:  Ελασσόνα- Αίθουσα ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (ΚΤΙΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ)     και ώρα 11.00 π.μ.

\r\n\r\n

Ημερήσια Διάταξη  :

\r\n\r\n

1.       Εκλογή Τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής της Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης

\r\n\r\n

2.       Διοικητικός-Οικονομικός  Απολογισμός δράσης από τον Πρόεδρο και την Ταμία του Δικτύου .  (. 2/12/07 μέχρι και σήμερα).

\r\n\r\n

3.       Υποβολή Υποψηφιοτήτων για το νέο Δ.Σ.

\r\n\r\n

4.       Παρουσίαση των θέσεων των υποψηφίων  με εισήγηση διάρκειας 5 λεπτών έκαστος.

\r\n\r\n

5.       Εκλογή με μυστική ψηφοφορία των ΕΝΝΕΑ μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Σε περίπτωση ΜΗ απαρτίας (50% +1 μέλος) ,η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στις 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010  ,στον ίδιο χώρο και ώρα ,οπότε  η συνεδρίαση βρίσκεται σε απαρτία  μόνο με τα- παρόντα στη Συνέλευση- Μέλη του Δικτύου.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Οι όροι συμμετοχής των εκπροσώπων των Συλλόγων –Μελών στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση ,σύμφωνα με το άρθρο 10 του καταστατικού καθορίζονται ως εξής:

\r\n\r\n

1.       Οι τακτικές Γενικές Συνελεύσεις αποτελούνται από τους διορισμένους νομίμως εκπροσώπους των Σωματείων-μελών, που είναι εγγεγραμμένα στη δύναμη του Δικτύου  (ένας εκπρόσωπος ανά σωματείο-μέλος).

\r\n\r\n

2.       Δεν επιτρέπεται η εκπροσώπηση σωματείου από εκπρόσωπο άλλου σωματείου και οι εκπρόσωποι πρέπει να είναι μέλη του Σωματείου-μέλους.

\r\n\r\n

3.       Η νομιμοποίηση των εκπροσώπων των σωματείων θα γίνεται με επικυρωμένο από το Σωματείο-μέλος αντίγραφο πρακτικού του διορισμού του εκπροσώπου.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Για τον λόγο αυτό ,σας επισυνάπτουμε Υπόδειγμα «ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΥ» για τον Εκπρόσωπό σας   στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου στις 5 Δεκεμβρίου 2010  το οποίο και παρακαλούμε να έχει συμπληρωμένο και θεωρημένο , ο εκπρόσωπος του κάθε Συλλόγου  και θα το παραδώσει στη Γραμματεία της Συνέλευσης ,προκειμένου να παραλάβει την ειδική Κάρτα Εκπροσώπου Μέλους ,με την οποία και θα λάβει μέρος σε όλες τις διαδικασίες της Συνέλευσης.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Αγαπητοί μας Συμπατριώτες ,

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Επειδή ,η Συνέλευση αυτή ,είναι ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ για  το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»,πιστεύουμε να αντιλαμβάνεστε τη σπουδαιότητα της παρουσίας σας σε αυτή .

\r\n\r\n

Παράκληση του Προέδρου αλλά και των μελών του Δ.Σ. είναι να υποβληθούν υποψηφιότητες από όλους όσους ενδιαφέρονται να προσφέρουν και να συμμετέχουν στο ΝΕΟ Συμβούλιο του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» , που έχει κατορθώσει να ενώσει όλους τους Συλλόγους και να αποτελεί κόσμημα και διαφήμιση για έναν ευλογημένο τόπο ,όπως είναι η επαρχία Ελασσόνας, με δράσεις και πρωτοβουλίες που το καταξίωσαν στη συνείδηση όλων ,που παρακολουθούν με εκτίμηση και θαυμασμό την πορεία του.

\r\n\r\n

Στη Συνέλευση αυτή μπορείτε να παραβρεθείτε με περισσότερα του ενός Μέλη του Συλλόγου σας ,δεδομένου ότι οι συζητήσεις είναι ανοικτές και διάφανες ,πλην ,όμως, ένας μόνο, ο νόμιμος εκπρόσωπος του Συλλόγου σας , θα διατηρεί το δικαίωμα της ψήφου κατά τη διάρκεια της Γ.Σ.

\r\n\r\n

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ,είναι κατάκτηση όλων μας και αποτελεί πλέον ένα φορέα σοβαρό για τον τόπο μας ,με αίσθηση του καθήκοντος και μεγάλου κύρους, γεγονός που το αντιλαμβανόμαστε στη συνεργασία μας με τρίτους, που δείχνουν να εκτιμούν και να σέβονται το έργο που το Δίκτυο επιτελεί, θεωρώντας το ,μάλιστα ,ως πρότυπο καλής και έξυπνης πρακτικής εντός και εκτός Ελλάδος. Έχει ,δε, κληθεί σε διάφορα μέρη της Ελλάδος για να μεταφέρει την εμπειρία και τις γνώσεις του.

\r\n\r\n

Είναι ,λοιπόν, ιδιαίτερα μεγάλης σημασίας η συνάντηση  των  μελών του Δικτύου και η εκλογή του νέου ΕΝΝΕΑΜΕΛΟΥΣ Διοικητικού Συμβουλίου ,που θα αναλάβει τις τύχες του Δικτύου για τα επόμενα τρία (3) χρόνια ,μέσα στο οποίο μπορείτε να έχετε και τον δικό σας εκλεγμένο εκπρόσωπο.

\r\n\r\n

Μην ξεχνάτε ,ότι μόνο με τη συνεργασία όλων μας και τη συντονισμένη πορεία ,μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για μας ,τα παιδιά μας και την επαρχία ολόκληρη.

\r\n\r\n

Για τον λόγο αυτό ,θα ήταν μεγάλη η χαρά μας και η τιμή να συναντηθούμε στην κορυφαία αυτή εκδήλωση του Δικτύου μας , στην Ελασσόνα, στις 5 Δεκεμβρίου 2010  και ώρα 11.00 π.μ. στην Αίθουσα του ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ(ΚΤΙΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ).

\r\n\r\n

Σημειώνουμε ότι στη Γ.Σ. συμμετέχουν τα Μέλη εκείνα που έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις (ετήσια συνδρομή Συλλόγων 30 ΕΥΡΩ-Τηλεφ. Συνεννόηση με Ταμία Δικτύου κ. Τσενικίδου Τασούλα ΤΗΛΕΦ. 6945-962998 )

\r\n\r\n

Σας περιμένουμε .

\r\n\r\n

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας Κ. Σκριάπας 6974-881944 Ν.Γάτσας 6993-022597

\r\n\r\n

Οδηγίες για τη Συνέλευση θα βρείτε στη ιστοσελίδα μας www.diktioelassonas.gr .Επισκεφτείτε την.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ :Ειδικό Πληρεξούσιο

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Με τιμή

\r\n\r\n

Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

\r\n\r\n\r\n

\r\n
\r\n
\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

Ο πρόεδρος

Ο γενικός γραμματέας

Σκριάπας Κων/νος

Γάτσας Νικόλαος

Οικονομολόγος, Υπ. ΟΤΕ

Δικηγόρος LL.M.

\r\n\r\n\r\n

 

\r\n\r\n\r\n

\r\n
\r\n
\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

 

 

 

 

 

 

\r\n\r\n\r\n

                                       ΕΙΔΙΚΟ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ

\r\n\r\n

Στην Ελασσόνα σήμερα την 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ του έτους 2010  το ΔΣ του Σωματείου με την επωνυμία………………………………………………………………………………………………………………………. και έδρα ………………………………………………… δ η λ ώ ν ο υ μ ε  ότι διορίζουμε ειδικ.. πληρεξούσιο και αντιπρόσωπο τ.. ……………………………………………….του ………………………….., κάτοικο …………………………………………….με αριθμό δελτίου ταυτότητας ……………………………., και του παρέχουμε

\r\n\r\n

την ειδική εντολή, πληρεξουσιότητα και το δικαίωμα να συμμετάσχει στην εκλογοαπολογιστική  Συνέλευση του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» στις 5 Δεκεμβρίου 2010

\r\n\r\n

και να εκπροσωπήσει   το ανωτέρω σωματείο μας ως εκπρόσωπός μας , ασκώντας ελεύθερα το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, όπως επίσης και κάθε άλλη ενέργεια που θα απαιτηθεί από τις διαδικασίες .

\r\n\r\n

Επίσης ,δηλώνουμε ότι το πληρεξούσιο αυτό ισχύει για τον εκπρόσωπό μας και για την περίπτωση πραγματοποίησης επαναληπτικής Γεν. Συνέλευσης στις 12/12/ 2010  ,αν δεν υπάρχει η προβλεπόμενη από το Καταστατικό απαρτία στην πρώτη Γεν. Συνέλευση στις 5/12/2010.

\r\n\r\n

Για το ΔΣ

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n\r\n

\r\n
\r\n
\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

Ο Πρόεδρος του ΔΣ

Ο Γεν. Γραμματέας του ΔΣ

\r\n\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

(Υπογραφές – Σφραγίδα Συλλόγου)

\r\n\r\n

ΤΗΛΕΦ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:…………………………………..

\r\n\r\n

E-MAIL: …………………………………………………………..

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\r\r\r\r

Ειδήσεις από το In.gr
  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.